Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Με το «ζόρι» δεν παίζουμε στοίχημα…

Με το «ζόρι» δεν παίζουμε στοίχημα…

ARGENTINA FLAG lΤο ότι μας… αρέσει το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή (το λατρεύουμε για την ακρίβεια) δεν σημαίνει ότι θα λέμε «ψέματα» όταν βλέπουμε άθλιο θέαμα.

Η πρεμιέρα, της Παρασκευής, του νέου πρωταθλήματος κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη, όσον αφορά στην απόδοση των ομάδων.

Στο… χορτάρι βγήκε η κούραση από την προετοιμασία και η έλλειψη «χημείας». Και κάναμε «χοντρό λάθος» προτείνοντας το Over στο Μπάνφιλντ – Χιμνάσια. Πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι (εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες της ομάδας της Λα Πλάτα) και το ματς… έσβησε εκεί.

Ελάχιστες οι φάσεις που ακολούθησαν, αποτέλεσμα όσων γράψαμε πιο πάνω… Στο Ροζάριο – Γοδόι Κρουζ (1-0) και Ουρακάν – Ατλέτικο Ραφαέλα (0-1) δεν είδαμε κάτι «εξαιρετικό», αν εξαιρέσουμε το πρώτο 25λεπτο της Ροζάριο (είχε ενέργεια και… φαντασία), δεν έχουμε να κρατήσουμε κάτι…

Κάναμε αυτόν τον «πρόλογο» για να οδηγηθούμε στα σημερινά παιχνίδια της Αργεντινής. Είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε… μαζί τους ως «παρατηρητές» και να αποφύγουμε τα «ανοίγματα». Υπάρχουν πολλά «ναι μεν, αλλά», ακόμη και για το παιχνίδι Τέμπερλεϊ – Μπόκα Τζούνιορς, αν λάβουμε υπόψη μας την γκρίνια που επικρατεί στους φιλοξενούμενους τότε δεν αξίζει να ασχοληθούμε με το… πετσοκομμένο «διπλό» (κι ας κερδίσει η Μπόκα).

Η Σαν Λορέντζο που φιλοξενείται από την νεοφώτιστη Πατρονάτο, ακόμη ψάχνεται, ο νέος της τεχνικός Πάμπλο Γκέδε φαίνεται «μπερδεμένος», του… είπαν να κάνει πιο ελκυστική την ομάδα, να παίζει δηλαδή πιο επιθετικά απ’ ότι με τον Εντγκάρδο Μπάουσα και «ξέχασε» να μοντάρει την άμυνα. Στο Σαν Μαρτίν – Νιούελς, αν παίζαμε κάτι με το… ζόρι θα ήταν το «2». Αλλά επειδή με το… ζόρι δεν παίζουμε «σοβαρά» στοίχημα, το αφήνουμε κι αυτό το ματς.

Στο Αλντοσίβι – Ολίμπο, φαίνεται ένα «κλικ» πιο έτοιμη η γηπεδούχος, επειδή έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα της Μπαΐα Μπλάνκα (προς το «1Χ», δηλαδή), ενώ όλα είναι ανοιχτά στο Αρχεντίνος – Τίγκρε, δύο ομάδες που αναμένεται να παίξουν πολύ «ξύλο» σήμερα στο γήπεδο, αφού αμφότερες υστερούν σε ποιότητα.

ΥΓ1: Τσίλε – Αρίκα: Κοντά στο 1,50 ο «άσος». Πως; Με την γηπεδούχο να έχει το μυαλό της στο Λιμπερταδόρες, δεν «αγγίζεται». Επαναλαμβάνουμε: Κι ας κερδίσει…

ΥΓ2: «Κατρακύλησε» (στο 1,70 από το 2,20) το «διπλό» της Κατόλικα για την αναμέτρηση με την Κονσεπσιόν, πλέον δεν αποτελεί «δέλεαρ». Εναλλακτικά «πάμε» στο Over 3,5.

ΑΛΝΤΟΣΙΒΙ – ΟΛΙΜΠΟ (Στον 2ο Ομιλο η Αλντοσίβι στον 1ο Ομιλο η Ολίμπο)

Πέρσι η Αλντοσίβι ήταν «νεοφώτιστη» αλλά αυτό δεν… φάνηκε στο γήπεδο. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να κερδίσει «εισιτήριο» του Σουνταμερικάνα. Παρέμεινε στον πάγκο – όπως αναμενόταν – ο Κιρός, όμως πρέπει να «μοντάρει» την επίθεση, αφού αποχώρησαν οι «κανονιέρηδες» Σαντ (ε. 31/12), Μαρτίνες (ε. 26/6). Οι μεταγραφές της κρίνονται «έξυπνες», οι Πένκο (ε., Ονσε Κάλδας), Γιάμα (μ., Κολόν), Λεντέσμα (α., έχει παίξει σε Ρασίνγκ, Ιντεπεντιέντε, Ροζάριο), λογικά θα βοηθήσουν. Αλλωστε δεν «πάει» για… μεγάλα ψάρια, ο Κιρός, τονίζει «με 15 βαθμούς θα είμαστε ασφαλείς στη μάχη της παραμονής».

Ο Ντ. Οσέλα (45χρονος τεχνικός, παρέμεινε) έκανε καλή δουλειά πέρσι στην Ολίμπο, πάντως άλλαξαν πολλά. Αποχώρησαν οι Κόμπο (μ. 33/1), Ενσίνα (μ.-ε. 27/1), Ακόστα (ε. 25/1), παίκτες που ναι μεν δεν «παρήγαγαν» γκολ αλλά είχαν ταχύτητα και «κόλλησαν» με το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. «Ερωτηματικό» η Ολίμπο, πήρε πολλούς παίκτες από το… μεσαίο ράφι, αν της «βγουν» καλώς, αν «όχι» θα… τρέχει.

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ. – ΤΙΓΚΡΕ (2ος Ομιλος).

Η Αρχεντίνος ήταν από τις πιο «άχρωμες» ομάδες της περσινής περιόδου. Ποτέ δεν έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, μόνο «ξύλο» και «τρέξιμο». Αποχώρησε ο τεχνικός «Πίπο» Γοροσίτο, ανέλαβε ο Κάρλος Μαγιόρ. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουμε τους Ινσούα (μ., Μιγιονάριος, αλλά 36 ετών), Σελάγια (ε., Ο’ Χίγκινς), Μ. Μαρτίνες (α., Σπ. Κριστάλ), Κόμπο (μ., Ολίμπο). Στα «συν» ότι ο διοικητικός ηγέτης της Λ. Σεγούρα είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία και διεκδικεί με αξιώσεις την ανανέωση της θητείας του στις επερχόμενες εκλογές.

Και η Τίγκρε δεν «πέτυχε» πέρσι, ποτέ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. «Παρελθόν» αποτελεί ο τεχνικός Αλφαρο, «πείραμα» της διοίκησης με τον 39χρονο Ιταλό Μάουρο Καμορανέζι, ο οποίος δεν έχει δουλέψει σε ομάδα Α’ κατηγορίας. Αποχώρησαν οι πολύτιμοι Γκ. Πίρες (α. 30/2), Γκόνι (α. 23/1, στην Αλμερία), Σάντσες (μ. 26/3), Αρσούρα (α. 23/0, στη Ρίβερ). «Καλές» οι αποκτήσεις των Πίρις (μ., Πενιαρόλ), Καστάνιο (μ.), Πιτινάρι (μ., Μπελγράνο), ωστόσο πρέπει να βρουν «χημεία».

ΠΑΤΡΟΝΑΤΟ – ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ (1ος Ομιλος)

Νεοφώτιστη η Πατρονάτο (εδρεύει στην πόλη Παρανά), εννοείται ότι στόχος είναι η παραμονή. Τα ηνία της «κρατάει» ο Ρ. Φορεστέγιο, ο οποίος πέρσι λίγο έλειψε να κάνει το… μπαμ «σώζοντας» την Νουέβα Σικάγο. Το ρόστερ έχει «θέμα», καθώς αρκετοί παίκτες δεν έχουν παραστάσεις από τα «σαλόνια», ωστόσο μας… αρέσουν οι μεταγραφές των Τελετσέα (ε., Σανταμαρίνα), Φεράρι (α., Ροζάριο), Φούριος (α., Ολίμπο), Καράσκο (ε., Νουέβα Σ.), Ντε λα Φουέντε (μ., Νουέβα Σ.) και δεν τη θεωρούμε «ξεγραμμένη». Θα το παλέψει! Δύσκολα θα παίξουν στην πρεμιέρα οι Μάρκες (α.), Φούριος (α.), Λέμος (μ.).

Υψηλές βλέψεις έχει η Σαν Λορέντζο, προσέχουμε, όμως, τις τελευταίες ημέρες οι παίκτες δείχνουν να σκέφτονται περισσότερο τον τελικό του Σουπερ Καπ με την Μπόκα (10/2). Νέος τεχνικός ο Πάμπλο Γκέδε (41 ετών, ήταν στην Παλεστίνο της Χιλής) έχει θέσει ως στόχο να κάνει πιο ελκυστική – θεαματική την ομάδα, αλλά σε πρώτη φάση δείχνει «χαμένος στη… μετάφραση». Αποχώρησαν πολλές «ρεζέρβες», ηχηρές μεταγραφές οι Μπελούτσι (μ.-ε., Κρουζ Αζούλ), Ανχελέρι (α., Μάλαγα), Φράκο (α., Μπεσίκτας).

ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ – ΝΙΟΥΕΛΣ (2ος Ομιλος) 

Σε φιλικό των δύο ομάδων την περασμένη εδβομάδα η Νιούελς επικράτησε 2-0 (σε ουδέτερο, με γκολ των Σκόκο, Μπόγιε).

Το μοναδικό πλεονέκτημα της Σαν Μαρτίν είναι ότι δεν έχει άμεση ανάγκη για βαθμούς, καθώς είναι άνετη στη βαθμολογία του υποβιβασμού. Ετσι, θεωρητικά, ο νέος (και άπειρος) τεχνικός Πάμπλο Λεβαγέν έχει χρόνο στη διάθεσή του για να «δείξει» αν «κάνει» για τα… σαλόνια. Εφυγαν οι «αχρείαστοι» του ρόστερ, από τους «νέους» κρατάμε τους Λούγκο (α., Ρούμπιο Νιου), Εσκουδέρο (α., Παλεστίνο), Ερνάντες (ε., Κοκόμπο), Γκαρσία (ε., Μπράουν).

Η Νιούελς δεν υστερεί σε υλικό. Εμεινε ο Σκόκο, έμεινε ο Μάξι Ροντρίγκες, αλλά αμφότεροι παραδέχονται δημόσια ότι δεν έχουν καλές σχέσεις με τη διοίκηση!! Ο Ροντρίγκες, μάλιστα, άφησε αιχμές και για συμπαίκτες του, λέγοντας «παίζω για τη φανέλα και όχι για τα λεφτά». «Πείραμα» και η παραμονή του τεχνικού Λ. Μπερνάντι που πέρσι αμφισβητήθηκε από τους παίκτες. Θα βοηθήσουν οι αποκτήσεις των Σ. Ντομίνγκες (α., Εστουδιάντες), Αντβικούλα (α., Μπούρσα), Ινσούα (μ., Ουντινέζε).

ΤΕΜΠΕΡΛΕΪ – ΜΠΟΚΑ ΤΖ. (2ος Ομιλος)

*Το ματς θα γίνει στην έδρα της Μπάνφιλντ.

Θα «παλέψει» για την παραμονή η Τέμπερλεϊ, πέρσι ως νεοφώτιστη, τα κατάφερε έχοντας πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Τον τεχνικό Ρέτσα αντικατέστησε ο 45χρονος Ιβάν Ντελφίνο, που δεν διαθέτει «πλούσιο» βιογραφικό. Απώλειες οι Σαμπουέσα (μ., 26/3), Εσπάρσα (μ.-ε. 18/2), εμπειρία στην επίθεση προσθέτει η απόκτηση του Ρ. Ραμίρες (Κίλμες), «εργάτες» οι Μ. Φιγκερόα (ε., Σαν Μαρτίν, 7 γκολ πέρσι), Κολσέρα (ε., Κρουσέρο), Ρίος (ε., Λεόν).

«Γκρίνια» στην πρωταθλήτρια Μπόκα του Ρ. Αρουαμπαρένα (παρέμεινε), μετά τις ήττες στα φιλικά από τις Ρασίνγκ (με 4-2), Εστουδιάντες (2-0) και Ρίβερ (1-0, 1-0) και φήμες για κακές σχέσεις παικτών στα αποδυτήρια. Το ρόστερ, ωστόσο, είναι ίσως το πιο ποιοτικό της κατηγορίας, στην επίθεση τον Τέβες πλαισιώνει ο Οσβάλντο (ε., Πόρτο, επέστρεψε). Ο Οσβάλντο χάνει την πρεμιέρα, ο Τέβες είναι στην αποστολή αλλά επειδή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας έκανε ατομικό είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσει βασικός. Μεταγραφές με ουσία οι Χάρα (μ., Εστουδιάντες), Ινσαουράλδες (α., Τσιάπας), απώλεια ο ταλαντούχος Καλέρι (ε., Σάο Πάολο).

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.