Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Εμφύλιος» για τον… Βασιλιά

«Εμφύλιος» για τον… Βασιλιά

JUAN CARLOS Copa del Rey, April 16 2014Η Σεβίλλη «φοράει» ένα ιδιαίτερο χρώμα. Το κόκκινο, το οποίο η βασιλική οικογένεια το αποφεύγει, όπως ο ταύρος στην αρένα.

Την Τετάρτη (23/4) ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος βρέθηκε στις κερκίδες του «Μπερναμπάου» για να στηρίξει την προσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ, της αγαπημένης του… συστήματος Ρεάλ Μαδρίτης.

Το βράδυ της Τρίτης, ο διάδοχος του θρόνου, ο Πρίγκιπας των Αστούριας, επέλεξε τα επίσημα του «Βιθέντε Καλντερόν» προκειμένου να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της βασιλικής οικογένειας, που βλέπει να καταρρέει η δημοτικότητα της.

«Φαίνεται ότι ο Βασιλικός Οίκος έχει χωρίσει σε κατηγορίες τις ομάδες της χώρας μας. Υπάρχουν εκείνες της… Α’ Κατηγορίας, εκείνες που παίζουν Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς της… Β’ Κατηγορίας. Ποιος θα δει από κοντά τους αγώνες των… μικρών»;

Στη Σεβίλλη αισθάνονται υποδεέστεροι και προδομένοι, κακομεταχειρισμένοι, υποτιμημένοι (προφανώς από τη βασιλική οικογένεια).

Καμία ανακοίνωση αν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» θα εμφανιστεί εκπρόσωπος της «αυλής». Σεβίλλη και Βαλένθια δίνουν τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι μια ισπανική ομάδα θα βρεθεί στον τελικό του Τορίνο.

«Δυστυχώς οι δύο πόλεις εκπροσωπούν την Ισπανία και η χώρα έχει βασιλιά και πρίγκιπες. Ποια οι δουλεία τους;» αναρωτήθηκαν οι παράγοντες της Σεβίλλης. Είναι βέβαιο ότι σε «Μπερναμπέου» και «Καλντερόν» θα πέσουν τα βλέμματα όλου του κόσμου και αυτή είναι μεγάλη ευκαιρία των μελών της βασιλικής οικογένειας να διορθώσουν την τσαλακωμένη εικόνα τους, να ανεβάσουν τη δημοτικότητά τους.

«Ας στείλουν τον Ουρντανγκαρίν, τον γαμπρό τους μήπως ξεχάσει τις αμαρτίες του», ειρωνεύτηκα, στη κόκκινη Σεβίλλη. Χρώμα που στη Βαλένθια γνωρίζουν πολύ καλά όταν έρχεται η σειρά να αντιμετωπίζουν την καλύτερη ομάδα της Ανδαλουσίας.

Πέντε αποβολές (Σίλβα, Τοπάλ, Αντούριτς, Ζονάς και Ρικάρντο Κόστα) στις τελευταίες ισάριθμες επισκέψεις στο Νότο, καμία νίκη από το 2004 ως φιλοξενούμενη!

Με ή χωρίς μέλος της βασιλικής οικογένειας ανάμεσα στους επισήμους, Σεβίλλη και Βαλένθια είναι οι πρωταγωνίστριες ενός ακόμα «εμφυλίου» στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η Σεβίλλη περιμένει στο γήπεδο της την 5η ισπανική ομάδα (ρεκόρ 3-3-4), ενώ για τη Βαλένθια είναι η 6η φορά που αντιμετωπίζει «συμπατριώτισσα» στα Κύπελλα Ευρώπης και ο απολογισμός της είναι 6-3-4. Στους προηγούμενους «εμφυλίους», η Σεβίλλη βρήκε τρεις φορές νικήτρια, ενώ αποκλείστηκε δύο φορές, ενώ η Βαλένθια μετρά τέσσερις επιτυχίες και τρεις αποτυχίες.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

121 ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΓΙΟΥΒΕNΤΟΥΣ X   (3,15)
122 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ OVER   (1,70)
123 ΑΡΣΕΝΑΛ Σ. – ΟΥΝ.ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ OVER  (1,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.