Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Κολυμπάνε στο… χρήμα

Κολυμπάνε στο… χρήμα

photo KOLILAS - BETΤο χρήμα φέρνει… χρήμα και η απληστία περισσότερα έσοδα, μέχρι κάποια μέρα οι πελάτες να βαρεθούν το θέαμα.

Στη ζωή όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος. Από τον κανόνα δύσκολα μπορεί να αποκλειστεί το πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου, η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Οι 20 ομάδες αναμένεται να μοιραστούν τις επόμενες τρεις σεζόν περισσότερα από 6 δις ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η πλειοψηφία των συλλόγων κολυμπάει στο χρήμα.

Κι όμως, δεν παρέλειψαν να αυξήσουν την τιμή των εισιτηρίων διαρκείας – σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα των φανατικών οπαδών.

Σχεδόν έναν μήνα πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, άλλωστε, οι 20 ομάδες ανακοίνωσαν, ως είθισται, τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, με τους 14 από 20 συλλόγους να αυξάνουν την κατηγορία των πιο φθηνών διαρκείας.

Μοιάζει λογική η αύξηση μέχρι 50% στη νεοφώτιστη Μπέρνλι, όμως, όταν στην Αρσεναλ χρειάζεσαι τουλάχιστον 1.280 ευρώ για να παρακολουθήσεις τους 19 εντός έδρας αγώνες, αυτό θεωρείται καθαρή πρόκληση.

Κατά περίεργο τρόπο, το πιο φθηνό διαρκείας το προσφέρει η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. «Οι σύλλογοι εισπράττουν τόσα πολλά λεφτά, που θα μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερη είσοδο στους οπαδούς» – διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Οπαδών.

Το πιο φθηνό εισιτήριο στο γήπεδο της Λέστερ, που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, κοστίζει 20 ευρώ. Με μέσο όρο 40 ευρώ το «χαρτάκι», η Λέστερ εισπράττει γύρω στο 1 εκατ. ευρώ ανά αγώνα.

Δηλαδή, συνυπολογίζοντας τους αγώνες μεγάλης προσέλευσης (Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γ. ή Σίτι), η Λέστερ βάζει στα ταμεία της, στην καλύτερη των περιπτώσεων, γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, ούτε τα μισά από αυτά που κερδίζει από την τηλεόραση.

Τα κέρδη των ομάδων δεν σταματούν εδώ. Η πώληση φανέλας και άλλων προϊόντων αποφέρει περισσότερα από τα εισιτήρια. Αρκεί να διαβάσουμε ότι η φανέλα των μικρών οπαδών της Γουέστ Χαμ κοστίζει 80 ευρώ. Αν η Γουέστ Χαμ, που δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες, πουλήσει 50.000 νέες φανέλες των 120 ευρώ, ήδη θα έχει βάλει στα ταμεία της 6 εκατ. ευρώ. Το άρμεγμα συνεχίζεται μέχρι η αγελάδα να κουραστεί.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

236 ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ – ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ 2   (3,35)
237 ΧΑΚΕΝ – ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ 2   (3,55)
242 ΣΙΑΤΛ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 2   (3,35)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.