Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Ξένοι επενδυτές στην Ιταλία…

Ξένοι επενδυτές στην Ιταλία…

tradersΕίχε πει ο ψαρομάλλης που ενσάρκωνε τον ηθικό μπρόκερ Γουόλ Στριτ την ομώνυμη ταινία του 1987: «Το πρόβλημα με τα λεφτά είναι ότι σε υποχρεώνουν να κάνεις πράγματα που δεν θα ήθελες».

Τα λεφτά σε εποχή κρίσης αγοράζουν τα πάντα! Αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Οργασμός επικρατεί στην Ευρώπη με την διάθεση επιχειρηματιών να αγοράσουν μικρής εμβέλειας ομάδες.

Οι περισσότερες πληρώνουν την κρίση και σε συνδυασμό με λανθασμένη διαχείριση των παραγόντων, ψάχνουν λύση ζητώντας από τις τραπεζικές εγγυήσεις που δεν θα τις καλύψουν ποτέ, που σημαίνει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα ψάχνουν στην αγορά νέους αγοραστές. Διαφορετικά θα έχουν στη διάθεσή τους «μαγαζιά» που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (έσοδα).

Η πώληση της Ρόμα στους Αμερικανούς, εκτός το ότι έσωσε την τράπεζα που κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών, άνοιξε την όρεξη σε αρκετούς ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή. Σε αυτό το διάστημα η Ιντερ πέρασε στα χέρια του Ινδονήσιου Τοχίρ, η Σαμπντόρια στον βασιλιά των «σινεμά» της Ρώμης, Φερέρο, η Μπολόνια πωλήθηκε σε Αμερικανούς, η Πάρμα σε Ρώσους με την βοήθεια Κυπριών.

Ινδοί, Ρώσοι, Αμερικανοί, Πακιστανοί και Κίνεζοι άρχισαν να ψάχνονται – ζωηρά – στην αγορά. Η Σέριε Α είχε κλείσει ολοκληρώσει προς το παρών τα πάρε-δώσε. Εμενε να ψάξουν την πρώτη ευκαιρία στην Σέριε Β, ένα πρωτάθλημα που σε ένα χρόνο μπορεί να σου αυξήσει την περιουσία αν έχεις την τύχη να βρεθείς στην κορυφή. Οι νέοι κανονισμοί της κατηγορίας έχουν μειώσει τα έξοδα, όμως αρκετοί σύλλογοι χρωστούν στις τράπεζες.

«Καλύτερα 5.000.000 ευρώ ζεστά στο χέρι, παρά να ζούμε με ελπίδες», έλεγαν παράγοντες της Προ Βερτσέλι. Ο κύβος ερρίφθη, περιμένοντας τον αγοραστή. Κάποιοι μιλούσαν για Κινέζο, αλλά εμφανίστηκε ένας Πακιστιανός με απαιτήσεις. Ο Καντίρ Σείκ φαίνεται να είπε πολλά ψέματα στο Βερτσέλι, εκτός αν δελεάστηκε από το όνομα της Μπρέσια, την ομάδα που η «Ubi Banca» θέλει να την ξεφορτωθεί.

«Εχω έτοιμα λεφτά και διαφήμιση» – υποσχέθηκε ο Καντίρ, μέτοχος σε επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα (σ.σ. έτσι δήλωσε), όμως η τράπεζα δεν πείστηκε από το εγγυητικό έμβασμα. Στη Μπρέσια περιμένουν και ο Πακιστανός ψάχνει… λεφτά!

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
103 ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΙΒΑΣΠΟΡ 4-6 G 2,20
105 ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΣΑΤΟΡΟΥ 2 4,50
129 ΚΟΥΙΝ ΟΦ ΣΑΟΥΘ – ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 1 3,85

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.