Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Απόβαση» στην Ινδία…

«Απόβαση» στην Ινδία…

41-bet KOLILASH ποδοσφαιρική Ευρώπη εισβάλλει στην Ινδία. Επιτέλους το πήραν απόφαση να επενδύσουν σε μεγάλη αγορά που (προς το παρόν) δείχνει να μη συγκινείται από το ποδόσφαιρο.

Στο νέο πρωτάθλημα, την Indian Super League, που κάνει ντεμπούτο τον Σεπτέμβρη, συμμετέχουν 8 ομάδες, όπως στο πρωτάθλημα κρίκετ, με τη διαφορά ότι κάθε σύλλογος μπορεί να συνεργαστεί με γνωστές ευρωπαϊκές ομάδες ή να ανήκει εξ ολοκλήρου σε αυτές.

Τελευταία ευρωπαϊκή επένδυση, η κίνηση της Φιορεντίνα να αγοράσει την Πούνε, την τρίτη ομάδα υπό την κατοχή ξένης ομάδας. Προτού η Φιορεντίνα μπει στην περιπέτεια, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Φέγενορντ είχαν φροντίσει να έχουν αποκτήσει Ντέλι Γιουνάιτεντ (Δελχί) και Ατλέτικο Κολκάτα (Καλκούτα) αντίστοιχα.

Το νέο πρωτάθλημα υπόκειται σε κανονισμούς που θυμίζουν το αμερικανικό MLS, με περιορισμένους ξένους και ντραφτ στις επιλογές. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να επιλέξει έναν σούπερ σταρ, 7 ξένους και 14 γηγενείς, συνολικά 22 παίκτες, με τους οποίους θα πρέπει να αντέξει την πίεση τριών μηνών, όσο διαρκεί το πρώτο πείραμα.

Δύο γύροι των 7 αγωνιστικών, συν πλέι οφ με τις καλύτερες τέσσερις ομάδες της κανονικής φάσης. Πολύς ντόρος για το τίποτα, όταν στην Ινδία λειτουργεί ήδη ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, το I-League.

Μέχρι να βρεθούν οι άλλες πέντε γνωστές ξένες ομάδες, Φιορεντίνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Φέγενορντ έχουν ήδη φορτώσει τα ρόστερ με παίκτες της αρεσκείας τους υπό τις οδηγίες υπακοής προπονητών, όπως οι Αντόνιο Λόπεθ στην Ατλέτικο Κολκάτα, Φράνκο Κολόμπα στην Πούνε, και Χανς Φαν Φέλντχοφεν στην Ντέλι. Επίσης οι παίκτες πρώτης γραμμής θα έχουν τη σφραγίδα των Ευρωπαίων παραγόντων. Στην Ατλέτικο Κολκάτα υπέγραψε ο Λουίς Γκαρθία (πρώην Λίβερπουλ, Ατλέτικο κ.λπ.), στην Ντέλι δύο Δανοί που έχουν εξαιρετικές σχέσεις με Φέγενορντ, Σκόουμπο και Γιούνκερ, στην Πούνε -Φιορεντίνα έχουν ανακοινωθεί ήδη τέσσερις Ιταλοί, ο γνωστός μας Μπρούνο Τσιρίλο, ο τερματοφύλακας Μπελάρντι και οι δύο μέσοι Μαλιοκέτι και Ντάβιντε Κολόμπα, ο γιος του προπονητή.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

149 ΒΑΝΤΟΥΖ – ΡΟΥΧ ΧΟΡΖΟΒ 2  (2,95)
159 ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ – ΤΡΕΝTΣΙΝ 1   (2,25)
166 ΝΤΙΣΓΚΙΡΙ – ΛΙΤΕΞ 2   (2,80)
172 ΣΤΙΑΡΝΑΝ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ 2 (2,35)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.