Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Σταύρος Κολίλας: «Η συνταξιούχοι διδάσκουν μπάλα»…

Σταύρος Κολίλας: «Η συνταξιούχοι διδάσκουν μπάλα»…

pawelwszolekizupahduhdhmΠολλές φορές σκεφτόμαστε ανάλογα με τα συναισθήματα, δηλαδή την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία που μας διακατέχει.

Η «νέα» Ιντερ των ξένων (σεβόμενη την παράδοση) διχάζει τους οπαδούς. Μπορεί ο Ντε Μπερ να δημιουργήσει ομάδα που μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα σε Γιουβέντους, Νάπολι και Ρόμα;

Βάσει εικόνας των 3 πρώτων αγώνων (Καμπιονάτο) συν τη «μαύρη νύχτα» της πρώτης αγωνιστικής του Γιουρόπα, η Ιντερ δεν είχε καμία πιθανότητα να χτυπήσει κορυφή. Κι ύστερα ήρθε η άνοιξη στην ψυχή και την καρδιά των οπαδών.

Η μεταμορφωμένη Ιντερ κερδίζει Γιουβέντους και Εμπολι, χωρίς να παίξει το ποδόσφαιρο που ονειρεύεται ο εκπρόσωπος της ολλανδικής σχολής, Ντε Μπερ.

Δυστυχώς για τις άλλες διεκδικήτριες του τίτλου και μιας θέσης στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή η Ιντερ μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει.

Νωρίς ακόμα να πληρώνει τα απαράδεκτα «1,30 – 1,40» στα εντός έδρας παιχνίδια με βατούς αντιπάλους. Η αναξιοπιστία της Ιντερ προβληματίζει το προπονητικό τιμ. Το έχει στο αίμα ο σύλλογος. Εζησαν τα πέτρινα χρόνια χωρίς τίτλους, ασχέτως αν ο πρώην ιδιοκτήτης και φανατικός οπαδός, Μάσιμο Μοράτι, ξόδεψε όσο κανείς άλλος στην αγορά.

Αντίθετα από άλλες χώρες, οι σοβαρές ιταλικές ομάδες δημιουργήθηκαν επιλέγοντας πρώτα τους παίκτες – εργαλεία και στη συνέχεια βρέθηκαν τα αστέρια που κάνουν τη διαφορά. Σε 2-3 χρόνια οι ζάπλουτοι Κινέζοι ιδιοκτήτες θα γεμίσουν το ρόστερ με πανάκριβους παίκτες, διότι έτσι το επιβάλει η παγκοσμιοποίηση.

Χθες παρουσίασαν τον Γκάμπι-Γκολ, τον Ιανουάριο θα βρεθούν άλλοι καλοπληρωμένοι, που θα ζεστάνουν τις καρδιές των οπαδών, ξεχνώντας ότι το ποδόσφαιρο συνεχίζει να παίζεται με 11 παίκτες. Αμέσως μετά την ήττα από τη Μπερ Σεβά, οι εφημερίδες άρχισαν να διατυμπανίζουν ότι ήρθε το τέλος του Ντε Μπερ.

Μια εβδομάδα αργότερα βαπτίζουν την Ιντερ ως μια από τις τρεις που μπορεί να δώσει τέλος στην κυριαρχία της Γιουβέντους. Κάποιος πρέπει να δώσει ηρεμιστικό στους υποστηρικτές της Ιντερ. Στον Ντε Μπερ θα πάρει χρόνο να καταλάβει ότι το ιταλικό πρωτάθλημα κρίνεται στην τακτική κι όχι στο ταλέντο των παικτών. Τρανό παράδειγμα η Κιέβο, η εκπρόσωπος των τιμημένων γηρατειών. Μια παρέα εν δυνάμει συνταξιούχων, με προπονητή που διαβάζει όσο λίγοι τα παιχνίδια και πρόεδρο που βαριέται να εξηγεί τις κινήσεις, έχει φορέσει τα γυαλιά σε συλλόγους με μεγαλύτερη ιστορία και οπαδική βάση. Αν σε Ιντερ, Ρόμα και Νάπολι πιέζονται αφόρητα να κερδίζουν, στην Κιέβο το διασκεδάζουν!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (19.30) 1688 ΑΡΣΕΝΑΛ – ΤΣΕΛΣΙ 2 (2,80)
ΣΑΒ. (19.30) 1690 ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ 2 (2,65)
ΚΥΡ. (16.00) 1789 ΣΑΣΟΥΟΛΟ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Χ (3,10)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.