Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Διαφορετικοί κόσμοι στο γήπεδο

Διαφορετικοί κόσμοι στο γήπεδο

verona_napoliΝάπολι – Βερόνα, το απόλυτο μίσος ανάμεσα στους οπαδούς. Δυο διαφορετικοί κόσμοι στο γήπεδο.

Η ρίζα του κακού εμφανίστηκε το 1983 όταν ο αείμνηστος Βραζιλιάνος, Ντιρσέου, κατηφόρισε από το Βορρά στο Νότο.

Οι οπαδοί της Βερόνα που τον είχαν θεοποιήσει, δε του το συγχώρεσαν ποτέ. Στην πρώτη επίσκεψη της Νάπολι, οι φανατικοί οπαδοί της Βερόνα ανάρτησαν το επιθετικό πανό – «Τώρα δεν είσαι πλέον ξένος, η Νάπολι σε φιλοξένησε στο στη Μαύρη Ηπειρο».

Τα γνωστά συνθήματα – «καλός ήρθατε στην Ιταλία» – άρχισαν να ακουστούν στο γήπεδο. Κάθε χρόνο που η Νάπολι αγωνιζόταν στην πόλη του Ρομέο και Ιουλιέτα.

Τα ρατσιστικά συνθήματα θα γίνουν πρώτο θέμα στο πρώτο τηλεοπτικό κρατικό κανάλι, όμως οι Βερονέζοι δεν θα σταματήσουν την επίθεση.

Επί χρόνια οι οπαδοί της Νάπολι το έριχνε στην πλάκα, μέχρι μια όμορφη ημέρα εμφανιστεί στο «Σάο Πάολο» το πανό που προκάλεσε πολύ γέλιο.

«Το 1996 το κατάμεστο γήπεδο της Νάπολι φιλοξενούσε τη Βερόνα με 20.000 μπανάνες από χαρτόνι κι ένα πανό βγαλμένο από επιθεώρηση. «Η Ιουλιέτα ήταν πόρνη και ο Ρομέο κερατάς». Το πανό που έγραψε ιστορία, θεωρήθηκε από τους πιο επιτυχημένος που κρεμάστηκε στις κερκίδες.

Οι Ναπολετάνοι χλεύαζαν δυο πρωταγωνιστές που το τεράστιο μυαλό του Γουίλιαμ Σέξπιρ είχε επινοήσει. Κι όμως οι Βερονέζοι το πήραν κατάκαρδα. Το νέο σκηνικό του μίσους είχε στηθεί. Κάθε αγώνας και συνθήματα, κάθε επίσκεψη των Ναπολετάνων στη Βερόνα και επεισόδια.

Τον Οκτώβρη του 2001, στη διάρκεια του αγώνα Νάπολι – Σαμπντόρια εμφανίστηκε το πανό – « σε μια εβδομάδα όλοι στη Βερόνα». Φόβου επεισοδίων οι αστυνομία άρχισε της συλλήψεις, τόσο που στη Βερόνα ταξίδεψαν μόλις 4000 οπαδοί.

Η συνέχεια επιφύλαξε απαγορεύσει μετακινήσεων μέχρι το Μάιο του 2007 όταν οι οπαδοί της Βερόνα έκλεισαν τις κερκίδες των φιλοξενουμένων.

Η ιστορία έγραψε νίκη της Νάπολι που σήμανε επιστροφή στην Σέριε Α, τον υποβιβασμό της βερόνα στην Γ’ κατηγορία και το ξύλο στα επίσημα.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
243 ΧΑΚΕΝ – ΓΚΕΦΛΕ 2 3,85
290 ΑΓΙΑΞ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ +7 GOAL 6,00
318 ΒΙΣΕΛ ΚΟΜΠΕ – ΟΜΙΓΙΑ 2 3,75
367 ΖΥΡΙΧΗ – ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ 2 3,75

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.