Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Η σχέση του Πεπ με την Αιώνια Πόλη

Η σχέση του Πεπ με την Αιώνια Πόλη

guardiolaΗ Αιώνια Πόλη δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν. Μαγεύει τους περαστικούς, τους κατοίκους, τους παίκτες και προπονητές που αναρωτιούνται πώς είναι να ζεις κάθε ημέρα «εκεί που οδηγούν όλοι οι δρόμοι».

Πριν από δώδεκα χρόνια η Ρώμη μάγεψε και τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Τον Ιούνιο του 2002, ο τότε 31χρονος Καταλανός άφηνε την Μπρέσια μετά την περίεργη υπόθεση ντόπινγκ που δεν αποδείχθηκε ποτέ. Αυτός που τον έπεισε να κατέβει στον Νότο ήταν ο μέντορας του στην Μπρέσια, Κάρλο Ματσόνε.

«Αν δεν θέλεις να καθίσεις στην Μπρέσια, σε παρακαλώ πήγαινε στη Ρόμα. Εκεί θα βρεις τον εαυτό σου». Ο Γκουαρντιόλα παρουσιάστηκε στους οπαδούς της Ρόμα, μαζί με τους άλλους παίκτες που ήθελε ο Φάμπιο Καπέλο, Μπομπαρντίνι, Σαρτόρ και Τραϊανό Δέλλα!

Ονειρευόταν τη φανέλα με το «10», όμως εκεί έκανε κουμάντο ο «καπιτάνο». Τότι, Ρόμα και το «10» πάνε ακόμα πακέτο.

Η τιμωρία των τεσσάρων μηνών και η ελλιπής φυσική κατάσταση υποχρέωσε τον Καπέλο να τον χρησιμοποιήσει σε έξι αγώνες, τέσσερις στο πρωτάθλημα, έναν στο Κύπελλο και έναν στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από έξι μήνες, ο απογοητευμένος Πεπ επέστρεψε στην Μπρέσια του Ματσόνε.

«Αισθάνομαι περισσότερο κομμάτι της Μπρέσια παρά της Ρόμα» παραδεχόταν ο Γκουαρντιόλα, «όμως η Ρώμη με άλλαξε ως άτομο». Στο «Ολύμπικο» σήκωσε τον Μάιο του 2009 το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα στον τελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δυο χρόνια αργότερα, ο Γκουαρντιόλα θα αρνηθεί ευγενικά την πρόταση του γενικού διευθυντή, Φράνκο Μπαλντίνι, να αναλάβει την ομάδα. «Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος» απάντησε ο Πεπ, ανοίγοντας τον δρόμο για τον φίλο του, Λουίς Ενρίκε.

Ο ίδιος συνέχισε ακόμα έναν χρόνο στην Μπαρτσελόνα, πριν επιλέξει την Μπάγερν. Σήμερα επιστρέφει στην πόλη που αγάπησε, αλλά δεν τον αγάπησαν όσο θα ήθελε ο ίδιος. Είχε την καλύτερη των διαθέσεων, ήθελε να ολοκληρώσει εκεί την καριέρα του.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
120 ΤΣΑΡΛΤΟΝ – ΜΠΟΛΤΟΝ 2 2,90
133 ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ – ΠΡΕΣΤΟΝ 1 3,75
150 ΟΕΣΤΕ – ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ 1 2,30

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.