Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Τελικοί Κυπέλλου αλλά και νέες λίγκες

Τελικοί Κυπέλλου αλλά και νέες λίγκες

dortmundΤην τιμητική τους έχουν στο τρέχον κουπόνι οι τελικοί Κυπέλλου, ενώ στην φαρέτρα των παικτών ο ΟΠΑΠ προσθέτει συνεχώς νέες λίγκες. Ντεμπούτο κάνουν στο κουπόνι Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν, ενώ το «κερασάκι» στην τούρτα είναι τα περιφερειακά πρωταθλήματα της Αυστραλίας.

Ο φετινός τελικός στην Αγγλία μοιάζει με τον περσινό, σε ό,τι αφορά την Αρσεναλ, η οποία σκοπεύει να υπερασπιστεί τα… κεκτημένα. Οσο για την Αστον Βίλα, θα προσπαθήσει να πάει κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Το ματς διεξάγεται στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, την πόλη όπου εδρεύει η Αρσεναλ. Η Αρσεναλ είναι η κάτοχος του τροπαίου. Αν το κατακτήσει ξανά, γίνεται ο σύλλογος με τα περισσότερα Κύπελλα στην Αγγλία. Έχει ήδη κάνει ρεκόρ, με 19 παρουσίες σε τελικό.

Στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν διεκδικεί και το «τρεμπλ»,αντιμετωπίζοντας την Οσέρ στο «Σταντ Ντε Φρανς», ούσα το απόλυτο φαβορί, απέναντι σε μία ομάδα με μακρά ιστορία, η οποία, όμως, βρίσκεται στη 2η κατηγορία της Γαλλίας.

Στην Ισπανία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και λίγες ημέρες πριν διεκδικήσει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ (στο Βερολίνο κόντρα στη Γιουβέντους), η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» θα διεκδικήσει το κύπελλο με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Μία από τα ίδια» και στην Πορτογαλία, όπου η Σπόρτινγκ τίθεται αντιμέτωπη της Μπράγκα, αλλά στη χώρα της Ιβηρικής έχουμε και τελικό στο Λιγκ Καπ (Μπενφίκα – Μαρίτιμο).

Bet Dna
Tελευταία αγωνιστική στην Α’ Ιταλίας, όπου η Νάπολι υποδέχεται τη Λάτσιο, με τις δύο ομάδες να «μονομαχούν» για την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Νάπολι θέλει μόνο νίκη (έχει κερδίσει στο πρώτο γύρο 1-0 μέσα στη Ρώμη), ενώ η Λάτσιο που έχει 3 βαθμούς περισσότερους από την γηπεδούχο πάει για δύο αποτελέσματα, αφού παίρνει το εισιτήριο με νίκη ή ισοπαλία.

Τα στάνταρ
ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ – ΣΤΑΡΤ 1
ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 1
ΡΟΜΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ 1

Η Χαούγκεσουντ δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της, προέρχεται από το ευρύ 4-0 επί της Στρόμσγκοντσετ και κόντρα στην αδύναμη εκτός έδρας Σταρτ (0-2-3), έχει τον πρώτο λόγο. Στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ», η Αρσεναλ αντιμετωπίζει στον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας την Αστον Βίλα. Οι «κανονιέρηδες» έχουν το προβάδισμα και μαζί την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή του πίνακα κατακτήσεων. Η Ρόμα εξασφάλισε τη 2η θέση στην Ιταλία, που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Φιέστα» με την προβληματική Παλέρμο.

Τα καλοπληρωμένα
ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ – ΚΑΛΜΑΡ 1
ΣΑΜΠΑΪΟ ΚΟΡΕΑ – ΝΑΟΥΤΙΚΟ 1
ΑΛΑΒΕΣ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ 2

Ανεβασμένη η Νόρκεπινγκ, παραμένει αήττητη στα 6 τελευταία παιχνίδια (5-1-0) και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις εκτός έδρας αδυναμίες της Κάλμαρ (1-0-3). Συνεχή ταξίδια για την αποστολή της Ναούτικο, αναμένεται να βγάλει κούραση στην δύσκολη έδρα της Σαμπάιο Κορέα, η οποία με νίκη, «πιάνει» κορυφή στη Β’ Βραζιλίας. Τελευταία αγωνιστική στη Β’ Ισπανίας, αδιάφορη και με αρκετές απουσίες η Αλαβές, στοχεύει στην 4η θέση η Βαγιαδολίδ. Μονόπλευρο κίνητρο, πάμε με το «διπλό».

Φουλ του Χ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
ΡΑΝΤΕΡΣ – ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ

Τελικός Κυπέλλου στη Γερμανία, ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ. Μικρές οι διαφορές των δύο ομάδων, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο το τρόπαιο να κριθεί στην παράταση ή στα πέναλτι. Η Ράντερς χρειάζεται έναν ακόμη βαθμό για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Γιουρόπα, σε δαιμονιώδη φόρμα η Μπρόντμπι (6 σερί νίκες εκτός). Τοπικό ντέρμπι «μίσους» του Σάο Πάολο, μεταξύ Κορίνθιανς και Παλμέιρας στη «μεγάλη» κατηγορία της Βραζιλίας, πρώτο σημείο η ισοπαλία.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.