Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ντέρμπι μεγάλων προσδοκιών

Ντέρμπι μεγάλων προσδοκιών

milanvsinterΜπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να επικρατεί ένα μπάχαλο, στην Ευρώπη όμως παίζουν μπάλα με ντέρμπι μεγάλων προσδοκιών και υψηλού θεάματος. Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, Μίλαν – Ιντερ και Λάτσιο – Γιουβέντους στην Ιταλία, Μαρσέιγ – Μπορντό στη Γαλλία, Σάλκε – Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία, ενώ στη Νορβηγία διεξάγεται ο τελικός Κυπέλλου Μόλντε – Οντ.

Το ντέρμπι της Λομβαρδίας Μίλαν – Ιντερ με κοινή έδρα και τεράστια αντιπαλότητα είναι το σημείο αναφοράς στο Καμπιονάτο. Νέος προπονητής στην Ιντερ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, αντί του Ματζάρι. Η Γιουβέντους συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο Καμπιονάτο, έχοντας απόσταση 3 βαθμών από τη 2η Ρόμα. Δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 9 παιχνίδια στην έδρα της Λάτσιο, με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Εξέτισε και επανέρχεται ο Βιδάλ.

Σημαντική η απουσία του μεσοεπιθετικού Ντράξλερ για τη Σάλκε στο ματς με τη Βόλφσμπουργκ. Εκτός αγώνα επίσης ο τραυματίας αμυντικός Κολάσινατς και ο Περουβιανός μεσοεπιθετικός Φαρφάν. Σούπερ φορμαρισμένη η Βόλφσμπουργκ, προέρχεται από 8 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μάλαγα έφθασε τις 5 συνεχόμενες νίκες στην Πριμέρα και δοκιμάζεται στην έδρα της Ατλέτικο στην Μαδρίτη. Τιμωρημένοι στους γηπεδούχους ο μέσος Σουάρεθ και ο μπακ-χαφ Σικέιρα, εκτός λόγω τραυματισμού ο στόπερ Μιράνδα .Στα 4 τελευταία παιχνίδια που υποδέχθηκε τη Μάλαγα η Ατλέτικο, έχει 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Στην σκιά σκανδάλου το ντέρμπι Μαρσέιγ – Μπορντό στη Γαλλία. Η Καέν έχει μπει στο «στόχαστρο» των διωκτικών αρχών. Μέλη της ομάδας, ο πρόεδρος Φορτέν και ο τεχνικός Γκαράντ, είναι ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνων της περσινής περιόδου, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Β΄ κατηγορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τις αρχές.

Τα στάνταρ
172 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΚΠΡ 1 1,65
323 ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΚΙΕΒΟ 1 1,70
326 ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ – ΚΑΪΣΕΡΙ ΕΡΣ. 1 1,70

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Νιούκαστλ, «μετρά» 4 συνεχόμενες νίκες και προβάλλει ως ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην αδύναμη εκτός έδρας ΚΠΡ (μόνο ήττες σε 5 παιχνίδια). Η Ουντινέζε πορεύεται με μόλις 1 νίκη στα 6 τελευταία, προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Η Κιέβο νίκησε ύστερα από 8 αγωνιστικές, ωστόσο δεν πείθει. «Τελικός» για την Εσκισεχίρ στην Τουρκία, την στηρίζουμε κόντρα στη μέτρια Καϊσέρι Ερσίγεσπορ.

Τα καλοπληρωμένα
243 ΜΠΑΣΤΙΑ – ΛΥΩΝ 2 1,95
286 ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ 1 –
359 ΜΙΛΑΝ – ΙΝΤΕΡ 1 2,35

Με το «πόδι στο γκάζι» συνεχίζει η Λυών, «μετρά» 5 συνεχόμενες νίκες, ενώ «τρέχει» αήττητο σερί 9 αγωνιστικών. Δείχνει ικανή να περάσει νικηφόρα από την Μπαστιά. Πιθανό ροτέισον για την Ατλέτικο Μινέιρο ενόψει του επαναληπτικού τελικού στο Κύπελλο με τη «μισητή» Κρουζέιρο, μονόπλευρο το κίνητρο για την Ιντερνασιονάλ. Η Μίλαν έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες, στο τοπικό ντέρμπι «μίσους» απέναντι στην Ιντερ.

Φουλ του Χ
152 ΜΟΝΤΕΝΑ – ΠΕΣΚΑΡΑ 3,05
313 ΝΑΝΤ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 2,90
351 ΣΑΝΤΟΣ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ –

Μόντενα και Πεσκάρα έχουν… έφεση στις ισοπαλίες, αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να μην αναδειχθεί νικητής στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Μόλις ένας βαθμός χωρίζει Ναντ και Σεντ Ετιέν στη Γαλλία, αήττητη στα τελευταία 8 η πρώτη, δύο σερί ισοπαλίες η δεύτερη. Τοπικό ντέρμπι «μίσους» στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, δύσκολο παιχνίδι, που… ξεκινά από την ισοπαλία και αξίζει το ρίσκο να ποντάρουμε σε αυτή.

Επιμέλεια:
ΔΑΥΙΔ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.