Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Ψηφοθηρία» στην πλάτη της Ρεάλ

«Ψηφοθηρία» στην πλάτη της Ρεάλ

ludogorets_realΗ Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει μετά από 35 χρόνια στη Σόφια την κατάλληλη στιγμή για τους πολιτικούς.

Την επόμενη Κυριακή οι Βούλγαροι πολίτες, έχοντας δικαίωμα ψήφου, θα περάσουν από τα εκλογικά κέντρα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Πού να χάσουν την ευκαιρία οι υποψήφιοι; Την επίσκεψη της Ρεάλ, και δη του Κριστιάνο Ρονάλντο, εκμεταλλεύτηκαν δύο πολιτευτές διαφορετικών κομμάτων, για να «εκβιάσουν» ψήφους από τους φανατικούς οπαδούς κάθε χρώματος οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα τα εισιτήρια.

Η αδυναμία της Λουντογκόρετς να φιλοξενήσει τον αγώνα στο δικό της μικρό γήπεδο των 6.300 θέσεων στο Ράζγκραντ έδωσε την ευκαιρία στους Νάστιμιρ Ανανίεφ από τη Σόφια και Γιεβγκένι Γιέλεφ από τη Στάρα Ζαγόρα να προσφέρουν εισιτήρια μέσω facebook.

Ο πρώτος, του «Μεταρρυθμιστικού Μπλοκ» κλήρωσε τρία εισιτήρια σε όσους έστειλαν μήνυμα στη σελίδα του, ενώ ο δεύτερος, της «Αριστερής Συμμαχίας», δημιούργησε σελίδα όπου ζητά από τους ψηφοφόρους άνω των 18 ετών να απαντήσουν σε πέντε ερωτήματα.

Στην πρώτη περίπτωση, η μετάβαση των τυχερών «ψηφοφόρων» στο μεγάλο γήπεδο της πρωτεύουσας «Βασίλ Λέφκσι» παραμένει εύκολη υπόθεση. Δεν έγινε γνωστή η πρόθεση του δευτέρου πολιτικού αν θα πλήρωνε τη μεταβίβαση και παραμονή των «τυχερών» από τη Στάρα Ζαγόρα, μία ώρα δρόμο από τη Σόφια. Η υπόθεση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη χώρα, όμως η κίνηση των δύο υποψηφίων βρήκε ανταπόκριση, καθώς τα ακριβά εισιτήρια κοστίζουν όσο το μισό μηνιάτικο των περισσοτέρων κατοίκων της χώρας.

Μπορεί η Βουλγαρία να αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, που σημαίνει ότι τα 20 ή 30 ευρώ που απαιτούνται για να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο φτάνουν και περισσεύουν για να πληρωθεί το ρεύμα.

Οταν η διοίκηση της Λουντογκόρετς ανακοίνωσε τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων για τους τρεις εντός έδρας αγώνες του ομίλου με Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Βασιλεία, είχε εκτιμήσει ότι οι περισσότεροι οπαδοί θα μένουν στη Σόφια, όπου ο μισθός παραμένει υψηλός για τα δεδομένα της χώρας.

Εξάλλου, πλούσιοι υποψήφιοι πολιτικοί, και οι επιχειρηματίες που τους υποστηρίζουν, διαθέτουν χρήμα να αγοράσουν συνειδήσεις. Εδώ είναι Βαλκάνια, κύριοι!

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
147 ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2 3,60
156 ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ – ΣΑΝΤΟΣ 2 2,55
157 ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ 1 2,10

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.