Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Η περιπέτεια του Βαλβέρδε

Η περιπέτεια του Βαλβέρδε

valverde_osfp_280412Στο Μπιλμπαό λειτουργούν σαν το εναλλασσόμενο ρεύμα όπου η ομάδα μεταβάλλεται περιοδικά ώστε να μην έχει μεγάλες απώλειες. Η πολιτική που ακολουθεί να μην επιτρέπει μεταγραφή μη βασκικής καταγωγής παικτών, την υποχρεώνει να βασίζεται στα… προϊόντα της περίφημης σχολής της Λεζάμα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν η ομάδα κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα, δύσκολα να βρεθούν δυο όμοιες σεζόν. Αρκεί μια ματιά στη εποχή Μπιέλσα και Βαλβέρδε. Η πρώτη χρονιά λειτούργησε περίφημα με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στο πάγκο. Φοβερή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, τελικός Κυπέλλου και νέα συμμετοχή στην Ευρώπη. Παίκτες πωλήθηκαν να ενισχύσουν τα ταμεία και ο Μπιελσα επέλεξε να ένα χρόνο διακοπές πριν δεχτεί την πρόταση της Μαρσέιγ.

Πριν δυο χρόνια ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε την δεύτερη θητεία στο Μπιλμπάο, στοχεύοντας την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Προέκυψε η 4η θέση και τα προκριματικά της Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς για τον γνωστό μας Ερνέστο, η νεανική ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντέξει σε όλα τα μέτωπα. Ο αποκλεισμός της Νάπολι και οι όμιλοι της μεγαλύτερης συλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου, αφαίρεσε δυνάμεις από τη Μπιλμπάο.

Δυο μήνες έχει να κερδίσει στο πρωτάθλημα ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, με τη θέση στον πίνακα να γίνει προβληματικός. Ο σημερινός επαναληπτικός αγώνας του Κυπέλλου με τη Μάλαγα, λειτουργεί ως άλλοθι, ωστόσο στη χώρα των Βάσκων φοβούνται τον πρώτο υποβιβασμό της ιστορίας. «Το βάρος στο πρωτάθλημα», δήλωνε ο Βελβέρδε μετά το 1-1 της περασμένης Κυριακής κόντρα στην ίδια ομάδα που θα συναντήσει σήμερα στο «Σαν Μαμές».

Στο πρώτο πέρασμα από το πάγκο της Αθλέτικ (2003-05), ο Βαλβέρντε είχε δυο φορές την ευκαιρία να περάσει τον γύρο μετά από εκτός έδρας ισοπαλία 0-0. Στη φάση των 16 του Κυπέλλου UEFA 2004-05, πήρε 0-0 στην έδρα της Αούστρια Βιέννης, όμως στον επαναληπτικό αποκλείστηκε με ήττα 2-1. Δυο μήνες αργότερα οι οπαδοί έζησαν παρόμοια κατάσταση, καθώς η ομάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το 0-0 στην έδρα της Μπέτις για το Κύπελλο. Στον επαναληπτικό οι Σεβιλιάνοι πήραν την πρόκριση στα πέναλτι.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
127 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-3 G 1,90
128 ΧΕΤΑΦΕ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ OVER 1,80
130 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ OVER 1,55

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.