Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Ο Παλέρμο και ο… περίεργος πρόεδρος

Ο Παλέρμο και ο… περίεργος πρόεδρος

palermoΑπό «μεγάλα λόγια», άλλο… τίποτα στη Λατινική Αμερική. Τελευταίο παράδειγμα, η Αρσεναλ Σαραντί. Έφυγε κακήν κακώς ο Γκουστάβο Αλφαρο (τα… τσούγκρισε με τη διοίκηση) και η οικογένεια Γκροντόνα «έκλεισε» άμεσα τον Μαρτίν Παλέρμο.

Προπονητής με μικρή «διαδρομή», μέχρι στιγμής έχει εργαστεί μόνο στην Γοδόι Κρουζ, όπου «έφτιαξε»… συμπαθητική ομάδα, που έπαιζε με «κάτω τη μπάλα» και παρήγαγε αρκετές ευκαιρίες. Στο ντεμπούτο του, στη Σαραντί, κι ενώ ο κορμός είναι φτιαγμένος από τον Αλφαρο, η Αρσεναλ έκανε… πάρτι με τη Λανούς, κέρδισε 3-1, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ, άρχισαν να… πανηγυρίζουν:

«Έργο… Παλέρμο», οι παίκτες της ομάδας δήλωσαν με μια φωνή ότι «είναι ο καταλληλότερος να διαδεχθεί τον Αλφαρο». Μόνο ο ίδιος, ο «Τιτάνας», κράτησε χαμηλούς τόνους, αναγνωρίζοντας ότι μπροστά του έχει… βουνό.

Για πρώτη φορά παίζει ως προπονητής στο Λιμπερταδόρες, είναι άπειρος στο θεσμό, όμως η Εσπανιόλα που βρίσκεται… απέναντι δεν αποτελεί «θηρίο» και ο Παλέρμο, κάνει δικαιολογημένα… όνειρα – πρόκρισης.

Η σύγχρονη ιστορία των Χιλιανών (της Εσπανιόλα) είναι «γραμμένη» στις δικαστικές αίθουσες. Από την ημέρα που τα διοικητικά ηνία ανέλαβε ο Χόρχε Σεγόβια. Ισπανός με… άκρες στην πολιτική «σκηνή» της Χιλής, αποφάσισε να κάνει επενδύσεις στη χώρα, «στήνοντας» ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Όταν αντελήφθη, δε ότι το ποδόσφαιρο έχει… χρήμα, δέχθηκε μετά χαράς να αναλάβει την Ουνιόν, ενώ οι φιλοδοξίες του έφτασαν έως την προεδρία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πράγματι, με… πραξικόπημα, «έριξε» τον Μ. Νίκολνς και με την αποδοχή όλων των «μεγάλων» (Κόλο Κόλο, Τσίλε, Κατόλικα), ο Σεγόβια «πήρε» τις εκλογές. Όμως την επόμενη μέρα, άρχισαν τα… όργανα: Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μαρσέλο Μπιέλσα σηκώθηκε και έφυγε από την Εθνική Χιλής αρνούμενος να συνεργαστεί με τον ηγέτη της Εσπανιόλα. Στην ατμόσφαιρα αιωρούνταν ότι ο Σεγόβια είναι… «λαμόγιο» και άμεσα οι εισαγγελείς άρχισαν να τον «ξεσκονίζουν».

Πλέον τον… βαραίνουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φορολογικές ατασθαλίες, την «έκανε» από τη Χιλή και ζει μόνιμα στην Ισπανία, αλλά με την ομάδα ασχολείται ενεργά. Μέσω twitter κάνει ανακοινώσεις (για τα… πάντα), μέσω… skype κατέθεσε στο δικαστήριο για να αντικρούσει τις κατηγορίες του. Αμαρτωλή ιστορία για μια ομάδα που είναι «μέτρια» (αγωνιστικά) και βρίσκεται στους «16» χάρη στην… ανυπαρξία της Μποταφόγκο.

Για τέταρτη φορά τα… λένε φέτος στο Λιμπερταδόρες οι Μπολιβάρ και Κλαμπ Λεόν. Στις δύο πιο πρόσφατες οι Μεξικάνοι «βγήκαν» σε αποδόσεις… γκραν φαβορί και δεν τις επιβεβαίωσαν. Ισοπαλία (2-2) στο πρώτο μεταξύ τους για της φάση των «16» (τώρα έχουμε τη ρεβάνς) στην έδρα της Λεόν, νίκη η Μπολιβάρ στο Μεξικό (με 1-0) στις 27 Μαρτίου. Και τα δύο αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν «στοιχηματικές βόμβες».

Πλέον οι αποδόσεις που βλέπουμε είναι κατά πολύ αλλαγμένες. Λες και απέναντί μας έχουμε… διαφορετικές ομάδες. Φαβορί η Μπολιβάρ, «τρελό» αουτσάιντερ η Λεόν. Και ο λόγος δεν είναι το υψόμετρο της Λα Πας (3.640μ.), καθώς οι Μεξικάνοι είναι μαθημένοι από τις συνθήκες, αφού η έδρα τους βρίσκεται στα 1.815 μέτρα. Πρόκειται για αποδόσεις που «βγήκαν» με βάση το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης…

Σωστά να θεωρείται φαβορί για την πρόκριση η ομάδα από τη Βολιβία, ωστόσο επειδή η Λεόν υπερέχει (συντριπτικά) σε ποιότητα, όχι μόνο δεν είναι χαμένη από… χέρι αλλά θεωρούμε ότι έχει τύχη και για νίκη. Στις 20 Φεβρουαρίου, για τη φάση των ομίλων, η Λεόν πήρε 1-1 στο «Ερν. Σίλες», χάνοντας μάλιστα πέναλτι για το 1-2 στο… 84′.

Ο «αντίλογος» έχει να κάνει με τον τεχνικό Ασκαργκόρτα (ο οποίος επιμένει ότι «η Λεόν είναι η καλύτερη ομάδα του θεσμού»). Πλέον τον αποκαλούν «μάγο», καθώς από την ημέρα που ανέλαβε την Μπολιβάρ η ομάδα αναγεννήθηκε και δεν ηττήθηκε στο Λιμπερταδόρες επί 5 σερί αναμετρήσεις. Συνολικά οι Βολιβιανοί είναι αήττητη στη διοργάνωση 6 ματς και… πλησιάζουν το ρεκόρ τους, που κρατάει από το 1994 όταν «έκλεισαν» τη σεζόν με 5-3-0. Επίσης σκόραραν σε 7 φετινά ματς του Λιμπερταδόρες και ήδη έχουν κάνει ρεκόρ, αφού η επίδοση είναι η καλύτερη της ιστορίας τους.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

106. ΜΠΟΛΙΒΑΡ – ΛΕΟΝ 2 (3,35)
120. ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚ. – ΛΑΝΟΥΣ OVER (1,80)
123. ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡ. – ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ 1 (1,70)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.