Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Τα λεφτά σου… δίνουν φτερά!

Τα λεφτά σου… δίνουν φτερά!

SOCCER - 3.Liga, RB Leipzig vs DarmstadtΟ καταναλωτής που περίμενε να βγάλει φτερά πίνοντας το τονωτικού “Ρεντ Μπουλ”, κέρδισε τελικά τη διαμάχη με την εταιρία. Οι Γερμανοί παραδοσιακοί οπαδοί μάλλον θα χάσουν το πόλεμο που έχουν κηρύξει στην RB Λειψίας.

Τα λεφτά δίνουν λεφτά και ανόδους. Σε κάθε γήπεδο την αποδοκιμάζουν, βρίζουν τους παίκτες και διοίκηση, ανεβάζουν πανό με ερεθιστικά συνθήματα. “Κανείς δεν μας θέλει αλλά εμείς θα ανέβουμε κατηγορία” – αντιδρούν οι παράγοντες.

Οι αγώνες των δυο μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών στη Γερμανία μοιάζουν με γιορτή. Φθηνά εισιτήρια, γεμάτα γήπεδα, άφθονη μπίρα, σεβασμός στην παράδοση. Η Ρεντ Μπουλ αψήφισε την γερμανική κουλτούρα, αψήφισε τους κανονισμούς, αγνόησε τους οπαδούς.

Το μοντέλο 51% των μετοχών στα μέλη πάει περίπατο. Γιατί όμως οι οπαδοί δεν αντέδρασαν στις περιπτώσεις των Μπέγερ Λέβερκουζν, Βόλφσμπουργκ η Χόφενχαϊμ, όπου οι πανίσχυρες εταιρίες δημιούργησαν δυνατές ομάδες. Διότι η Μπάγερ Λέβερκουζεν ιδρύθηκε το 1903 από την φαρμακευτική εταιρία, διότι η Βόλφσμπουργκ είχε πάντα την οικονομική στήριξη της Φόλκσβαγκεν.

Η Χόφενχαίμ κουβαλά τις δικές της αμαρτίες που την κάνουν μισητή στους γνήσιους οπαδούς. Η Ράσεν Μπαλ Λειψία μπήκε από το παράθυρο, με βρώμικα κόλπα που τα επιτρέπει το σύστημα. Η μητρική εταιρία με έδρα την Αυστρία έψαξε και βρήκε το κατάλληλο μείγμα να εμφανιστεί το “RB”.

Ονόμασε την ομάδα “Rasen Βall Sport”, θυμίζοντας τις πονηρές εποχές όταν είχε απαγορευτεί η διαφήμιση καπνού. RB Λειψία λοιπόν, που γεννήθηκε το 2009 όταν αγόρασαν την άδεια της ανύπαρκτης Markranstädt, καθώς οι οπαδοί των παραδοσιακών, Λοκομοτίβ και Ζάξεν, των δυο αρχαιότερες ομάδες της πόλης, αντέδρασαν στην εξαγορά. Σε πέντε χρόνια η ομάδα ανέβηκε 4 κατηγορίες.

“Είχαμε υποσχεθεί ότι θα βρεθούμε στη μεγάλη Μπουντεσλίγκα σε 7 χρόνια”. Το γήπεδο των 45.000 έτοιμο, ενώ οι οπαδοί πλησίασαν δειλά δειλά. Σχεδόν όλες οι γερμανικές ομάδες βασίζονται στα μέλη. Η Μπάγερν κατέχει 230.000, η Ντόρτμουντ πάνω από 120.000, η RB Λειψία, μόλις 11, όλοι τους υπάλληλοι της εταιρίας!

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
114 ΝΙΜ – ΟΣΕΡ 2 2,95
131 ΜΠΟΕΜΙΑΝ – ΝΤΕΡΙ 4-6 G 3,00
141 ΝΙΟΥΜΠΛΕΝΣΕ – ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ 4-6 G 3,00

Στείλτο :

Ένα σχόλιο to “Τα λεφτά σου… δίνουν φτερά!”

  1. Ο/Η George Psomas λέει:

    τι μας εκανε αυτή η μποεμιαν? ? μας πικρανε!! 2-1 στο ημίχρονο του αγώνα και θέλαμε 1 γκολ να πανηγυρίσουμε