Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Βίλα…

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Βίλα…

astonvillaΣτις αρχές Ιανουαρίου ο Αμερικανός βρήκε αγοραστές, έριξε την τιμή στο τραπέζι και περίμενε την κατάλληλη στιγμή, όμως δεν είχε υπολογίσει ότι την πρώτη ημέρα Μαρτίου η Αστον Βίλα θα βρισκόταν στην προτελευταία θέση του πίνακα.

Ο Ράντι Λέρνερ κουράστηκε και κούρασε τους οπαδούς της ιστορικής ομάδας του Μπέρμιγχαμ. Τα προβλήματα άρχισαν μια ζεστή ημέρα Αυγούστου του 2010 όταν ο μάνατζερ Μάρτιν Ο’Νιλ άφησε αιφνιδιαστικά την ομάδα. «Είχαμε άλλες βλέψεις και στόχους», παραδέχτηκε ο Λέρνερ, οι οποίος δεν ήθελε πλέον να ξοδέψει τα λεφτά (έσοδα) από τα τηλεοπτικά.

Οι επόμενες επιλογές αποδείχθηκαν όλες λανθασμένες. Δυο φορές έβγαλε στην Ευρώπη την ομάδα ο Μάρτιν Ο’Νιλ, αυξάνοντας της αξία του συλλόγου. Οι Ζεράρ Ουλιέ, Αλεξ Μακλις και Πολ Λάμπερτ, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τη… σώσουν από υποβιβασμό. Ο Λέρνερ πλήρωσε το 2006 στον Νταγκ Ελις περίπου 60 εκατομμύρια λίρες να αποκτήσει το πακέτο μετοχών, ζητώντας από τους σημερινούς υποψήφιους αγοραστές να καταθέσουν όχι λιγότερα από 100 εκατομμύρια λίρες. Με την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ ή στη Τσάμπιονσιπ;

Η νέα συμφωνία της Πρέμιερ Λιγκ με τα τηλεοπτικά κανάλια έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς επενδυτές να αγοράσουν ομάδες. Εκεί πατάει ο Λέρνερ, ωστόσο πρώτα πρέπει να αποφύγει τον υποβιβασμό που τείνει να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα στους οπαδούς. Οι τρεις επόμενοι αγώνες με Γουέστ Μπρομ, Σάντερλαντ και Σουόνσι θα ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση.

Η κίνηση του Λέρνερ να αντικαταστήσει τον μάνατζερ Πολ Λάμπερτ με τον Τιμ Σέργουντ δεν άλλαξε την συμπεριφορά της ομάδας που έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές στους τελευταίους 12 αγώνες. Το σημερινό ντέρμπι με την Γουέστ Μπρομ, εκτός από τις παραδοσιακές κόντρες γειτόνων, έφερε ξανά στην επιφάνεια το παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τους Λέρνερ και Τόνι Πιούλις.

Πριν 20 ημέρες ο Αμερικανός είχε ζητήσει από την Γουέστ Μπρομ να αφήσει ελεύθερο τον μάνατζερ που δεν υποβιβάστηκε ποτέ, προσφέροντας 2,25 εκατομμύρια λίρες. Το γιατί ο Λέρνερ δεν πήρε τον Πιούλης όταν ήταν ελεύθερος είναι άλλη ιστορία.

ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΜΑΣ
135 ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ – ΚΡΟΟΥΛΙ Χ2 (ΔΕ) 2,27
147 ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ 2 2,90
154 ΝΤΑΡΤΦΟΡΝΤ – ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ 1 3,65

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.