Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Αργεντινή: Over στο Μπάνφιλντ και… τέλος!

Αργεντινή: Over στο Μπάνφιλντ και… τέλος!

argentinna1Με τρία ματς ανοίγει η αυλαία στο νέο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Στην κυριολεξία «νέο», αφού για άλλη μία σεζόν η Ομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξουν οι «κανόνες του παιχνιδιού»… Κοροϊδία!

Έχουν μπερδέψει τα… μπούτια τους με τις 30 ομάδες, μία τις βάζουν σε έναν όμιλο, τώρα είχαν την έμπνευση να τις χωρίσουν σε 2 γκρουπ (των 15 ομάδων)!

Οι πρώτοι των 2 ομίλων θα παίξουν τελικό για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής και οι 2ες αγώνα μπαράζ για την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. Η κερδισμένη του μπαράζ μπαίνει σίγουρα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, η «χαμένη» θα περιμένει να… δει για το αν θα πάρει «εισιτήριο» τι θα γίνει με το Κύπελλο και το Σουνταμερικάνα.

Σημειώνουμε ότι, αν και οι ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους όλοι θα παίξουν με όλους! Σε κάθε αγωνιστική θα συγκρούονται οι ομάδες των ομίλων που έχουν ρεπό, ενώ υπάρχει και η extra αγωνιστική των ντέρμπι (όπως και πέρσι). Σημαντικό ότι ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ μόνο μία ομάδα, οπότε στην πορεία μπορεί να προκύψουν αρκετές «αδιάφορες».

Για την πρεμιέρα, τώρα, δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα να στηρίξουμε (και κατ’ επέκταση να ποντάρουμε) σημείο. «Τα πάντα ρει…». Ναι, η Χιμνάσια κατεβαίνει αποδεκατισμένη στο Μπάνφιλντ αλλά δεν λησμονούμε ότι πρόκειται για πρεμιέρα, δεν έχουμε δείγματα γραφής από την γηπεδούχο. Καλύτερα λοιπόν να πάμε με το Over επειδή οι δύο ομάδες έχουν στο dna τους το επιθετικό ποδόσφαιρο, παρά στον «πετσοκομμένο άσο».

Καλύτερη ομάδα η Ροζάριο από την Γοδόι, αλλά μέχρι εκεί! Η Ουρακάν έχει υποχρεώσεις στο Λιμπερταδόρες, θα κατέβει με ανάμικτη ενδεκάδα, αν απέναντί της είχε άλλη ομάδα (και όχι την Ραφαέλα που βρίσκεται υπό ανακατασκευή) θα συζητούσαμε το «Χ2». Οπότε «λέμε όχι» και σε αυτό το «κοκτέιλ» – ματς…

 

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ – ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (1ος Ομιλος).

Στα… βαθιά η Μπάνφιλντ συμμετέχει στον όμιλο όπου οι Ρίβερ, Ιντεπεντιέντε, Σαν Λορέντζο και Ροζάριο θεωρητικά θα παλέψουν για τις δύο πρώτες θέσεις. Παρέμεινε ο τεχνικός Κλ. Βίβας, βγήκε αποδυναμωμένη από το μεταγραφικό παζάρι «έχασε» τους βασικούς και πολύτιμους Μπολόνια (τ.), Κασάρες (μ.), Ντομίνγκο (μ.), Κουέρο (ε.). Για τον «άσο» απέκτησε τον Ναβάρο (τ., Εστουδιάντες), το κουπί στην επίθεση θα «τραβήξει» ο υψηλόσωμος «Τάνκε» Σίλβα (ε., από Σαραντί), ο οποίος, όμως, έχει… φτάσει 35 ετών.

Από την αρχή στα… βάσανα η Χιμνάσια! Ο Τρόγλιο (παρέμεινε στον πάγκο) δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους παίκτες που ενεπλάκησαν στα σοβαρά επεισόδια στο «φιλικό» με την Εστουδιάντες. Πρόκειται για τους Ματσόλα (ε.), Μεδίνα (ε.), Μεντόσα (μ.), Μπρουμ (μ.), Κορονέλ (στ.)! Επίσης εκτός (περιμένοντας καμπάνα του αθλητικού δικαστή) οι Μέσα (μ.-ε.), Ριναούδο (μ.). «Εχασε» στις μεταγραφές τους σημαντικούς Ναβάρο (τ.), Ν. Φερνάντες (μ.). Και φέτος αναμένεται να στηριχθεί στην έδρα της.

 

ΟΥΡΑΚΑΝ – ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ (2ος Ομιλος)

Με το… μυαλό στο Λιμπερταδόρες «μπαίνει» στην πρεμιέρα η Ουρακάν. Την περασμένη Τρίτη υποδέχθηκε την Καράκας για τα προκριματικά του θεσμού, κέρδισε δύσκολα 1-0. Ακολουθεί η ρεβάνς στην Βενεζουέλα. Στόχος η πρόκριση στους ομίλους (σ.σ. τα έσοδα αποτελούν δέλεαρ), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ εκτεταμένο ροτέισον από τον Εντ. Ντομίνγκες (παρέμεινε). Κράτησε αρκετούς βασικούς, «καλές» προσθήκες οι Αραούχο (α., Λανούς), Φρίτσλερ (μ., Λανούς), αναμένεται να βοηθήσει ο Μεντόσα (μ.-ε., Εστουδιάντες). Αν «περάσει» στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, θα υποστεί «φθορά».

Ριζικές αλλαγές έκανε η Ατλέτικο Ραφαέλα. «Τέλος» ο τεχνικός Αστράδα, για δεύτερη φορά στον πάγκο ο Χόρχε Μπουρουσάγα! Αποχώρησαν αρκετοί βασικοί, ανάμεσά τους ο «κάπτεν» Μπαστία (μ.) και ο Φερέιρα (μ.-ε.), ήρθαν 12 παίκτες, καλύτερος ο Βίκτορ Λόπες (α., από την Νιούελς), αισθητή η απουσία του «δυνατού» σκόρερ. Οπότε το πρώτο «στοίχημα» του Μπουρουσάγα είναι να «δέσει» την ομάδα. Στόχος να βελτιώσει τον συντελεστή της στην ειδική βαθμολογία υποβιβασμού.

 

ΡΟΖΑΡΙΟ – ΓΟΔΟΪ ΚΡ. (1ος Ομιλος)

Από τις καλύτερες ομάδες της περσινής σεζόν η Ροζάριο, ξεκινάει με ενθουσιασμό, αλλά και «δυνατό» υλικό. Προσοχή, όμως: Είναι πολύ πιθανό να της στοιχίσει η «εμπλοκή» της με το Λιμπερταδόρες, είναι σε όμιλο με Νασιονάλ Μοντεβιδέο, Παλμέιρας και τον νικητή του «ζευγαριού» Ατλέτικο Ρίβερ – Τσίλε. Σημαντική αποχώρηση ο Καράντα (τ.), αλλά πολύ καλές οι μεταγραφές των Σόσα (τ., Βελέζ), Σέτο (α., Σαν Λορέντζο), Χ. Ρομέρο (μ., Εστουδιάντες), Ερέρα (ε., Βάσκο). Σημαντικό ότι παρέμεινε στον πάγκο ο Κουδέτ που λατρεύεται από τον κόσμο.

Το ρόστερ της Γοδόι δεν… πείθει. Ούτε ο 38χρονος τεχνικός Σεμπαστιάν Μέντες αρέσει στους οπαδούς, είναι άπειρος. Οπότε για την ομάδα της Μεντόσα η σεζόν, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, αναμένεται «περιπετειώδης». Μη λησμονούμε ότι πέρσι οι οπαδοί «επαναστάτησαν» κατά της διοίκησης. Αποχώρησε ο σκόρερ Λ. Φερνάντες (28/15 πέρσι), καλείται να τον αντικαταστήσει ο 34χρονος Νταβίντ Ραμίρες, ο οποίος τα τελευταία χρόνια οι επιδόσεις του έχουν πτωτική πορεία, ενώ είναι και… κλικαδόρος (σ.σ. έκανε άνω – κάτω την Κολόν Σάντα Φε). Πάντως ο Ραμίρες θα λείψει από την πρεμιέρα, κρίθηκε ανέτοιμος.

 

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

2046 ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ – ΧΙΜΝΑΣΙΑ OVER (2,15)

 

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.