Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Το «πούλμαν της χαράς»

Το «πούλμαν της χαράς»

atletico-prΑπό τα… βαριά ονόματα του Τσάμπιονς Λιγκ, στα «χωριά» του Κόπα Σουνταμερικάνα. Eτσι είναι το Στοίχημα: Σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο! Και ενώ βρισκόμαστε μέσα στο «πούλμαν της χαράς», συνήθως, την πατάμε. Στο μυαλό μας εξισώνουμε τη Νάπολι και την Μπιλμπάο με τη Χένεραλ Ντίας και την Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ (η… Ρίβερ του Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης).

Το… Γιουρόπα Λιγκ (Σουνταμερικάνα) της Λατινικής Αμερικής δεν προσφέρεται για «παιχνίδια», για «ανοίγματα». Για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους. Το πρώτο σκέλος συνδέεται με τον βαθμό ετοιμότητας των ομάδων. Οπως συμβαίνει και στην Ευρώπη, τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκονται στο ξεκίνημα. Το δεύτερο σκέλος αφορά στην ποιότητα των ρόστερ, στα γήπεδα, στα υψόμετρα (πάντα παίζουν το ρόλο τους) αλλά και στη «διάθεση» για… πρόκριση.

Έχουμε δει πολλές φορές ομάδες της Λατινικής Αμερικής να επιλέγουν παιχνίδια και διοργανώσεις. Στον πρώτο γύρο του Σουνταμερικάνα συμμετέχουν ομάδες από Βολιβία, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Κολομβία, Ισημερινό, Βενεζουέλα και Περού. Τα… ονόματα, από Βραζιλία και Αργεντινή, ρίχνονται στη «μάχη» στον δεύτερο γύρο. Εκεί η διοργανώτρια Αρχή (Conmebol) έχει θεσπίσει τους «εμφύλιους» από τις δύο «δυνατές» χώρες, δηλαδή οι 8 «εκπρόσωποι» της Βραζιλίας και οι 6 «εκπρόσωποι» της Αργεντινής παίζουν μεταξύ τους.

Ο στόχος; Να ανέβουν οι πιθανότητες των «μικρών» για διάκριση, ενώ το «δέλεαρ» που… ξεσηκώνει τα πλήθη και κάνει τους παίκτες να ονειρεύονται είναι ότι η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης κερδίζει αυτομάτως «εισιτήριο» για το επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες (το… Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

106 ΚΑΡΝΤΙΦ – ΓΟΥΪΓΚΑΝ 1 2,15
119 ΜΠΡΙΣΤΟΛ Σ. – ΛΕΪΤΟΝ ΟΡ. OVER 1,75
146 ΤΖΟΪΝΒΙΛ – ΜΠΟΑ Χ2 3,40/4,50

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.