Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Πανηγυρισμός που προκάλεσε αντιδράσεις

Πανηγυρισμός που προκάλεσε αντιδράσεις

footballΜια φάση ήταν αρκετή να ξεχαστεί γρήγορα η μαύρη Δευτέρα του Τομ Μπρέντι των Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς.

Περίπου 17 εκατoμμύρια φανατικοί του αμερικανικού ποδοσφαίρου έγιναν μάρτυρες, μέσω τηλεόρασης, της επιβλητικής νίκης των Κάνσας Σίτι Τσιφ και, ταυτόχρονα, της στιγμής που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους πιστούς του Θεού.

Σε μια από τις λανθασμένες πάσες του Τομ Μπρέντι, ο σέιφτι Χουσάιν Αμπντουλά άρπαξε την ευκαιρία να τρέξει μόνος του προς το τέρμα. Σύμφωνα με το Αρθρο 12 της NFL, οι παίκτες απαγορεύεται να πανηγυρίζουν ή να εκδηλώνονται στον αγωνιστικό χώρο, και δη στην τελική ζώνη.

Ο αφοσιωμένος στο Ισλάμ παίκτης των Κάνσας άφησε την οβάλ μπάλα και έκανε την προσευχή προς τον Αλλάχ. Επόμενο ήταν να πέσει η κίτρινη σημαία, που σημαίνει τιμωρία 15 γιάρδες, όμως η πλειοψηφία των παρευρισκομένων στο γήπεδο και των τηλεθεατών θεώρησαν ότι η τιμωρία προήλθε από την προσευχή.

Πριν από δύο χρόνια ο ίδιος ο Χουσάιν Αμπντουλά είχε υποσχεθεί ότι, «αν μια μέρα κλέψω την μπάλα και καλύψω την απόσταση μέχρι την τελική γραμμή, θα κάνω προσευχή στο γήπεδο». Ο Χουσάιν, γεννημένος μουσουλμάνος και μέλος 14μελούς οικογένειας από το Λος Αντζελες, είχε ζητήσει να μην παίξει την περασμένη σεζόν, διάστημα που χρειαζόταν να βρεθεί στη Μέκκα για προσκύνημα, καθώς το «χατζ» (οι πιστοί αποκτούν τον τίτλο του χατζή) γίνεται μια φορά κάθε πέντε χρόνια και διαρκεί έναν μήνα.

Η αντίδραση της διοργανωτικής Αρχής ήρθε με καθυστέρηση μίας ημέρας. «Αν τιμωρήθηκε για την προσευχή, ήταν λάθος κίνηση» παραδεχόταν ο εκπρόσωπος Τύπου, όμως ο ίδιος ο παίκτης παραδέχτηκε το απαγορευτικό ολίσθημα. «Οντως το παρατράβηξα, μέχρι που ο προπονητής μού επισήμανε το λάθος».

Οι δηλώσεις δεν ηρέμησαν επ’ ουδενί τους φανατικούς μουσουλμάνους της Αμερικής που ζήτησαν ανάλογη τιμωρία για αρκετούς χριστιανούς παίκτες που κάνουν επιδεικτικά την προσευχή πριν από τους αγώνες και στα διαλείμματα αυτών.

Σε αυτή την περίπτωση ο Ρίτσαρντ «Τιμ» Τέμποβ, ο αυτοαποκαλούμενος «κουόρτερμπακ του Θεού», δεν είχε καμία τύχη να παίξει στο πλουσιότερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
168 ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΕΒΕΡΤΟΝ 1 2,30
171 ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΠΑΟΚ 2 2,70
184 ΕΣΤΟΡΙΛ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 2,85

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.