Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Υπόθεση φίλων η «σελεσάο»

Υπόθεση φίλων η «σελεσάο»

Brazil v Mexico: Group A - FIFA Confederations Cup Brazil 2013Περίμεναν επανάσταση, ζουν την ανάσταση. Οι Βραζιλιάνοι τρέμουν με την ιδέα μιας νέας αποτυχίας στο επόμενο Μουντιάλ, της Ρωσίας.

Η επιστροφή του Φελίπε Σκολάρι στον πάγκο αποδείχθηκε τραγική από κάθε άποψη.

Πέρα από την 4η θέση και τα 10 γκολ που δέχθηκε η Βραζιλία από Γερμανία και Ολλανδία, η απογοήτευση ώθησε τον Τύπο να ζητήσει επανάσταση στη δομή και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Ξαφνικά η πλειοψηφία θυμήθηκε τα λεγόμενα του Ρομάριο. «Η μαφία πρέπει να φύγει από την Ομοσπονδία, μας κυβερνούν διεφθαρμένοι» φώναζε, και συνεχίζει να φωνάζει, ο πρώην παίκτης της εθνικής.

Νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας ο «παλιός» Ντούνγκα. Η είδηση ξάφνιασε τους πάντες, εκτός από εκείνους που μυρίστηκαν τη νέα τάξη πραγμάτων.

Μόλις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χοσέ Μαρία Μαρίν, ανακοίνωσε τον Ζιλμάρ Ρινάλντι ως νέο υπεύθυνο όλων των εθνικών ομάδων, κυκλοφόρησε αμέσως το όνομα του Ντούνγκα, ο οποίος μιλούσε με την Ομοσπονδία της Βενεζουέλας.

Είναι της μόδας ο «ξένος» προπονητής στη Λατινική Αμερική, καθώς, με εξαίρεση των παραδοσιακών δυνάμεων -Βραζιλία, Αργεντινή και Ουρουγουάη-, όλες οι άλλες χώρες, από τον νότο μέχρι τον βαθύ βορρά, έχουν καταλήξει ουκ ολίγες φορές σε βοήθεια από το εξωτερικό.

Στη Βραζιλία απαγορεύεται ο «ξένος». Καλύτερα μια δοκιμασμένη συνταγή, ασχέτως αν δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην προηγούμενη τετραετία του Ντούνγκα.

Ζιλμάρ Ρινάλντι σημαίνει Ντούνγκα, ο κολλητός του φίλος από τις εποχές της Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε. Φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής σε Ολυμπιακούς αγώνες του 1984 και Μουντιάλ του 2004.

Η «κλίκα», Ρινάλντι και Ντούνγκα (τρίτος τερματοφύλακας και αρχηγός) ήταν αυτή που βοήθησε τα μέγιστα να κρατηθούν οι ισορροπίες στο νικηφόρο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Με τη λήξη της αγωνιστικής δράσης, ο Ντούνγκα αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική, ενώ ο Ζιλμάρ έγινε σε λίγα χρόνια ένας από τους πιο γνωστούς μάνατζερ παικτών.

Δυο κολλητοί έχουν στα χέρια τους την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα του κόσμου, υπό την ανοχή του νυν προέδρου Χοσέ Μαρία Μαρίν και του επόμενου, Μάρκο Πόλο ντελ Νέρο. Στην επιστροφή του Σκολάρι θα τα έκανε θάλασσα ο Ντούνγκα;

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΛΕΒΑΝΤΙΑ – ΣΠΑΡΤΑ Π.
ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ  
ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ – ΣΛΟΒΑΝ 2

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Υπόθεση φίλων η «σελεσάο»”

  1. Ο/Η erotas λέει:

    ΑΨΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ! ΣΤΑΥΡΟ!