Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Μαγικά» γυαλιά…

«Μαγικά» γυαλιά…

glassΤο ποδόσφαιρο δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, όπου τα στατιστικά… βγάζουν (συνήθως) νικητή. Αρκεί μια ματιά στο «φύλλο αγώνα» ενός αγώνα μπάσκετ και βρίσκεις άμεσα την ομάδα που επικράτησε αλλά και γιατί κέρδισε το παιχνίδι.

Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και παραμένει «παιχνίδι λαθών», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποια ομάδα έχει τα καλύτερα στατιστικά στο τέλος πανηγυρίζει.

Σαφώς τα στατιστικά βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως ο αριθμός τελικών προσπαθειών, το τρέξιμο των παικτών, τα συνολικά φάουλ ή τις πιθανότητες που έχει ο τερματοφύλακας να αποκρούσει το πέναλτι.

Μέχρι σήμερα παρατηρούμε απίθανες «μετρήσεις» στη διάρκεια των αγώνων, τις οποίες μπορούν να τα εκμεταλλευτούν τα τεχνικά τιμ των ομάδων.

Το «Google Glass», ωστόσο, ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Τα γυαλιά προηγμένης τεχνολογίας επιτρέπουν σε όσους τα φορούν να καταγράφει βίντεο, να βγάζει φωτογραφίες και να ενημερώνεται για ειδήσεις, τον καιρό ή άλλα γεγονότα!! Επίσης μπορεί να μεταφέρει ζωντανά την εικόνα σε οθόνη, «προσφέροντας» και στο κοινό αυτά που βλέπει στα μάτια του!

Την περασμένη Κυριακή στη διάρκεια του αγώνα Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης, η νέα… τεχνολογία μπήκε ανεπίσημα στο ποδόσφαιρο. Αν δεν ήταν οι κάμερες της συνδρομητικής τηλεόρασης, κανείς δεν θα είχε αντιληφθεί τοα γυαλιά που φορούσε ο βοηθός του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγο Σιμεόνε.

Ο Μόνο Μπούργος παρακολούθησε όλο τον αγώνα με «Google Glass» και μια εφαρμογή του μετέφερε ζωντανά όλα τα στατιστικά του αγώνα, προϊόν της συνεργασίας της Ισπανικής Λίγκας, της συνδρομητικής τηλεόρασης και του Πανεπιστημίου της Μούρθια!

Προς το παρόν μεταφέρονται στη συσκευή μόνο τέσσερις κατηγορίες στατιστικών: Γενικές, δημιουργία παιχνιδιού, άμυνα και εκτέλεση των «στημένων» φάσεων.

Τα γυαλιά επιτρέπουν στον φορέα να παρακολουθεί άνετα το παιχνίδι, να καταγράφει φάσεις και ταυτόχρονα να ζητήσει τα στατιστικά. Η εφαρμογή βρίσκεται στα πρώτα βήματα, ενώ στο μέλλον αναμένεται να γίνει «όπλο» στα «μάτια» των προπονητών, οι οποίοι σε δύσκολες φάσεις του αγώνα μπορούν να ζητήσουν άμεση πληροφορία.

Το σχέδιο προβλέπει εξέλιξη του συστήματος με στόχο μια ημέρα να μεταφερθούν (και) στα… μάτια των διαιτητών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαιτητές θα περιμένουν την επανάληψη της φάσης για να αποφασίσουν, αλλά θα μπορέσουν να κρίνουν άμεσα αν η μπάλα «πέρασε» εκτός ή εντός γραμμών…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

144 ΚΡΟΤΟΝΕ – ΒΑΡΕΖΕ    2    (3,45)
145 ΑΟΥΕ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡ. Χ   (3,45)
169 ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΑΡΟΥΚΑ 2 (3,45)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.