Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Θα σκάσουν… κανόνια!

Θα σκάσουν… κανόνια!

kanoniΗ γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε, τα φώτα… έκλεισαν και τώρα οι Βραζιλιάνοι «βγάζουν» προς τα… έξω, δηλαδή δημοσιοποιούν προβλήματα του ποδοσφαίρου τους, που πριν από το Μουντιάλ τα «κρατούσαν» στο… συρτάρι για ευνόητους λόγους.

Όχι ότι ήταν άγνωστα, αλλά δεν έπαιρναν τη διάσταση που θα έδιναν σε άλλες «ήρεμες» εποχές, όταν δεν υπήρχε η πίεση από την Κυβέρνηση «κάντε ότι πρέπει να μην εκτεθούμε στον… κόσμο».

Τα «κανόνια» δεν θα αργήσουν να σκάσουν. Με τη θηλιά στο λαιμό, λόγω έλλειψης ρευστότητας βρίσκονται αρκετές ομάδες της χώρας.

Η κατάσταση στη Μποταφόγκο είναι τραγική, ενώ αυτές τις ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα ονόματα ομάδα που πιθανολογείται ότι σε μερικούς μήνες θα αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς (και τα συμβόλαια των παικτών).

Έχουμε και λέμε: Ατλέτικο Μινέιρο, Σάντος, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε συμπληρώνουν τη «μαύρη λίστα», η οποία μέχρι πριν από μερικές ημέρες εμπεριείχε μόνο το… όνομα της Μποταφόγκο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελάχιστα από το γκρεμό απέχει η Φλαμένγκο, η οποία έχει «ανοίγματα – δάνεια» σε Τράπεζες. Ετσι εξηγείται και η σχεδόν… ανύπαρκτη ενίσχυση του ρόστερ, τη στιγμή που κάνει «μπαμ» ότι με το υπάρχον υλικό ο Νέι Φράνκο δεν δικαιούται να ονειρεύεται… τίτλους.

Απ’ εκεί και πέρα από τις «μικρότερες» κατηγορίες βουτηγμένες στα χρέη είναι οι Πορτουγκέσα, Ατλέτικο Γκοϊνιένσε, Ναούτικο, Οέστε, Παρανά, Ιπατίνγκα, Αβάι, Φορταλέζα, Αμέρικα Μινέιρο και Γκουαρανί.

Ποια είναι η λύση; Το Κράτος. Όλες οι παραπάνω ομάδες απευθύνθηκαν στην Κυβέρνηση, προκειμένου να τους παράσχει οικονομικές «ενέσεις» για να βγάλουν τη χρονιά.

Ωστόσο, προς το παρόν, «βλέπουν» τις… πλάτες των αρμόδιων Υπουργών. «Ρουσφέτια τέλος» είναι το «μήνυμα», καθώς οι αγανακτισμένοι (και εξαθλιωμένοι) πολίτες της χώρας έχουν βγει στους… δρόμους (με αφορμή το Μουντιάλ) και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ανεχτούν (νέα) σπατάλη δημόσιων πόρων για το ποδόσφαιρο.

Τα δεδομένα είναι εις βάρος των «χρεωμένων», ο χρόνος μετράει αντίστροφα και εφόσον δεν βρεθούν άμεσα πόροι είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν να… σκάνε «προσφυγές» η μία πίσω από την άλλη. Ποδοσφαιριστές που θα «βρουν» (εξασφαλισμένο) μεροκάματο εκτός των συνόρων δεν θα το σκεφτούν δεύτερη φορά.

Στη Βραζιλία (μετά το Μουντιάλ και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) δεν είναι όλα… ρόδινα, όπως τα εσκεμμένα τα παρουσίαζαν πριν από λίγους μήνες οι κυβερνώντες.

Αλλαγές στον ορισμό διαιτητών…

Πάμε στη διαιτησία. Το πρωτάθλημα και φέτος ξεκίνησε με σοβαρά λάθη. Οι επόπτες, κυρίως, κάνουν τις περισσότερες «γκάφες» και παρασέρνουν τους «πρώτους». Έτσι η Ομοσπονδία θεσπίζει «μόνιμες»… τριάδες διαιτητών. Άμεσα. Από την αγωνιστική που έγινε μεσοβδόμαδα (16-19/7) οι ιθύνοντες της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα μεριμνήσουν έτσι ώστε στα περισσότερα ματς να μην αλλάζει το «τρίο», όπως κάνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ στις «μεγάλες» διοργανώσεις. Ο στόχος είναι να βρεθεί «χημεία» ανάμεσα στους ρέφερι, να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση, προκειμένου να μειωθούν τα σφάλματα. Το ίδιο θα ισχύσει και στη Β’ Βραζιλίας, εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη, έχει… ξεφύγει από τον έλεγχο, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι «τα λάθη έχουν γίνει συνήθεια…»

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.