Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ιντερνασιονάλ, «ώρα μηδέν»!

Ιντερνασιονάλ, «ώρα μηδέν»!

sc-internacional-2015-nike-kit-17«Αν η ομάδα υποβιβαστεί στη Β’ κατηγορία, θα πεθάνετε! Ολοι!»… Αυτή είναι η «ελεύθερη μετάφραση» των συνθημάτων των οπαδών της Ιντερνασιονάλ, που έχουν στόχο – σε πρώτη φάση – τα στελέχη της διοίκησης.

Στα ΜΜΕ της χώρας του «καφέ» κάνουν… παρέλαση οι φωτογραφίες με τα γκράφιτι των οπαδών σε τοίχους του Πόρτο Αλέγκρε (ακόμη και σε κάδους σκουπιδιών), ενώ εξαγριωμένοι οπαδοί  προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά πριν από την προπόνηση της περασμένης Δευτέρας, έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Κολοράντο»…

Χάος, λοιπόν, στην Ιντερνασιονάλ, η οποία μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μινέιρο έχει 70% πιθανότητες να υποβιβαστεί. Οσο για τον προπονητή; Συναντήθηκε με στελέχη της διοίκησης και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του είπαν ότι «κρίνεσαι από τα αποτελέσματα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Με λίγα λόγια, αν η Ιντερνασιονάλ δεν κερδίσει τη Φιγκεϊρένσε, θα κουνήσει μαντήλι και ο Σέλσο Ροτ (μετά τους Φουκς, Φαλκάο). Το «θέμα» στη Βραζιλία είναι ότι εκτός από την Ιντερνασιονάλ κινδυνεύουν με υποβιβασμό και άλλες δύο «μεγάλες» ομάδες: Η Κρουζέιρο έχει 34% πιθανότητες να «φουντάρει» και η Σάο Πάολο 7%! Μάλιστα…

Σημειώστε: Η Κορίνθιανς στις 8 αγωνιστικές του Β’ γύρου κάνει «πορεία… υποβιβασμού». Στη σχετική βαθμολογία βρίσκεται στην 17η θέση, με 7 βαθμούς (2-1-5). Τελευταίες με 5 βαθμούς είναι οι Γκρέμιο, Σάντα Κρουζ και Ιντερνασιονάλ. Από τις «μικρομεσαίες», σε αυτό το διάστημα, την καλύτερη συγκομιδή έχουν οι: Σαπεκοένσε (14β., με 4-2-2), Παραναένσε (12β., με 4-0-4) Κοριτίμπα (12β., με 3-3-2).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: «Τέλος» ο Μπασέδας από τη Βελέζ, θα παραταχθεί με υπηρεσιακό στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ, τον Αλμπέρτο Φανέσι. Πρώτος στόχος της διοίκησης ήταν ο Κάρλος Μπιάνκι, αλλά αρνήθηκε ευγενικά να αναλάβει την ομάδα του Σάρσφιλντ, δεν θέλει να επιστρέψει στους πάγκους. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Αριέλ Ολάν (Ντεφένσα), όμως στη Βελέζ φαίνεται να «κοιτάζουν» και τους Γκουστάβο Αλφαρο και Σεμπαστιάν Μέντες, των Χιμνάσια Λα Πλάτα και Γοδόι Κρουζ, αντίστοιχα. Καθόλου τυχαία η αναφορά των δύο προπονητών στα ρεπορτάζ της Βελέζ, αμφότεροι φαίνονται… ξενερωμένοι στις ομάδες τους για διαφορετικούς λίγους..

ΚΟΛΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ: Εχει 8 βαθμούς, με γκολ 3-0 (ρεκόρ 2-2-0) και έχει κάνει ένα καλό παιχνίδι. Στην πρεμιέρα με την Αλντοσίβι. Η Τίγκρε έχει 2 βαθμούς (με 0-2-2) έχει κάνει 4 καλά παιχνίδια. Από τις «ποδοσφαιρικές αδικίες» των 4 πρώτων αγωνιστικών της «Πριμέρα». «Καλοδουλεμένη» ομάδα και η Σαρμιέντο (του Σούρερ), άτυχη και αυτή με τα… δοκάρια, τώρα υποδέχεται την Ιντεπεντιέντε η οποία μεσοβδόμαδα είχε κουραστικό ματς στο Σουνταμερικάνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήρθε ισόπαλη (1-1) εντός με την Τίγκρε, χάρη σε… πέναλτι – μαϊμού.

ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ: Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε ότι στο ματς με την Αλντοσίβι έπαιξε «μπαλάρα», με ωραίες μεταβιβάσεις και «φρεσκάδα» στα τρεξίματα. Στην έδρα της Τάγιερες δεν έδειξε τίποτα από αυτά, είδαμε «άλλη ομάδα». Επειδή όλα έχουν εξήγηση, ο τεχνικός Χούλιο Φαλσιόνι, αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι σύστημα και πρόσωπα. Κάτι σαν τον Μπέντο (του Ολυμπιακού)…

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (17.00) 598 ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ – ΣΠΟΡΤ ΡΕΣ. G/G (1,75)
ΚΥΡ. (22.00) 891 ΧΙΜΝΑΣΙΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ Χ (2,70)
ΔΕΥ. (00.00) 885 ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ 1 (2,80)
ΔΕΥ. (00.45) 889 ΚΟΛΟΝ Σ.Φ. – ΝΤΕΦΕΝΣΑ 2 (2,70)
ΤΡΙ. (02.00) 2510 ΣΑΝΤΑ ΚΡ. – ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ 2 (2,05)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.