Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Το σπουδαιότερο ματς του Γκουτιέρες

Το σπουδαιότερο ματς του Γκουτιέρες

jonas_gutierrezΓεννημένος στην Αργεντινή, έμαθε από μικρός να κλωτσά μία μπάλα. Διδάχθηκε καλά τα «μυστικά» της και μετά τα πρώτα χρόνια στην Βελέζ Σάρσφιλντ, έφτασε στην Ευρώπη, αρχικά για την ισπανική Μαγιόρκα και στη συνέχεια για την αγγλική Νιούκαστλ.

Στην επαγγελματική του πορεία έμαθε να ζει και με το άγχος του πρωταθλητισμού. Το βασικό για τον Γιόνας Γκουτιέρες, όμως είναι αυτό το «ζει». Διότι, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Sport24.gr», «το σπουδαιότερο ”ματς” της ζωής μου ήταν η μάχη μου με τον καρκίνο».

Κάποιες εξετάσεις του Αργεντινού μέσου «έδειξαν» το 2013 πως πάσχει από καρκίνο στους όρχεις. Αλλά δεν το έβαλε κάτω και τόνισε πως «βγήκα νικητής από όλο αυτό». Ο Γκουτιέρες θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους καρκινοπαθείς, εξηγώντας πως «σε όλο αυτό το διάστημα σκέφτηκα πολλά, αλλά απελπισμένος δεν ένιωσα. Ούτε κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών, στις οποίες άλλαξε η εμφάνισή μου, ούτε ποτέ.

Στο κάτω κάτω, αυτή είναι η συμβουλή μου σε όλους τους ασθενείς του κόσμου. Εάν το βάλεις κάτω, χάνεις πολλά». Ο Αργεντινός πρόσθεσε ότι «η οικογένειά μου και η γυναίκα μου, δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα μου».

Και κατέληξε πως «μου έλειψε το ποδόσφαιρο. Αλλά στη διάρκεια μίας τέτοιας περιπέτειας, εκτιμάς αλλιώς τη ζωή. Αυτό είναι ένα κέρδος γιατί έμαθα περισσότερα πράγματα να τα εκτιμώ σωστά».

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.