Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Εορταστικό πρόγραμμα…

Εορταστικό πρόγραμμα…

promoeaster2014shutterstock_123704848Την Αγια ημέρα του Πάσχα παίζουν όλοι μπάλα εκτός από τους Ελληνες, τους αδελφούς Κύπριους και τους Πολωνούς!

Οσες φορές το Πάσχα γιορτάζεται σε διαφορετικές Κυριακές από Ορθόδοξους και Καθολικούς, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάει «διακοπές» μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Φέτος που το Πάσχα γιορτάζεται – ταυτόχρονα – σε όλη την Χριστιανοσύνη, στο παραδοσιακό «δίδυμο» Ελλάς – Κύπρος ενσωματώθηκε η καθολική Πολωνία, μια από τις πιο πιστές χώρες του πλανήτη.

Εχει αρκετές ιδιαιτερότητες το εορταστικό πρόγραμμα: Οι Άγγλοι, όπως πάντα, θεωρούν ως διασκέδαση το ποδόσφαιρο και προγραμματίζουν δύο αγωνιστικές στις «μικρές» κατηγορίες σε διάστημα 2-3 ημερών.

Φέτος τη… γλίτωσε η Πρέμιερ Λιγκ, καθώς το Μουντιάλ και τα Κύπελλα Ευρώπης υποχρέωσαν τους διοργανωτές να σχεδιάσουν διαφορετικά τη σεζόν.

Οπως κάθε Πάσχα, Γερμανοί και Πορτογάλοι δεν παίζουν ποτέ τη Μεγάλη Παρασκευή, μεταφέροντας τα παιχνίδια την Μεγάλη Πέμπτη.
Στην Ισπανία ρυθμίζουν τις ώρες βάσει των τοπικών εορτών, φόβου τον… αφορισμό από την Εκκλησία, ενώ στις Ανατολικές χώρες δεν ασχολούνται πολύ με το «θέμα».

Ειδικοί κανόνες ισχύουν φέτος στην Ιταλία: Ποδόσφαιρο μέχρι το μεγάλο Σάββατο, κλειστά το μαγαζί τη Μεγάλη Παρασκευή, με τα «μικρά» αθλήματα να συνεχίζουν την αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στο σαββατοκύριακο σε ώρες που ικανοποιούν τους οπαδούς.

Φέτος οι Ιταλοί αποφάσισαν να μεταφέρουν την αγωνιστική της «Σέριε Β» τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά τις επίσημες διαμαρτυρίες από το Βατικανό για την περυσινή επιλογή να παίξουν οι ομάδες το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Η βασική αιτία που οι Ιταλοί αγωνίζονται Σάββατο έχει να κάνει με την τηλεοπτική «αγορά». Τα δίκτυα δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν τους θεατές της… πολυθρόνας, όμως μία αγωνιστική την Κυριακή του Πάσχα θα μείωνε ραγδαία την τηλεθέαση.

Πέρυσι τέτοια εποχή το Βατικανό θεώρησε βλασφημία να ορίσουν την αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως επίσης άσκησε σφοδρή κριτική να ορίσουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τον αγώνα Γιουβέντους – Κατάνια, την ίδια στιγμή που στις περισσότερες Εκκλησίες ξεκινάει η Αγρυπνία του Πάσχα.

Καλό Πάσχα λοιπόν, με ή χωρίς μπάλα, με ή χωρίς Στοίχημα, διότι τα δύο αθλήματα δεν σταματούν ποτέ.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 1 (ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4)

179 ΚΑΡΛΑΪΛ – ΓΟΥΟΛΣΟΛ 1   (2,60)
194 ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ – ΣΑΟΥΘΕΝΤ 2    (3,55)
214 ΣΕΦΙΛΝΤ Γ. – ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ 2    (3,55)
216 ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠΣΠΟΡ – ΓΚΕΝΤΣΕΡ/ΛΙΓΙ Χ   (3,10)

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 2 (ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4)

239 ΒΕΡΝΤΕΡ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 1   (2,55)
244 ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ Χ   (3,00)
246 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΣΟΥΟΝΣΙ 2    (2,55)
250 ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ 2    (3,60)

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Εορταστικό πρόγραμμα…”

  1. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

    Καλό Πάσχα Σταύρο! συγχαρητήρια για τα ωραία κείμενα που παραθέτεις εδώ, όλα έχουν κάτι ξεχωριστό!!