Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Goal-Goal και «13+ κόρνερ»!

Goal-Goal και «13+ κόρνερ»!

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-JUVENTUS TURINΣε κουπόνι… 20 αγώνων, η προσοχή θα πέσει στους τέσσερις πρώτους ημιτελικούς των Κυπέλλων Ευρώπης.

Πολλές οι ιδιαιτερότητες που ακολουθούν τις ομάδες. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε για τέταρτη φορά τη συμμετοχή στα ημιτελικά δύο συλλόγων της ίδιας πόλης (Ρεάλ και Ατλέτικο το 1958-’59, Μίλαν και Ιντερ το 2002-’03, Αρσεναλ και Τσέλσι το 2008-’09), ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ, συνεχίζουν οι δύο ομάδες που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ, Μπενφίκα και Γιουβέντους, με την τελευταία να είναι η μοναδική από τις οκτώ που έχει τη δυνατότητα να δώσει τους δυο τελευταίους αγώνες στο γήπεδο της.

Τον δεύτερο ημιτελικό με τη Μπενφίκα και τον ενδεχόμενο τελικό!

Επίσης από τις 8 ομάδες, οι τέσσερις είτε έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο στη χώρα τους (Μπενφίκα και Μπάγερν), είτε περιμένουν να τον… πανηγυρίσουν όπως Γιουβέντους η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ από τις οκτώ ομάδες οι τέσσερις φοράνε κόκκινα!

Χθες (Τρίτη) και και σήμερα, για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, οι δύο αγώνες διεξάγονται στην ίδια πόλη. Για ένα 24ωρο οπαδοί των τεσσάρων ομάδων θα βρεθούν στη Μαδρίτη.

Τη σεζόν 2007-08, οι δυο επαναληπτικοί του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν γίνει στο Λονδίνο, όπου η Αρσεναλ φιλοξένησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι τη Μπαρτσελόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό πέρασαν οι ομάδες που έδωσαν εκτός έδρας το δεύτερο αγώνα.

Βάζουμε… τελεία προς το παρόν στα ιστορικά στοιχεία. Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έφθασαν οι ομάδες που κατέχουν πρωτιά σε ειδικές κατηγορίες της διοργάνωσης.

Στον δεύτερο ημιτελικό συναντιούνται η καλύτερη επίθεση, η Ρεάλ με 32 γκολ, με την Μπάγερν που έχει τις περισσότερες τελικές.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η δύναμη της Ρεάλ παραμένει η επίθεση. Τα 32 γκολ την βάζουν στην κορυφή της διοργάνωσης, δεύτερη η Μπάγερν με 24, τρίτη η Ατλέτικο με 22 και τελευταία η Τσέλσι με 18 γκολ. Τα 14 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξαν πόσο σημαντικός είναι ο Πορτογάλος για την επιθετική λειτουργία της «Βασίλισσας».

Η Ρεάλ του Αντσελότι δεν πέτυχε γκολ μόνο σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, στην ήττα (2-0) στο Ντόρτμουντ, εκεί δηλαδή που έλειψε ο Ρονάλντο. Η Ρεάλ είναι η καλύτερη στα σουτ εντός τέρματος, 79 αντί τα 69 της Μπάγερν, ενώ στα συνολικά σουτ η Μπάγερν προηγείται με 128-101.

Παράξενο το στατιστικό που συνδέεται με τους τερματοφύλακας. Αν ο Κασίγιας έχει κάνει συνολικά 39 αποκρούσεις, ο συνάδελφος του στη Μπάγερν, Νόιερ απέκρουσε μόλις 29 φορές σε 10 αγώνες.

Δηλαδή σε 10 περισσότερες αποκρούσεις η άμυνα της Ρεάλ έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ παραπάνω από εκείνη της Μπάγερν. Ο Κάρλο Αντσελότι κατέχει 6-1-4 ρεκόρ κόντρα στις Γερμανικές ομάδες, ενώ ο Γκουαρντιόλα υπερτερεί στις συγκρούσεις με τη Ρεάλ, όσο καθόταν στο πάγκο της Μπαρτσελόνα με 9-4-2!

ΜΠΑΓΕΡΝ

Αρκετοί βαρέθηκαν το «τίκι-τάκα» του Γκουαρντιόλα, όμως τα αποτελέσματα των δικαιώνουν. Οπως και η Ρεάλ, η Μπάγερν είναι η μοναδική που μπορεί να κάνει το τρεμπλ, να πάρει δηλαδή Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, βασιζόμενη στην κατοχή μπάλας (65%), στις τελικές προσπάθειες, συνολικά 188 όσο καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη.

Η ομάδα με τις περισσότερες πετυχημένες πάσες (6726), προσέχει πολύ την άμυνα, καθώς οι αντίπαλοι έχουν σουτάρει μόλις 88 φορές προς το τέρμα του Νόιερ. Επίσης η Μπάγερν έχει δεχτεί τις λιγότερες κίτρινες, 14 σε συνολικά 111 φάουλ, σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει κάνει τα λιγότερα φάουλ (90), τα οποία επέφεραν 17 κίτρινες και μια κόκκινη.

Εν τέλει, το Ρεάλ – Μπάγερν υπόσχεται τέρματα, άνω των 13 κόρνερ, Goal – Goal, πολλές φάσεις και καλή διασκέδαση.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.