Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Allsvenskan: 16η αγωνιστική

Allsvenskan: 16η αγωνιστική

allsvenskan__bildbank_largeΤο μενού της 16ης αγωνιστικής στην Αλσβένσκαν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της 15ης με τη μόνη διαφορά ότι αλλάζουν τώρα οι έδρες!

Στοιχηματικά, τη προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό επιτυχίας της στήλης άγγιξε το 91.6% (11/12 σωστές επιλογές) και το γεγονός ότι τα ζευγάρια και τώρα είναι τα ίδια, με κάνει να πιστεύω πως δύσκολα θα «χάσουμε» το δρόμο προς το ταμείο!

Όπως θα δείτε και πιο κάτω, έχω επικεντρωθεί στα πέντε από τα εφτά παιχνίδια του Σ/Κ. Σ’ αυτά, έχω καταλήξει σε εννιά σημεία, τα οποία τα έχω χωρίσει στις γνωστές πλέον κατηγορίες, ανάλογα με το ρίσκο που αυτά εμπεριέχουν. Για το Χάκεν – Τζουργκάρντεν θα μιλήσουμε τη Δευτέρα!

133. ΜΑΛΜΕ – ΚΑΛΜΑΡ
Ισορροπημένο το παιχνίδι των δύο πριν λίγες μέρες. Δίκαιο το «Χ», όχι όμως και το 1-1 βάση των ευκαιριών των δύο ομάδων! Στο 1.50 άνοιξε ο άσος στη Σουηδία, στο 5.70 το διπλό. Πλέον (μεσημέρι Παρασκευής) ο άσος βρίσκεται στο 1.60…

«Παιχνίδι» γίνεται από νωρίς και στο όβερ 2.5 γκολ, αφού η τιμή στη συγκεκριμένη επιλογή υποχωρεί από τη Τρίτη και μετά. Σε πτώση και το γκολ/γκολ…

Ιδανικό το ντεμπούντο στο πρωτάθλημα για τον 21χρονο επιθετικό της Μάλμε, Ισαάκ Ταλίν, ο οποίος σκόραρε στο ντέρμπι με τη Κάλμαρ τη προηγούμενη αγωνιστική. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το μοναδικό γκολ της Μάλμε κόντρα στη Βέντσπιλς την Τετάρτη, κάτι το οποίο έδωσε τη πρόκριση στους Σουηδούς! Η λογική λέει ότι ο Χαρέιντε θα τον έχει στο βασικό σχήμα και πάλι μιας και ο «πιτσιρικάς» βρίσκεται σε καλή κατάσταση!

Εντός έδρας η Μάλμε σκοράρει κατά Μ.Ο. 2.1 γκολ, ενώ δέχεται 1 γκολ ανά αγώνα. Η Κάλμαρ εκτός έδρας σκοράρει και δέχεται σχεδόν τα ίδια γκολ κατά Μ.Ο. (1.3 υπέρ/1.4 κατά).

Οι αριθμοί που αποτυπώνουν την μέχρι τώρα συμπεριφορά των δύο ομάδων, «λένε» ότι το ημίχρονο έχει πολλές πιθανότητες να είναι ισόπαλο, με τον άσο πάντως να είναι σε κάθε περίπτωση το επικρατέστερο σημείο!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Κάλμαρ τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Μάλμε (0-1-5), ενώ μέσα στο Μάλμε έχει να σκοράρει από το 2010 και μετράει τρεις σερί ήττες.

143. ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ – ΓΚΕΦΛΕ
«Ανύπαρκτη» εκτός έδρας… έγραφα πριν μία βδομάδα για τη Χάλμσταντ. Τώρα η ομάδα του Γιένς Γκούσταφσον αγωνίζεται στην έδρα της, εκεί όπου έχει να ηττηθεί από τα τέλη Μαρτίου! Μάλιστα στο διάστημα αυτό έπαιξε κόντρα σε πολύ καλύτερες ομάδες από τη Γκέφλε (Αίκ, Κάλμαρ, Γκέτεμποργκ).

Η διαφορά σήμερα όμως, σε σχέση με το προηγούμενο ματς όπου είχαμε μία ομάδα «ανύπαρκτη» εκτός έδρας, είναι ότι η Γκέφλε τα πάει περίφημα μακριά από το σπίτι της. Το συγκρότημα του Ρότζερ Σάντμπεργκ δεν έχει πρόβλημα να σκοράρει, ενώ έχει να γνωρίσει την ήττα εδώ και πέντε εξόδους.

Και οι δύο, η Χάλμσταντ εντός και η Γκέφλε εκτός, έχουν στα τελευταία πέντε ματς, τέσσερα γκολ/γκολ. Στην αγορά, απ’ όλα τα σημεία, το άντερ 2.5 είναι αυτρό το οποίο δέχεται τις περισσότερες πιέσεις.

192. ΜΙΑΛΜΠΙ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ
Από ανώδυνη ευρωπαϊκή ήττα προέρχεται η Γκέτεμποργκ κόντρα στη Γκιόρι με 1-0, όμως οι Σουηδοί πήραν τη πρόκριση χάρη στη νίκη τους με 3-0 στο πρώτο αγώνα.

Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Μίκαελ Στόρε τρέχει ένα σερί 13 παιχνιδιών αήττητη με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Πριν μία εβδομάδα η Γκέτεμποργκ, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Βίμπε (πρώτος σκόρερ στη Σουηδία), επικράτησε πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-1 κόντρα στη Μιάλμπι.

Η ομάδα του Λαρς Γιάκομπσον με τις εμφανίσεις της επιβεβαιώνει όλους όσους στην αρχή της σεζόν πίστευαν ότι η Μιάλμπι δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το «διπλό» σημειώνει πολύ μεγάλη πτώση. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα κρατηθεί εκεί και στον ΟΠΑΠ. Θεωρώ επίσης ότι το αήττητο σερί της Γκέτεμποργκ δεν μπορεί να απειληθεί σήμερα, ωστόσο δεν «βλέπω» και εύκολη νίκη (όπως δείχνουν οι τιμές) για τους «κυανόλευκους». Άλλωστε η Γκέτεμποργκ εκτός έδρας, έχει μόλις μία νίκη σε εφτά παιχνίδια.

193. ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ – ΑΝΤΒΙΤΑΜΠΕΡΓΚ
Μπρομαποϊκάρνα σημαίνει όβερ! Αν ανατρέξτε στο ιστορικό της στήλης, θα δείτε ότι τη συγκεκριμένη φράση, τη λέω συχνά για την ομάδα της Στοκχόλμης.

Το όβερ 2.5 γκολ επιλέξαμε και τη προηγούμενη αγωνιστική στο συγκεκριμένο ζευγάρι και καλο-πληρωθήκαμε αρκετά εύκολα! Οπότε… μπορείτε να μαντέψετε ότι η βασική επιλογή μου και τώρα, θα είναι το όβερ 2.5 γκολ!

Πέρα από το «εύκολο» σημείο όμως, θα κρατήσω και τον άσο! Ο άσος για μένα είναι το καλύτερο σημείο από τη Σουηδία αυτή την αγωνιστική! ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως! Λέγοντας το «καλύτερο σημείο», δεν εννοώ αυτόματα ότι μπορεί να είναι και το «δυνατότερο σημείο».

Απλά, του δίνω αυτόν τον τίτλο, επειδή πάνω στα δεδομένα που κάθισα και δούλεψα, ο άσος μου βγήκε πολύ πιο μικρός σε τιμή-ποσοστό επαλήθευσης, απ’ ότι την απόδοση που μου προσφέρουν οι Μπουκ!

Η τάση της αγοράς πάντως «λέει» τα αντίθετα από μένα! Μέχρι στιγμής παρατηρείται πτώση στο «Χ» και στο «διπλό»…

198. ΑΙΚ – ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ
«Ψεύτικο» το 4-1 του πρώτου ματς (κέρδισε η Φάλκενμπεργκ), ίσως και άδικη η ήττα της Αικ. Η ομάδα της Στοκχόλμης προέρχεται από νίκη που κάλυψε την ήττα του πρώτου αγώνα κόντρα στη Λίνφιλντ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα.

Στο πρωτάθλημα, απώλειες νέες, δεν θα συγχωρεθούν αφού η Μάλμε είναι στο +6 και επειδή το Μάλμε-Κάλμαρ προηγείται (παίζουν Σάββατο), η διαφορά μπορεί να φτάσει και τους εννιά βαθμούς!

Η ομάδα του Αλμ, έχει πολύ καλύτερο υλικό από τη Φάλκενμπεργκ και είναι για μένα το απόλυτο φαβορί για τη νίκη! Δεν θα επηρεαστώ από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής και κόντρα στη τάση της αγοράς (υπάρχουν σημαντικές διορθώσεις στο Χ2), θα πάω με τον άσο! Όχι όμως στο 1.35 του ΟΠΑΠ. Ο άσος γίνεται αποδεκτός στο 1.50+…

Δώστε προσοχή στο όβερ/άντερ! Μην επηρεαστείτε από τα συνεχόμενα όβερ της Αικ! Η Φάλκενμπεργκ εκτός έδρας παίζει καταστροφικό παιχνίδι. Η ομάδα του Χένρικ Λάρσον σκοράρει κατά Μ.Ο. 0.6 γκολ ανά αγώνα εκτός έδρας, ενώ την ίδια στιγμή η άμυνά της παραβιάζεται μόλις 1.1 φορά!
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Μεσαίου Ρίσκου)
133. Μάλμε – Κάλμαρ… Όβερ 2.5 (1.70)
143. Χάλμσταντ – Γκέφλε… γκολ/γκολ (1.60)
193. Μπρομαποϊκάρνα – Ατβίταμπεργκ… Όβερ 2.5 (1.60)
198. ΑΙΚ – Φάλκενμπεργκ… 2-3 γκολ (2.00)
193. Μπρομαποϊκάρνα – Ατβίταμπεργκ… 1 (2.25)
ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Με ρίσκο)
133. Μάλμε – Κάλμαρ… Χ/1 (4,00)
143. Χάλμσταντ – Γκέφλε… Χ (3.15)
192. Μιάλμπι – Γκέτεμποργκ… Χ (3.50)
198. ΑΙΚ – Φάλκενμπεργκ… 2-0 (6,50)

ΥΓ. Αφήνω τη χημεία των παραπάνω σημείων, στη τύχη σας!

.

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.