Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Δώρο του NCAA στην άτυχη Χιλ

Δώρο του NCAA στην άτυχη Χιλ

basketΣυχνά έρχονται στιγμές που ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι λέξεις «τραγωδία» ή «αγώνας ζωής ή θανάτου» στα σπορ είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικές. Μία από αυτές, δυστυχώς, ήρθε για τη Λόρεν Χιλ, παίκτρια μπάσκετ του Πανεπιστημίου Μάουντ Σεντ Τζόσεφ.

Η 19χρονη κοπέλα έμαθε πριν από έναν χρόνο πως έχει όγκο στον εγκέφαλο, έπειτα από εξετάσεις λόγω ημικρανιών. Παρά τις χημειοθεραπείες (η κατάστασή της δεν μπορούσε να αναστραφεί με επέμβαση) συνέχισε να παίζει στο γυμνάσιο, λέγοντας πως «δεν τα παράτησα ποτέ», και γράφτηκε στο κολέγιο. Παρότι οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της πως έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής, ανυπομονούσε για το πρώτο της παιχνίδι.

Ωστόσο, μία εξέταση τον προηγούμενο μήνα «έδειξε» ότι η νεαρή δεν θα ζήσει μετά τον Νοέμβριο… Το σχολείο της αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στη μεγαλύτερη αθλητική επιθυμία της και αιτήθηκε τη μετάθεση της πρεμιέρας της σεζόν από τις 15 Νοεμβρίου.

Και το NCAA αποφάσισε να ορίσει την αναμέτρηση στις 2 του μήνα, ώστε η Χιλ να προλάβει να αγωνιστεί στο πρώτο, και τελευταίο, ματς της πανεπιστημιακής καριέρας της. «Είναι τόσο δυνατό κορίτσι, που μπορεί και διαχειρίζεται τον θάνατο, και το μόνο που σκέφτεται είναι οι άλλοι και όχι ο εαυτός της» σχολίασε ο προπονητής της, Νταν Μπέντζαμιν.

Εξηγώντας πως «το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να πραγματοποιήσουμε την ευχή της». Η ίδια δήλωσε πως «δεν φοβάμαι τον θάνατο. Απλώς θέλω να ζήσω όσα περισσότερα μπορώ, ως τότε»…

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.