Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Tο μοναδικό αληθινό ντέρμπι…

Tο μοναδικό αληθινό ντέρμπι…

DundeeΤρεις ημέρες μετά το δημοψήφισμα που κράτησε ενωμένη την Σκωτία με την Βρετανία, επιστρέφει στο Νταντί το μεγάλο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της πόλης.

Νταντί – Νταντί Γιουνάιτεντ, το μοναδικό αληθινό ντέρμπι που έμεινε στο πρόγραμμα της σκοτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ.

Η απουσία της Ρέιντζερς συν ο ταυτόχρονος υποβιβασμός των δυο αιώνιων αντιπάλων του Εδιμβούργου, Χαρτς και Χιμπέρνιαν, αύξησε το ενδιαφέρον στο πιο φιλικό από κάθε άποψη ντέρμπι της Βρετανίας.

Το Λίβερπουλ – Εβερτον μοιάζει σαν μάχη σε ρωμαϊκή αρένα μπροστά στο ντέρμπι του Νταντί.

Καμία τάση για επεισόδια, κανένα τραγούδι ή πανό που οδηγεί στο γνωστό διχασμό που παρατηρείται στα ντέρμπι της Γλασκόβης και Εδιμβούργου.

Ενα παράξενο φαινόμενο, καθώς η Νταντί Γιουνάιτεντ ιδρύθηκε το 1909 )ως Νταντί Χιμπερνιαν) από τους καθολικούς Ιρλανδούς μετανάστες, 16 χρόνια μετά την εμφάνιση της Νταντί.

«Εμείς ζούμε και δουλεύουμε μαζί, όπως πάμε στο γήπεδο μαζί» – απαντούν οι φανατικοί οπαδοί. Φθάνει μια ματιά στην φωτογραφία ώστε να ξεδιαλύνει η παραμικρή υποψία.

Σε καμία άλλη μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη οι έδρες δυο ομάδων βρίσκονται τόσο κοντά. Μόλις 170 μέτρα, αρκετά λιγότερα από τα 400 μέτρα που χωρίζουν «Ανφιλντ» και Γκούντισον Παρκ» στο Λίβερπουλ.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι η κοινή πολιτική που ακολουθούν οι οπαδοί των δυο ομάδων, απέναντι στους φανατικούς της Γλασκόβης και Εδιμβούργο.

Ενωμένοι στο σύνδεσμο «Dundee Utility», αντιδρούν σε κάθε επίθεση των Σέλτικ, Ρέιντζερς, Χαρτς και Χιμπέρνιαν.

Ισορροπία στις απόψεις, ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι αμφότερες έχουν από 5 τρόπαια, αν και η Νταντί Γιουνάιτεντ έγινε περισσότερη γνωστή εντός και εκτός χώρας, λόγω απίθανης πορείας σε Σκωτία και Ευρώπη της δεκαετίας του 80.

Πρώτο ντέρμπι της σεζόν το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ντενς», δεύτερο ντέρμπι την επόμενη Τετάρτη στο «Τάναντάιζ», όπου οι Πορτοκαλιοί της Γιουνάιτεντ θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν την φιλοξενία στους μπλε της Νταντί στη φάση των 16 στο Λιγκ Καπ.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

263 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β’ – ΓΙΑΓΚΟΣΤΕΡΑ 2  (4,50)
286 ΝΑΝΤ – ΝΙΣ 2   (4,10)
287 ΤΟΥΛΟΥΖ – ΚΑΕΝ 2   (3,10)
384 ΛΕΓΚΑΝΕΣ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ 2   (2,95)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.