Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ρατσιστική επίθεση εναντίον του «Ρόνι»

Ρατσιστική επίθεση εναντίον του «Ρόνι»

Brazil Soccer RonaldinhoΗ (παρεξηγημένη) πολιτική επιχειρεί συχνά να «κλέψει» την αθλητική «λάμψη» που θέλγει τα πλήθη.

Κάτι τέτοιο έγινε στο Μεξικό, όπου η παρουσίαση του νέου σταρ της Κερέταρο, Ροναλντίνιο (πριν από το ντεμπούτο του στο 1-1 με την Πουέμπλα), επισκιάστηκε από ένα παραλήρημα του Κάρλος Μάνουελ Τρεβίνο Νούνιες, μέλους του συντηρητικού κόμματος της «Εθνικής Δράσης».

Ο Μεξικανός πολιτικός δεν έχει ενθουσιαστεί σαν τους φαν της Κερέταρο για την απόκτηση του 34χρονου Βραζιλιάνου, και προκάλεσε σάλο στη χώρα με μια ρατσιστική επίθεση στον «Ρόνι», τον οποίο αποκάλεσε «πίθηκο»…

Ο Νούνιες εκνευρίστηκε από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον δρόμο, λόγω του κοινού που πήγε να υποδεχθεί τον Ροναλντίνιο, και εκδήλωσε την οργή του στο facebook, γράφοντας:

«Προσπαθώ να είμαι ανεκτικός, όμως σιχαίνομαι το ποδόσφαιρο και το φαινόμενο αποχαύνωσης που παράγει. Και το μισώ ακόμα περισσότερο, γιατί ο κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους και μου πήρε δύο ώρες να φτάσω σπίτι. Και όλα αυτά για έναν πίθηκο. Για έναν Βραζιλιάνο, αλλά πίθηκο! Πρόκειται για ένα άθλιο τσίρκο […]».

Ο ίδιος διέγραψε το σχόλιο, όμως αυτό είχε ήδη γίνει είδηση στα τοπικά ΜΜΕ, και η Κερέταρο ζήτησε με ανακοίνωση την τιμωρία του Νούνες. Μάλιστα, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε ήδη ένα κίνημα υπεράσπισης του Ροναλντίνιο με σύνθημα «είμαστε όλοι πίθηκοι»!

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.