Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Πέφτει η αυλαία

Πέφτει η αυλαία

GS_Firm_26090_3051910bΦινάλε σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Πρέμιερ Λιγκ, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία) το τρέχον Σαββατοκύριακο. Με τον τίτλο να έχει κριθεί στις τέσσερις κορυφαίες λίγκες, το ενδιαφέρον στρέφεται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και σε αυτές του υποβιβασμού.

Στη Γερμανία, δύο ιστορικοί σύλλογοι, το Αμβούργο που είναι η ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία (ακόμα και η Μπαγερν βρέθηκε κάποια στιγμή στην μικρή Μπουντεσλίγκα) και η Στουτγάρδη, αντιμετωπίζουν το φάσμα του υποβιβασμού, σε μια μάχη που αφορά 6 ομάδες, 4 από τις οποίες αγωνίζονται μεταξύ τους (Πάντερμπορν – Στουτγάρδη, Αννόβερο – Φράιμπουργκ).

Στο ΟΑΚΑ διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί το νταμπλ και να προσφέρεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί έναντι της Ξάνθης, η οποία διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της. Στους ερυθρόλευκους παραμένει εκτός ο Μανιάτης, κανονικά θα αγωνισθούν οι Ελαμπντελαουϊ, Μποτία και Ντοσεβί.

Στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός απέκτησε προβάδισμα και υποδέχεται τον Ατρόμητο χωρίς τον Πέτριτς ενώ σε βαρύ κλίμα από την βαριά ήττα από τους «πράσινους» ο Αστέρας Τρίπολης δοκιμάζεται στην Τούμπα. Εκτός αποστολής για τους Αρκάδες οι Γιαννιώτας, Παντελιάδης και Κοσίτσκι.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Νιούκαστλ είναι αυτή που «καίγεται». Η Νιούκαστλ σώζεται σίγουρα μόνο με νίκη. Αλλιώς, υποβιβάζεται αν νικήσει η Χαλ. Αδιάφορη βαθμολογικά η αντίπαλος της Γουέστ Χαμ.

Bet Dna
Στην Ιταλία, ξεχωρίζει το ντέρμπι της πρωτεύουσας μεταξύ της Λάτσιο και της Ρόμα, που πιθανότατα θα κρίνει τη 2η θέση και την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο ξεκούραστη θα είναι η Ρόμα, καθώς οι «λατσιάλι» αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα και ηττήθηκαν με 2-1 στην παράταση του τελικού Κυπέλλου, από τη Γιουβέντους. Στην Ισπανία η Λα Κορούνια, παίζει την παραμονή της κόντρα στην ήδη πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Τα στάνταρ
231 ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 2 1,85
280 ΠΑΡΑΝΑ – ΜΠΟΑ 1 1,55
249 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 1 1,60

Τελευταία αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα και η «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένεται συναρπαστική. Το πιο απλό έργο έχει η Στουτγάρδη (2 σερί νίκες), καθώς αν περάσει νικηφόρα από την ουραγό Πάντερμπορν (2 σερί ήττες), εξασφαλίζει την παραμονή. Η Παρανά έχει μαζί της την παράδοση με την Μπόα (4-1-0 στα 5 τελευταία), η οποία ταξιδεύει με 11 απουσίες στην Κουριτίμπα. Η Νιούκαστλ βρίσκεται στο +1 από τη Χαλ (υποβιβάζεται), «άνετη» βαθμολογικά η Γουέστ Χαμ.

Τα καλοπληρωμένα
179 ΤΟΡΠΕΝΤΟ Μ. – ΟΥΡΑΛ 2 2,45
225 ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΣΑΛΚΕ 1 2,20
274 ΤΖΕΝΟΑ – ΙΝΤΕΡ 2 2,50

Η Ουράλ παλεύει για την αποφυγή υποβιβασμού στη Ρωσία (προτελευταία αγωνιστική). Αντίθετα η ουραγός Τορπέντο προβληματίζει, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δύσκολα θα «σωθεί». Το Αμβούργο «απειλείται» με τον πρώτο υποβιβασμό στην ιστορία του, μονόδρομος η νίκη με τη Σάλκε. Η Τζένοα μένει εκτός διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αυτό είναι το «κλειδί» για να περάσει νικηφόρα η Ιντερ, που παίζει τα «ρέστα» της για το Γιουρόπα Λιγκ.

Φουλ του Χ
232 ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΧΕΡΤΑ 3,45
258 ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ 3,25
245 ΕΒΕΡΤΟΝ – ΤΟΤΕΝΑΜ 3,35

Στο φινάλε της Γερμανίας, η Χέρτα χρειάζεται μόλις 1 βαθμό για να μην «μπλέξει» σε σενάρια υποβιβασμού. Οι «πρωτευουσιάνοι» μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, απέναντι στη Χόφενχαϊμ. Η Σεβίλλη παλεύει με τη Βαλένθια για την 4η θέση στη Πριμέρα, η Μάλαγα για την 7η, δύσκολα θα αναδεχθεί νικητής στο «Ροσαλέδα». Δύσκολη αποστολή έχει η Τότεναμ στην έδρα της Εβερτον, η «μοιρασιά» έχει τον πρώτο λόγο.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.