Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Η… σάλα των πλουσίων

Η… σάλα των πλουσίων

PHOTO GIA KOLILA1Οι Αγγλοι τρέφουν μεγαλύτερο σεβασμό για την ερασιτεχνική «Sunday League» παρά για το ποδόσφαιρο σάλας. Μάλλον τους επηρεάζει η κλεισούρα.

Αντίθετα οι ξένοι φοιτητές, κουβαλώντας τη δική τους κουλτούρα άρχισαν να οργανώνονται. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Σάλας στην Αγγλία έχει μόλις 11 χρόνια ζωής. Τίποτα το σπουδαίο, ελάχιστο ενδιαφέρον από το κοινό, τόσο που οι Αγγλοί οπαδοί δεν ξέρουν ότι στη χώρα λειτουργεί ο πλουσιότερος σύλλογος.

Με ξένο όνομα, με ξένους παίκτες, ξένο προπονητή, ξένη κουλτούρα. Η Baku United, κέρδισε με άνεση τα δυο πρωταθλήματα, παίζοντας σε άδειες κερκίδες, αν και η είσοδος παραμένει δωρεάν. Το 2008 η Odlar Yurdu Organisation, σύνδεσμος των φοιτητών από το Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο, αποφάσισε να ενώσει τις διάφορες σκορπισμένες ομάδες, αντιγράφοντας τις άλλες «ομάδες» ανθρώπων που είχαν δημιουργήσει δυνατούς συλλόγους.

Ηταν οι πρώην πολίτες της ΕΕΣΔ που ίδρυσαν τη “Λευκή Αρκούδα”, ομάδα που μετά από δυο τίτλους συγχωνεύθηκε με την Ιπσουιτς. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η Ηelvecia των Βραζιλιάνων, της καλύτερης σχολής του κόσμου.

Η κυριαρχία των Βραζιλιάνων στο πρωτάθλημα, ώθησε τους Αζέρους να λάβουν δραστικές αποφάσεις. Δυο αδέλφια, Ιλχάμ και Ιλγκάρ Ναγκίσιεφ, φοιτητές στο Λονδίνο με επιφανή οικονομική άνεση χάρη στις οικογένειες, πρώτα δημιούργησαν τον σύλλογο και στη συνέχεια έριξαν το χρήμα που ονειρεύονται σύλλογοι ομάδων του κανονικού ποδοσφαίρου. Πλέον η Μπακού Γιουνάιτεντ διαθέτει 10 γνωστούς ξένους παίκτες με τους Ισπανούς να αποτελούν τον πυρήνα.

“Ξαφνικά η ζωή μας άλλαξε στο άψε σβήσε. Μένουμε στο Στράντφορντ, στην Ολυμπιακή Ζώνη του Λονδίνο” – παραδέχονται οι Ισπανοί. Στο γήπεδο όμως δεν πάει κανείς, αν και η ομάδα κερδίζει με άνεση όλους τους αγώνες. Πρώτη στη βαθμολογία με 5/5 νίκες και 49-3 τέρματα, σε ένα πρωτάθλημα όπου τα ονόματα των συλλόγων προδίδουν την καταγωγή. Μπάλτικ, Μακάμπι, Σιαουλιάι, Χελβέσιά, προϊόν των μεταναστών από Βαλτικές χώρες, Ισραήλ και Βραζιλία. Σε αντίθεση με της άλλες ομάδες, η Μπακού φτιάχτηκε να κερδίσει στην Ευρώπη. Στην πρώτη προσπάθεια στο UEFA Futsal Cup, έφτασε στην 2η φάση, φέτος διεκδικεί στη Βαρκελώνη είσοδο στο Final 4.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

102 ΧΑΪΝΤΕΧΑΙΜ – ΣΑΝΤΑΧΑΟΥΖΕΝ 2 (4,00)
107 ΚΛΕΡΜΟΝ – ΑΡΛ 2  (3,25)
125 ΑΝΤΟΦΑΓΚΑΣΤΑ – ΚΟΜΠΡΕΛΟΑ 2  (2,80)
136 ΟΜΙΓΙΑ – ΚΑΣΙΒΑ 1   (3,05)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.