Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Οι «μικροί» ψηφίζουν Πλατινί

Οι «μικροί» ψηφίζουν Πλατινί

PlatiniΤο συνέδριο της Βιένης… αποφάσισε: Ο Μισέλ Πλατινί συνεχίζει ακόμα μια τετραετία στο θρόνο του προέδρου της ΟΥΕΦΑ. Κανείς δεν διανοήθηκε να βάλει υποψηφιότητα, απέναντι στον Γάλλο.

Ο «βασιλιάς» δεν έχει αντιπάλους, η μάλλον οι αντίπαλοι κρύβονται. Η επανεκλογή του θυμίζει (δημο)ψήφισμα εποχών Στάλιν ή Βόρειας Κορέας, αλλά ο Πλατινί δεν είναι δικτάτορας. Πονηρός και ευέλικτος στο γήπεδο, ελαστικός στην πολιτική. Το 2019 θα συμπληρώσει 12 χρόνια στην προεδρία κι αν δεν αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, θα γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος της UEFA. «Το 2014 η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ρεάλ Μαδρίτης το Παγκόσμιο Συλλόγων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τη Χρυσή Μπάλα. Το Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει η καλύτερη συλλογική διοργάνωση στον κόσμο και το επόμενο Euro 2016 των 24 ομάδων θα μοιάζει με ένα… Μουντιάλ».

Τον Πλατινί δεν βγάζουν πρόεδρο οι ψήφοι της Γερμανίας ή Ρεάλ και του Κριστιάνο Ρονάλντο! Από το 2007 που ανέλαβε τον… οργανισμό, ο Γάλλος αύξησε τις πιθανότητες των μικρών ευρωπαϊκών ομάδων να συμμετέχουν επιτέλους στην τελική φάση Euro. Σε ένα χρόνο στη Γαλλία θα πάνε οι 23 από τις 54 εθνικές που συμμετέχουν στα προκριματικά. Όλοι τους ευχαριστημένοι, συν το χρήμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που θα μοιραστούν. Το 2007 ο Πλατινί υποσχέθηκε ίσα μεταχείριση των μικρών και μεγάλων.

Πρώτα θέσπισε το οικονομικό Fair Play και στη συνέχεια την αλλαγή κανονισμών στα Κύπελλα Ευρώπης, ψάχνοντας ένας παράθυρο να περάσουν στη φάση των ομίλων περισσότερες ομάδες μικρών χωρών. Ξέρει ότι ο τίτλος θα γίνει περιουσία των συνήθων υπόπτων, όμως η συμμετοχή αυξάνει τα εισοδήματα. Δεν είναι καθόλου μακριά η μέρα που στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ θα βλέπουμε εκπροσώπους από Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Καζακστάν. Ποιος δεν θα ψηφίσει Πλατινί;

Οι χώρες που το 2020 ανέλαβαν να διοργανώσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του Euro; Μέχρι το χρόνου θα έχει φροντίσει να αυξήσει από 13 σε 14 τις ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν σε τελική φάση Μουντιάλ. Στη FIFA πήραν το μήνυμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ
177 ΚΙΝΤΕΡΜΙΣΝΤΕΡ – ΜΠΡΕΪΝΤΡΙ 2 2,85
180 ΝΤΑΡΤΦΟΡΝΤ – ΟΛΤΡΙΝΧΑΜ 2 2,20
218 ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ 2 4,00

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.