Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Με το “ναι” με σκοτώνουν, με το “όχι” αυτοκτονώ

Με το “ναι” με σκοτώνουν, με το “όχι” αυτοκτονώ

provata2Δεν έχει σημασία το τι θα βγάλει η κάλπη το βράδυ της Κυριακής! Αν φυσικά στηθούν οι κάλπες, γιατί ακόμη κι αυτό «παίζεται»… Είτε η κάλπη βγάλει «ναι», είτε «όχι»,  το σίγουρο είναι ότι αυτές οι βαριές κλινικά περιπτώσεις που μας κυβερνούν, κατάφεραν να διχάσουν το λαό! Και κατάφεραν να τον διχάσουν γιατί ο λαός μια ζωή πρόβατο ήταν! Και πρόβατο, χωρίς εισαγωγικά. Πρόβατο που το πάει όπου θέλει ο τσοπάνης κάθε φορά!

Γέμισαν οι πλατείες τις προηγούμενες ημέρες. Τη μία μέρα οι του «ΟΧΙ», την άλλη οι του «ΝΑΙ» με τα πρόβατα να υπακούν πιστά στο κάλεσμα των τσοπάνων τους. Παρατηρήθηκε το γεγονός ότι οι μεν συμπεριφέρονταν στους άλλους σαν το χειρότερο εχθρό τους. Ο γιος τα έβαλε με το πατέρα, ο αδερφός με τον αδερφό, ο φίλος με το φίλο, ο συνάδελφος με το συνάδελφο…. Χάνονται φιλίες και σχέσεις χρόνων από αυτή την ιστορία. Στα social media τα «μπλοκαρίσματα»…βροχή!

Ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος, τελικός νικητής θα βγει το «σύστημα», το οποίο δε μας θέλει ενωμένους, αλλά να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας! Ποιος ξέρει γιατί…η ιστορία θα δείξει το που το πάει! Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω, συμμετέχοντας σε κάποιες κουβέντες σε postρίσματα στο Facebook, ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει καταλάβει ή δε ξέρει την ερώτηση που θα τεθεί να απαντήσει σε «όχι» ή «ναι».

Ο καθένας από τη πλευρά του δίνει μόνος του απαντήσεις (ή τις κλέβει από κάπου) για το τι σημαίνει «ναι» και το τι σημαίνει «όχι». Μάλιστα είδα από 20χρονα-25χρονα παιδάκια να ανεβάζουν και φώτο με τον Αθανάσιο Διάκο, το Κολοκοτρώνη…τον Μεταξά θέλοντας να δείξουν τι; Που τα ίδια αυτά παιδάκια δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και τί την 28η Οκτωβρίου!

Εδώ βέβαια φέρουν μεγάλη ευθύνη και τα πολιτικά κόμματα! Όλα, καθώς το καθένα από αυτά πάνω στις απαντήσεις «ναι» και «όχι»,  τοποθετούν τη δικιά τους ερώτηση. Τα πρόβατα τα έχουν πλέον χαμένα! Που να πάνε δε ξέρουν! Οι απαντήσεις που θα προκύψουν τη Κυριακή, θα ερμηνευτούν διαφορετικά από το κάθε κόμμα, όμως στη πραγματικότητα φίλοι μου, το ερώτημα είναι άλλο! Είναι συγκεκριμένο και αυτό που θα διαβάσεις τη Κυριακή πίσω από το παραβάν είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Προσωπικά και επειδή δε θέλω να υποτιμώ τον εαυτό μου συμμετέχοντας στη διαδικασία αυτή, επιλέγω την ΑΠΟΧΗ. Θεωρώ ότι αν ψηφίσω «όχι», πολύ απλά αυτοκτονώ από μόνος μου, ενώ αν ψηφίσω «ναι» θα με σκοτώσουν αυτοί. Συνεπώς, ψηφίζω…παραλία! Για να σας προλάβω, στο δημοψήφισμα, πέρα από το «ναι» ή το «όχι», έχεις  και την επιλογή της αποχής, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και έχουμε να κάνουμε με δημοψήφισμα για «κρίσιμο εθνικό θέμα», αυτό θεωρείται έγκυρο όταν η συμμετοχή του κόσμου είναι πάνω από 40%.

Στόχος μου λοιπόν είναι να βγει άκυρο το Δημοψήφισμα μέσω της αποχής! Για να μάθουν ορισμένοι  να μη πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα τη κρίσιμη στιγμή αλλά να τηρούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις ως άνδρες. Και εγώ άμα αρχίσω να τάζω προεκλογικά και να το παίζω τάχα μάγκας και δήθεν επαναστάτης, γίνομαι πρωθυπουργός. Δεν είστε πιο έξυπνοι από μένα, μαλάκες είστε και το χατήρι να επωμισθώ εγώ τις ευθύνες σας, για να γλυτώσετε εσείς το ξύλο που σας περιμένει, δεν θα σας το κάνω .

Ο Τσίπρας ψηφίστηκε από το λαό για να πει κατάμουτρα και από την πρώτη στιγμή το «όχι» στους τοκογλύφους. Κακά τα ψέματα, έτσι κέρδισε την εξουσία. Τώρα λοιπόν γιατί μου ζητάει εμένα να πω πάλι το τι θέλω; Μήπως για να μου πετάξει μετά τις ευθύνες της κωλοτούμπας του για να γλιτώσει αυτός από τις ευθύνες των χαχανιτών επί 6 μήνες με τους εταίρους και το ότι δεν έχει τα κότσια να τους πει ευθέως ο ίδιος το «όχι»;

Ούτε στις γερμανικές αποζημιώσεις επέμενε, ούτε έθεσε ως πρώτο όρο για τις διαπραγματεύσεις να πάρουν οι Ευρωπαίοι πρώτα όλα τα εκατομμύρια λαθραίων που έχουμε και ταΐζουμε στην πτωχευμένη πλέον Ελλάδα. Κορόιδο του Τσίπρα δεν θα γίνω, γίνετε εσείς αν θέλετε. Εγώ θέλω να βγει το Δημοψήφισμα Άκυρο και Απαράδεκτο με μία αποχή πάνω από 60% ώστε να αναλάβει ο Alexis τις ευθύνες του και να πληρώσει όπως του αξίζει.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.