Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Αρωμα γυναίκας στη Ρόμα

Αρωμα γυναίκας στη Ρόμα

womenΣτα μέσα της δεκαετίας του 50, ένα θραύση η ταινία του Στένο, «Ενας Αμερικανός στη Ρώμη» με πρωταγωνιστή τον Αλμπέρτο Σόρντι.

Χρειάστηκαν περίπου 60 χρόνια να επιστρέψουν στη Ρώμη οι Αμερικανοί. Παιδιά μεταναστών που έκαναν την τύχη στην Αμερική είχαν την έμπνευση να αγοράσουν τη Ρόμα. Πλούσιοι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ομάδων, με οράματα και βλέψεις για το μέλλον.

Η Ρόμα των Σένσι δεν υπάρχει πλέον. Πέρασε στα χέρια των Ιταλό-Αμερικανών της Βοστόνης που θέλουν να μεταφέρουν στην Ιταλία την αμερικανική πρακτική του αθλήματος. Από τη Δευτέρα στο νέο ΔΣ του συλλόγου συμμετέχει μια γυναίκα, η Μια Χαμ, η καλύτερη παίκτρια όλων των εποχών με τίτλους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ.

Το θέλει η παράδοση στη Ρόμα να ασχοληθεί με τη μπάλα μια γυναίκα. Η Φλόρα Βιόλα έτρεψε την ομάδα το 1991 μετά θανάτου του προέδρου, Ντίνο Βιόλα. Τη διετία 2008-10, ήταν η Ροζέλα Σένσι που κρατούσε τα ηνία.

Μετά ήρθαν οι Αμερικανοί με ιταλικές ρίζες. Καθόλου τυχαία η επιλογή της Μια Χαμ, εικόνα του γυναικείου ποδοσφαίρου στον κόσμο. Τα νέα σχέδια προβλέπουν νέες εμπορικές δραστηριότητες και τη δημιουργία γυναικεία ομάδας, στα χνάρια άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Μια ματιά στα ζευγάρια της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών σε πείθει για την νέα τάξη πραγμάτων. Οι ομάδες των Μπαρτσελόνα, Παρί ΣΖ, Λυών και Βόλφσμπουργκ διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα προηγείται η Μπάγερν Μονάχου, στην Αγγλία υπάρχουν στο προσκήνιο οι διάφορες Αρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Σε ένα-δυο χρόνια αναμένεται να φτιάξει σοβαρή ομάδα η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τη Μια Χαμ στο νέο ΔΣ, η Ρόμα ετοιμάζει νέα εμπορικά σχέδια. Η στενές σχέσεις της Χαμ με την εταιρία ενδυμασίας του στηρίζει τη Ρόμα, συν η επιρροή της στα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια, ανοίγουν νέους ορίζοντες.

Οι Αμερικανοί μεταφέρουν στην Ιταλία αυτό που η Μάντσεστερ Γ. Έπραξε πριν 20 χρόνια. Την παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
154 ΛΟΚΕΡΕΝ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ Χ2 2,06
176 ΚΑΛΙΑΡΙ – ΜΙΛΑΝ 4-6G 2,60
180 ΤΟΡΙΝΟ – ΠΑΡΜΑ Χ 3,15

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.