Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > «Αλλαξαν» Λίβερπουλ και Μπόρνμουθ…

«Αλλαξαν» Λίβερπουλ και Μπόρνμουθ…

liverpoolΉταν οι πρώτες μέρες του 2014 (αρχές Ιανουαρίου) όταν η Λίβερπουλ κατέβαινε για πρώτη φορά στη νότια ακτή του Νησιού να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, τη Μπόρνμουθ.

Αγώνας της 4ης φάσης του Κυπέλλου με τα «διπλό» να πληρώνει μόλις «1,30» στα καλύτερα… μαγαζιά της πιάτσας. Μετά από 11 μήνες, με τις δύο ομάδες να παραμένουν στις ίδιες κατηγορίες, το «διπλό» της Λίβερπουλ στον ΟΠΑΠ πληρώνει 1,90!

Τι άλλαξε σε αυτό το διάστημα; Σε τέσσερις μήνες από την αρχή της νέας σεζόν, η Λίβερπουλ… γκρέμισε ο’τι καλό είχε κτίσει την περυσινή σεζόν όπου διεκδίκησε μέχρι το τέλος τον τίτλο που λείπει 25 χρόνια από το γνωστό λιμάνι.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Μπόρνμουθ εξελίχθηκε σε «φόβο και τρόμο» της Τσάμπιονσιπ. Αήττητο σερί 11 αγώνων, πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με βλέψεις για άνοδο στην πλουσιοπάροχη Πρέμιερ Λιγκ. Στο «3,10» ο «άσος» της άκρως επιθετικής Μπόρνμουθ των 32 τερμάτων από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο Αγγλικό Λιγκ Καπ έχουμε ζήσει μεγαλύτερες εκπλήξεις, σε αγώνες όπου η φόρμα του πρωταθλήματος πάει… περίπατο, όμως η περίπτωση της Λίβερπουλ χρίζει ψυχολόγο.

Εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε στον όμιλο υποδεέστερες ομάδες όπως Βασιλεία και Λουντογκόρετς! Μετά από 16 αγωνιστικές οι «κόκκινοι» βρίσκονται 17 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι (στην Πρέμιερ Λιγκ) στο χειρότερο ξεκίνημα της σεζόν από το μακρινό 1964-65. Κάπου εδώ κρύβεται η εξήγηση της χαμηλής απόδοσης της Μπόρνμουθ.

Στον άλλον σημερινό αγώνα της διοργάνωσης, κρίνεται ασύμφορος ο «άσος» του «1,75» της Τότεναμ με τη Νιουκάστλ, την ομάδα που απέκλεισε Μάντσεστερ Σίτι και κέρδισε στο ίδιο γήπεδο στο πρωτάθλημα. Επαναληπτικούς Κυπέλλου παίζουν στην Ισπανία, όπου ορισμένες ομάδες της «Πριμέρα» έχουν κάνει αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση. Το 3-0 της Χετάφε στον πρώτο αγώνα με την Εϊμπάρ, υποχρεώνει τους γηπεδούχους να ανοιχτούν σε αγώνα που δεν έχει καμία σχέση με αγώνα πρωταθλήματος. «Πονηρό» το «διπλό» του «4,00» στο Αλκμααρ – Ναϊμέγκεν, αξίζει ο «άσος» της Ζούλτε Βάρεγκεμ με την Αντερλεχτ.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

142 ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ 4-6 G   (2,10)
149 ΕΪΜΠΑΡ – ΧΕΤΑΦΕ OVER    (2,15)
152 ΖΟΥΛΤΕ Β. – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1    (3,45)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.