Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Επιλογές για όλα τα… γούστα!

Επιλογές για όλα τα… γούστα!

corinthians-vs-sao-pauloΕπτά νέα πρωταθλήματα κάνουν πρεμιέρα το διήμερο. Σέντρα στη Δανία όπου υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των ομάδων αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής. Ανοίγει επίσης η αυλαία σε Μεξικό, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία.

Τελικοί για το Σούπερ Καπ διεξάγονται σε Ουκρανία, Ρουμανία και Χιλή, ενώ το Λιγκ Καπ Σκωτίας άλλαξε και αυτό τρόπο διεξαγωγής (8 όμιλοι των 5 ομάδων!), με τις ομάδες να αγωνίζονται ακατάπαυστα έως τα τέλη Ιουλίου.

Στη Βραζιλία ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Κορίνθιανς – Σάο Πάολο και Μποταφόγκο – Φλαμένγκο, σε Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο αντίστοιχα. Αγωνιστική δράση υπάρχει σε Κολομβία, Ιαπωνία, καθώς και τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα.

Στη Νορβηγία η Βαλερένγκα από τον Ιανουάριο θα έχει νέο προπονητή, τον Ντέιλα (Σέλτικ) και πιθανότατα ο Ρέκνταλ θα γίνει τεχνικός διευθυντής. Παράμεινε χωρίς νίκη για 6 ματς. Στην Στάμπαεκ παρελθόν αποτελεί ο τεχνικός Μακίνλεϊ, ντεμπούταρε ήδη ο υπηρεσιακός Ορντίνας.

Στη Βραζιλία η Ιντερνασιονάλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του 62χρονου τεχνικού Φαλκάο. Αντικαθιστά τον Αρτζελ Φουκς που απολύθηκε μετά την τρίτη σερί ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Τα στάνταρ)

1996 ΜΠΡΑΖΙΛ ΠΕΛΟΤΑΣ – ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ 1 (1,72)
2035 ΜΟΝΤΕΡΕΪ – ΠΟΥΕΜΠΛΑ 1 (1,57)
2174 ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ – ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ 1 (1,65)

Στην Β’ Βραζιλίας αξιοπρόσεκτη είναι η πορεία της νεοφώτιστης Μπραζίλ Πελότας. Εντός έδρας παρουσιάζεται πανίσχυρη (6-2-0), έχοντας «μαζέψει» 20 από τους 22 συνολικά βαθμούς. Δεν «τρομάζει» η αντίπαλος Βίλα Νόβα. Πρεμιέρα στο Μεξικό, η Μοντερέι έχασε τον τίτλο στον τελικό, εμφανώς ανώτερη της Πουέμπλα. Στη Νορβηγία, η Σάρπσμποργκ ηττήθηκε μετά από 3 αγωνιστικές από την πρωτόπορο Ρόζενμποργκ. Εχει υποστεί μόνο 1 ήττα μπροστά στο κοινό της (3-3-1), αδύναμη εκτός έδρας η Λίλεστρομ (1-3-3).

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Τα καλοπληρωμένα)

1997 ΣΕΑΡΑ – ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ OVΕR (1,90)
2105 ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ 1 (2,20)
2183 ΦΙΓΚΕΪΡΕΝΣΕ – ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ 1 (2,08)

Η Σεαρά βρίσκεται στην τετράδα ανόδου της Β’ Βραζιλίας, με «όπλο» την έδρα της, όπου «μετρά» 6 συνεχόμενες νίκες. Ομάδα του Over η Κρισιούμα, έχει καταγράψει 4 Over 3,5 στα 6 τελευταία, με 5 G/G στο ίδιο διάστημα. Η Ελφσμποργκ έχει υποστεί μόλις 1 ήττα στα 8 πρόσφατα ματς, μπορεί να εκμεταλλευτεί την κόπωση που «κουβαλά» η Γκέτεμποργκ (εν μέσω προκριματικών Γιουρόπα). Στην Α’ Βραζιλίας, στηρίζουμε την Φιγκεϊρένσε στο γειτονικό ντέρμπι με την Σαπεκοένσε.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Φουλ του Χ)

1859 ΚΕΜΙ ΚΙΝΓΚΣ – ΚΟΥΟΠΙΟ Χ (3,00)
2047 ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΤΟΡΟΝΤΟ Χ (3,00)
2182 ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ Χ (3,15)

Η Κέμι Κινγκς ψάχνει αντίδραση μετά από 5 σερί ήττες στην Φινλανδία. Η Κουόπιο προέρχεται από 2 διαδοχικές ισοπαλίες μακριά από το κοινό της. Κοντά στην «μοιρασιά». Αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να μην αναδειχθεί νικητής και στην αναμέτρηση Σαν Χοσέ – Τορόντο για την Αμερική. Οι γηπεδούχοι «μετρούν» 4 ισοπαλίες στα 7 πρόσφατα, οι φιλοξενούμενοι 2 στα 3 τελευταία παιχνίδια. Τοπικό ντέρμπι «μίσους» το Κορίνθιανς – Σάο Πάολο, θα κυριαρχήσουν τα νεύρα και η ένταση.

Επιμέλεια: Δαυίδ Αμανατίδης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.