Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Αλλαγές στο ποδόσφαιρο προωθεί ο Πλατινί

Αλλαγές στο ποδόσφαιρο προωθεί ο Πλατινί

PlatiniΠέντε αλλαγές και… λευκή κάρτα, που θα σημαίνει δεκάλεπτη αποβολή του παίκτη!

Είναι κάποιες μόνο από τις καινοτομίες σε βαθμό… τρέλας που προτείνει ο Μισέλ Πλατινί στο βιβλίο του «Parlons Football» («Μιλάμε για ποδόσφαιρο»), το οποίο κυκλοφορεί από χθες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αιφνιδίασε ακόμη και τους δικούς του ανθρώπους στην UEFA με αυτά που γράφει. Ο Πλατινί υποστηρίζει κατ’ αρχήν πως, με το δικαίωμα των πέντε αλλαγών που θα δίνεται στους προπονητές (οι δύο θα πρέπει να γίνονται στο ημίχρονο), «το παιχνίδι δεν θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται, απλά, κάποιες μετατροπές».

Ενώ, αναφορικά με τον πειθαρχικό έλεγχο των ποδοσφαιριστών, προτείνει τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας. «Αυτή θα σημαίνει μια προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο.

Ετσι θα καταπολεμηθεί η μανία των παικτών να διαμαρτύρονται συνέχεια στους διαιτητές, κάτι που τείνει να γίνει επιδημία». Η κίτρινη κάρτα, πάντως, όπως γράφει ο Μισέλ, θα παραμείνει σε ισχύ.

Πρόταση από τον Πλατινί βέβαια υπάρχει και για τους επόπτες (να μπορούν να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αν χρειαστεί) αλλά και για τους διαιτητές (να εγκαταλειφθεί το όριο ηλικίας). Και τι γίνεται όταν ο τελευταίος αμυντικός υποπίπτει σε φάουλ;

Μα, εξαρτάται από θέση στην οποία βρίσκεται: «Αν είναι μέσα στην περιοχή, πρέπει να υποδειχθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Αν είναι έξω από αυτή, πρέπει να υποδειχθεί φάουλ και να αποβληθεί ο ποδοσφαιριστής».

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.