Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ο Λιονέλ Μέσι «τα ‘χει 400+1»

Ο Λιονέλ Μέσι «τα ‘χει 400+1»

messi1Ο Αμερικανικός μαθηματικός Τζον Φορμπς Νας, αν και πήρε το 1994 το Νόμπελ Οικονομικών, έλεγε πως «δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός για να έχεις αίσθηση των αριθμών».

Στην Ισπανία, πάντως, υπάρχουν δύο σταρ που έχουν… ξεφύγει από την κοινή αίσθηση των ποδοσφαιρικών αριθμών, φτάνοντας σε «δυσθεώρητα» επίπεδα.

Η «μονομαχία» Μέσι και Ρονάλντο δεν περιορίζεται στους… τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Αμφότεροι φροντίζουν να κάνουν απόσβεση των παχυλών μισθών τους και, εκτός από τίτλους, έρχονται αντιμέτωποι και για «μυθικές» ατομικές διακρίσεις.

Ο Μέσι σκόραρε δις στο 6-0 (χατ-τρικ ο Νεϊμάρ, το άλλο γκολ ο Ράκιτιτς) της πρωτοπόρου (16β.) Μπαρτσελόνα επί της Γρανάδα και έφτασε τα 401 γκολ στην καριέρα του!

Ο σταρ των «μπλαουγκράνα» μετρά 247 γκολ στο πρωτάθλημα και απέχει πια μόλις 4 από τον κορυφαίο σκόρερ του συλλόγου, Τέλμο Θάρα, αναγκάζοντας τον προπονητή του, Λουίς Ενρίκε, να δηλώσει ότι «αν είπαν τον Ρονάλντο ”Τζόρνταν του ποδοσφαίρου”, ο Λιονέλ είναι ο Τσάμπερλεϊν που είχε σκοράρει 100π. σε ένα ματς»!

Ο Ρονάλντο σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη 2-0 της Ρεάλ επί της Βιγιαρεάλ, που έφερε τη «βασίλισσα» στην 5η θέση με 12β., κι έφτασε τα 10 γκολ σε 5 ματς πρωταθλήματος, έχοντας περισσότερα από… 14 ομάδες της Λα Λίγκα!

Παράλληλα, έφτασε τα 265 γκολ σε 255 ματς με τους Μαδριλένους, οι οποίοι, πάντως, σύμφωνα με αποκάλυψη της ιστοσελίδας «goal.com», του ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να τον παραχωρήσουν το καλοκαίρι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν και ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το χρέος των 602 εκατ. στις τράπεζες θα υποχρεώσει τη Ρεάλ να πουλήσει τον «CR7». Στη 2η θέση (14β. σε 6 ματς) έφτασε η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά το 4-0 (Κόκε, Σαούλ, Γκαρθία, Χιμένες οι σκόρερ) επί της Σεβίλλης.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.