Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Από το «δεν παίζουμε τίποτα» στο «4άρι» της Τίγκρε!

Από το «δεν παίζουμε τίποτα» στο «4άρι» της Τίγκρε!

7361520-3x2-700x467ΕΣΚΑΣΑΝ… μύτη τα ενδιαφέροντα στατιστικά της «μαθηματικής» εταιρίας που κάθε χρόνο δίνει (με μεγάλη επιτυχία) της πιθανότητες των ομάδων για την κατάκτηση του τίτλου, την έξοδο στο Λιμπερταδόρες, και τον υποβιβασμό.

Υπενθυμίζουμε ότι για να «βγει» το αποτέλεσμα οι «ειδικοί» βάζουν στη «ζυγαριά»: Βαθμούς, φόρμα, πρόγραμμα, δεδομένες απουσίες (κ.α.), ενώ απ’ εδώ και στο εξής και ανάλογα – φυσικά – με τα αποτελέσματα ο συγκεκριμένος πίνακας θα «ενημερώνεται»…

Οσον αφορά στην κορυφή (και) τα ποσοστά δείχνουν μάχη έως το τέλος ανάμεσα σε Παλμέιρας και «Φλα» για τον τίτλο, πάντως το προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων της «Βερντάο» είναι σημαντικό (46% έναντι 39%) για την κατάκτηση του τίτλου. Σημαντικό, επίσης, ότι βάσει της έρευνας, εκτός τίτλου έχουν τεθεί οι Ατλέτικο Μινέιρο (8%), Σάντος (6%) και Κορίνθιανς (1%).

Τα ποσοστά τους είναι απελπιστικά «μικρά», αν αναλογιστούμε ότι το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 27η αγωνιστική, ήτοι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να πέσει η αυλαία.

Οι «ειδήσεις»… έρχονται από την «ουρά». Η Ιντερνασιονάλ έχει 66% πιθανότητες υποβιβασμού και η Κρουζέιρο 25%! Οι… καταδικασμένες, που δύσκολα, δηλαδή μόνο με θαύμα, θα γυρίσουν το… χαρτί είναι οι Αμέρικα Μινέιρο (99%) και Σάντα Κρουζ (89%). «Πονηρό» και το 15% της Φλουμινένσε για «έξοδο» στο Λιμπερταδόρες, η ομάδα του Ρίο δείχνει διατεθειμένη να το παλέψει έως το τέλος.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ; Η απάντηση για τη συγκεκριμένη αγωνιστική είναι ΤΙΠΟΤΑ! Δεν βάζουμε κάπου τα λεφτά μας, οι διασταυρώσεις… βγάζουν «τριπλές». Αν αξίζει να γίνει παιχνίδι είναι στις ισοπαλίες των αγώνων Αμέρικα Μινέιρο – Μποταφόγκο, Φιγκεϊρένσε – Σάντα Κρουζ, Βιτόρια Μπαΐα – Σάο Πάολο και Κορίνθιανς – Φλουμινένσε.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Κοιτώντας το πινακάκι στην αναμέτρηση Ιντεπεντιέντε – Τίγκρε, βλέπουμε: Τη γηπεδούχο να έχει 1-0 (εκτός με Μπελγράνο), 2-0 (εντός με Γοδόι) και 1-1 (εκτός με Κίλμες). Και τη φιλοξενούμενη: 0-3 (εντός με Εστουδιάντες), 0-1 (εκτός με Νιούελς) και 1-1 (εντός με Ουρακάν). Οι «αριθμοί» δείχνουν «άσο»! Το ίδιο και οι αποδόσεις, με τον μέσο όρο του «σετ» να βρίσκεται χθες σε: 1,85 στον «άσο» και 4,30 στο «διπλό». Ομως η εικόνα των ομάδων είναι διαφορετική.

Η Τίγκρε του ενός βαθμού παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο! «Παράγει» περισσότερες φάσεις και στα 3 παιχνίδια της, είχε απίστευτη γκίνια! Χαρακτηριστικό το προτελευταίο με τη Νιούελς, όταν στο α’ ημίχρονο (και στο 0-0), είχε 2 χαμένα τετ α τετ και πέναλτι, ενώ την περασμένη Δευτέρα με την Ουρακάν, «έχασε τα… άχαστα» στο πρώτο μέρος (είχε και δοκάρι), ενώ πριν ισοφαριστεί, «άγγιξε» το 2-0 σε κοντινή κεφαλιά. Συνήθως αποφεύγουμε να ποντάρουμε σε ομάδα που έχει «κακές σχέσεις» με τη… θεά τύχη. Ομως, η Τίγκρε, αποτελεί την εξαίρεση του… κανόνα (μας).

Βοηθάει και το γεγονός ότι η Ιντεπεντιέντε μεσοβδόμαδα υποδέχθηκε (με βασικούς) τη Σαπεκοένσε για το Σουνταμερικάνα (0-0) και την ερχόμενη εβδομάδα έχει τη ρεβάνς στη Βραζιλία.

*Πολλή φασαρία για τη διαιτησία κάνει η (νεοφώτιστη) Τάγιερες. Δικαιολογημένα. «Είστε… εγκληματίες», έλεγε ο πρόεδρος της στο διαιτητικό τρίο του αγώνα με την Κολόν Σάντα Φε, την… κατακρεούργησε ο α’ βοηθός, το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0 (στην ίδια φάση η Τάγιερες έμεινε με 10 παίκτες) δεν θα το έδινε ούτε ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων.
ΕΚΤΟΣ από το «διπλό» της Τίγκρε, παίζουμε και το «Χ2» στο Νιούελς – Τουκουμάν και το «Goal – Goal» στο Ντεφένσα – Ρίβερ.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (20.00) 1731 ΝΙΟΥΕΛΣ – ΑΤΛ. ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ (3,65/2,85)
ΚΥΡ. (02.00) 1730 ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ – ΤΙΓΚΡΕ 2 (4,00)
ΚΥΡ. (21.30) 1856 Ο’ ΧΙΓΚΙΝΣ – ΑΟΥΝΤΑΞ ΙΤ. 2 (4,00)
ΔΕΥ. (02.00) 1872 ΝΤΕΦΕΝΣΑ – ΡΙΒΕΡ ΠΛ. G/G (1,78)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.