Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Ακόμη ψάχνουν «εκπροσώπους»

Ακόμη ψάχνουν «εκπροσώπους»

xxΤο τελευταίο αργεντίνικο πρωτάθλημα χωρισμένο σε δύο περιόδους ανήκει στο… παρελθόν, ωστόσο η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής ακόμη δεν γνωρίζει δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα του φετινού Κυπέλλου Λιμπερταδόρες! Μπόκα, Βελέζ ή Εστουδιάντες θα «εκπροσωπήσουν» τελικά τη… χώρα του ταγκό;

Το μυστήριο θα λυθεί με τη λήξη του μπαράζ (στην πόλη Μαρ ντελ Πλάτα) ανάμεσα σε Μπόκα και Βελέζ, παρά τις έντονες αντιδράσεις της τελευταίας. Στη Βελέζ γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη ήττα τους αφήνει εκτός διοργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για τα μπαράζ στην Εστουδιάντες, ενώ η Μπόκα στη χειρότερη των περιπτώσεων θα παίξει διπλά παιχνίδια με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε ώστε να περάσει στους ομίλους του Λιμπερταδόρες.

Στο τέλος της κόντρας, επιβλήθηκαν Μπόκα και Εστουδιάντες, αποδεικνύοντας ότι ο πρόεδρος της τελευταίας (Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν), θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ακόμα μια φορά, οι Αργεντινοί δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν έναν ξεκάθαρο κανονισμό διεξαγωγής πρωταθλήματος: Βελέζ και Μπόκα ολοκλήρωσαν την περίοδο 2013-14 με τους ίδιους βαθμούς (61) στη γενική βαθμολογία, με την πρώτη να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (+16 αντί +11).

Οταν στη Μπόκα είδαν ότι η καλύτερη πορεία στο Κύπελλο Σουνταμερικάνα (2014) τους υποχρέωνε να περάσουν στο Λιμπερταδόρες από τη διαδικασία των μπαράζ, επικαλέστηκαν το «κενό κανονισμού» όπου εμφανίζονται δυο διαφορετικά άρθρα σε περίπτωση ισοβαθμίας (με τη Βελέζ). «Θέλουμε μπαράζ», φώναζαν στη Μπόκα, «είμαστε καλύτεροι στη διαφορά τερμάτων», απαντούσαν οι ιθύνοντες της Βελέζ που δεν ήθελαν με τίποτα να παίξουν.

Στη συνέχεια ήρθε ο εκβιασμός της διοργανώτριας του Κόπα Λιμπερταδόρες που ενημέρωσε τη Βελέζ ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει χωρίς να περάσει από την διαδικασία του μπαράζ! Με την ευκαιρία, η Ομοσπονδία ενημέρωσε την κάτοχο Κυπέλλου, Ουρακάν, ότι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2015, αν βγει νικήτρια στο Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρίβερ. Σε αντίθετη περίπτωση η τελευταία θέση ανήκει στην Μπελγράνο.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
287 ΓΟΥΙΝΕΑ – ΜΑΛΙ Χ 2,90
124 ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ Χ2 3,15
125 ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ OVER 1,80

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.