Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Πρεμιέρα με ρίσκο

Πρεμιέρα με ρίσκο

valenciennesΑρχίζει απόψε το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Γαλλίας, αν κι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το ποια θα είναι η 20η ομάδα που θα συμμετάσχει σε αυτό.

Όπως σε κάθε πρεμιέρα, έτσι κι εδώ, τα προγνωστικά μοιάζουν δύσκολα, αφού οι ομάδες δεν είναι έτοιμες ακόμη, ενώ δεν υπάρχει και σαφής εικόνα για την πραγματική αγωνιστική τους κατάσταση.

Ωστόσο, με βάση το τι έκαναν στη μετεγγραφική περίοδο, αλλά και το τι έδειξαν στα φιλικά, προκύπτουν ορισμένες καλές επιλογές. Αναλυτικά:

Γκαζελέκ Αζαξιό – Βαλενσιέν: Ύστερα από ένα χρόνο παραμονής στη Γ’, η Γκαζελέκ Αζαξιό επιστρέφει στη Β’, πιο έμπειρη, πιο «δεμένη», ενώ φέτος θα χρησιμοποιεί και τη φυσική της έδρα, το «Ανζ Καζανοβά», κάτι που δεν έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της προπέρσινης (και 1ης της στην κατηγορία) περιόδου. Η Βαλενσιέν από την άλλη, υποβιβάστηκε από την Α’, ύστερα από οχτώ χρόνια και κόντεψε να διαλυθεί. Ο – ως το Μάιο – πρόεδρος και ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ζαν Ρεϊμόν Λεγκράν (που είχε δαπανήσει περισσότερα από 13 εκ. ευρώ), αποχώρησε κι άφησε το σύλλογο στο… έλεος του Θεού. Η Βαλενσιέν ουσιαστικά διαλύθηκε κι έπεσε στη Δ’, καθώς χρεοκόπησε. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρός της, Ζαν Λουί Μπορλοό, βρήκε πέντε επενδυτές (ιδιώτες κι εταιρείες), ενώ πουλήθηκε και το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Τελικώς, η Βαλενσιέν κάλυψε μεγάλο μέρος των χρεών της, πήρε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί στη Β’, αλλά θέλει δουλειά. Έκανε «κουτσή» προετοιμασία κι έδωσε μόλις ένα φιλικό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη ακόμη και θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο στην Κορσική.

Λαβάλ – Νιορ: Η γηπεδούχος συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους. Η Νιορ αναμένεται να έχει μία καλή πορεία, αν και δύσκολα θα ψάξει το κάτι παραπάνω. Το συγκεκριμένο ζευγάρι μοιάζει αρκετά μοιρασμένο. Πάντως, η φιλοξενούμενη δείχνει να είναι λίγο πιο έτοιμη κι ας έχει καινούριο προπονητή.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

105. ΓΚΑΖΕΛΕΚ ΑΖΑΞΙΟ – ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ: 1 (2,40)
106. ΛΑΒΑΛ – ΝΙΟΡ: 2 (2,90)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.