Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι

Μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι

WEEKEND PREVIEW SPLIT:Τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, Πόρτο – Μπενφίκα, Μίλαν – Νάπολι και Μονακό – Μαρσέιγ.

Η Γιουνάιτεντ παραμένει αήττητη στα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με 6 νίκες και μία ισοπαλία (1-1 με την Τσέλσι). Στο «στρατόπεδο» της Λίβερπουλ επικρατεί απογοήτευση για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 1-1 εντός με την Βασιλεία. Πέρυσι, κέρδισε με 0-3 στο «Ολντ Τράφορντ», όμως στις 4 προηγούμενες επισκέψεις της ηττήθηκε.

Χωρίς τον Μπερμπάτοφ (12/5, 1ος σκόρερ), τον στόπερ Ρ. Καρβάλιο (13/0),τον αμυντικό Κιρζαουά (10/2) και το μέσο Κοντογκμπιά (11/1), Μονακό υποδέχεται τη Μαρσέιγ που συνεχίζει να εντυπωσιάζει (8 σερί νίκες).Εκτός δράσης για την φιλοξενούμενη,ο στόπερ, Ν΄ Κουλού (14/2), ο ακραίος επιθετικός, Αλεσαντρινί (13/1) και ο επίσης ακραίος, Α. Αγιού (12/2).

Κράτησαν δυνάμεις στα ματς που έδωσαν για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει του «classico» Πόρτο και Μπενφίκα. Τελευταίο διπλό στο Οπόρτο για την Μπενφίκα σε αγώνα πρωταθλήματος στις 15/10/2005 (0-2) και έκτοτε 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Μία νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια για τη Μίλαν του Πίπο Ιντζάγκι, χωλαίνει αμυντικά, υπάρχει γκρίνια και προβληματισμός. Τρεις ισοπαλίες στα 5 τελευταία χρόνια όταν υποδέχεται τη Νάπολι, οι ομάδες μοιράζονται από μία νίκη. Τιμωρημένος για τη φιλοξενούμενη ο μπακ Μάτζιο (11/0), εκτός οι ακραίοι Σούνιγκα (6/0), Μίτσου (3/0) και Ινσίνιε (11/1, 2 ασίστ).

Στην Σούπερ Λίγκα δοκιμασία εκτός για Ολυμπιακό από τον αήττητο επί 6 αγώνες Λεβαδειακό. Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Ντουρμάζ και Μιλοβόγεβιτς. Υπέρ των ερυθρολεύκων η παράδοση με 6 σερί νίκες στη Λιβαδειά. Ντέρμπι τετράδας, στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και Βέροια και στα Ιωάννινα ανάμεσα σε ΠΑΣ και Ατρόμητο. Με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη συνεχίζει ο Πανιώνιος που υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Τα στάνταρ
150 ΣΑΛΚΕ – ΚΟΛΩΝΙΑ 1 1,60
259 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1 1,70
263 ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΒΕΡΟΝΑ 1 1,80

Η Σάλκε προέρχεται από «διπλό» πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μάριμπορ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ «μετρά» 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Υποδέχεται την απογοητευτική Κολωνία (3 σερί ήττες) και είναι ακλόνητο φαβορί. Βίοι αντίθετοι για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στο παραδοσιακό ντέρμπι της Αγγλίας, οι γηπεδούχοι υπερτερούν και αξίζουν το ποντάρισμα. Η Βερόνα προβληματίζει στην Ιταλία (3 σερί ήττες, 8 ματς χωρίς νίκη), δύσκολη η αποστολή της στο Ούντινε.

Τα καλοπληρωμένα
224 ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ – ΕΣΚΙΣΕΧΙΡΣΠΟΡ 2 3,20
403 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΦΗ 2 3,65
277 ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΡΙΟ ΑΒΕ 2 3,30

Εδώ ρισκάρουμε σε μεγάλες αποδόσεις. Με «όπλο» την παράδοση η Εσκισεχίρσπορ στην Κασίμπασα, «μετρά» 3 σερί νίκες στη συγκεκριμένη έδρα, ενώ είναι αήττητη στα 5 τελευταία. Μικρές οι διαφορές μεταξύ Πανιώνιου και ΟΦΗ, δεν δικαιολογείται από πουθενά το «τραβηγμένο» διπλό των Κρητικών. Πολλές απουσίες μαζεύτηκαν στην Γκιμαράες, το «διπλό» της Ρίο Αβε σε απόδοση αουτσάιντερ, «προκαλεί» και θα μπει στις επιλογές μας.

Φουλ του Χ
153 ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 3,15
265 ΤΖΕΝΟΑ – ΡΟΜΑ 3,35
280 ΤΣΕΖΕΝΑ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 3,75

Γειτονικό ντέρμπι «μίσους» του Μπέρμιγχαμ ανάμεσα σε Γουέστ Μπρομ και Αστον Βίλα. Λεπτές οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων, ρισκάρουμε στην ισοπαλία. Ανάλογα θα πράξουμε και στην Ιταλία. Η Ρόμα αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από τη Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ και έχει επικίνδυνη «έξοδο» στη Γένοβα, για να αντιμετωπίσει την αήττητη επί 9 αγωνιστικές, Τζένοα. Πολλές απουσίες στην επίθεση της Φιορεντίνα (μοναδικός διαθέσιμος φορ ο Γκόμεζ), πιθανή μία «γκέλα» στην έδρα της Τσεζένα.

Επιμέλεια:
Δαυίδ Αμανατίδης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.