Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Επιλογές υψηλού ρίσκου…

Επιλογές υψηλού ρίσκου…

huracan-atletico-de-rafaelaΕίθισται οι απολύσεις – απομακρύνσεις προπονητών να λειτουργούν ευεργετικά για τις ομάδες. Τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν οι παίκτες δεν… γούσταραν τον (πρώην) τεχνικό και μόλις «περνάει» το… δικό τους, προσπαθούν να αποδείξουν (στο γήπεδο) ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος για τα δεινά της ομάδας. Αυτό το «στόρι» είναι πολυδιαβασμένο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, έχουμε μπροστά μας διαφορετική ιστορία. Στην Ουνιόν Σάντα Φε, έσκασε σαν… βόμβα, η παραίτηση του τεχνικού Λεονάρδο Μαδελόν! Ο 53χρονος δεν απολύθηκε, δεν τον «έφαγαν» οι παίκτες, ούτε οι οπαδοί.

Πήρε το καπελάκι του και έφυγε. Ξαφνικά. Εκρινε ότι δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει στους «ερυθρόλευκους» της Σάντα Φε, «είδε» ότι με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να πετύχει «το κάτι παραπάνω» (σ.σ. είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τη Ρίβερ).

Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η λογική «λέει» ότι στη Σάντα Φε θα κάνουν καιρό να… ξεπεράσουν το σοκ. Ο Μαδελόν είχε πολύ καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές και δεν είναι τυχαίο ότι οι οπαδοί έκαναν εκκλήσεις στα social media να αλλάξει απόφαση και να συνεχίσει.

Στην Αλντοσίβι, αντίθετα, η διοίκηση… σφουγγάρισε τον προπονητή Φερνάντο Κιρός. Εκεί έβαλαν το… χεράκι τους οι ποδοσφαιριστές. Η εικόνα τους στο ματς με την Γοδόι ήταν αποκρουστική.

Θύμιζαν ομάδα «παλαιμάχων», χωρίς διάθεση να μαρκάρουν, με πολλά ατομικά λάθη, λες και την προηγούμενη νύχτα είχαν δουλέψει (οι περισσότεροι) σε… μπαρ. Η ανακοίνωση του νέου προπονητή (ανέλαβε ο Ντ. Φράνκο) δεν έφερε ηρεμία. Το αντίθετο. Οι οπαδοί που είδαν με τα ματάκια τους τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στη Μεντόσα, έκαναν την… καθιερωμένη «επίσκεψη» στο προπονητικό κέντρο.

Τα ρεπορτάζ δεν αναφέρουν αν «έπεσαν… ψιλές», ωστόσο υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι τις… έφαγαν, αφού ο δεύτερος γκολκίπερ Καμποντόνικο, μεταξύ άλλων, είπε ότι «υπάρχουν ποδοσφαιριστές, που έπειτα από όσα έγιναν, θέλουν να αποχωρήσουν»! Γιατί άραγε;

Η «Ole» σε ρεπορτάζ για τη «συνάντηση» οπαδών – ποδοσφαιριστών αποκάλυψε ότι στο… μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν οι Γιάμα (μ.), Μπρου, (μ.) και Γκ. Ντίας (αμυντικός), οι δύο τελευταίοι ήταν βασικοί στο ματς με την Γοδόι και ο πρώτος μπήκε ως αλλαγή αλλά… περπάταγε! Τυχαίο;

Το… άστρο της «Εστου»!

Η Εστουδιάντες έχει… ρέντα, οι οιωνοί δείχνουν ότι είναι η χρονιά της. Πρώτη, αήττητη, με κυνικό ποδόσφαιρο, χωρίς θέαμα και με… σπρώξιμο, όποτε χρειάστηκε, από τη διαιτησία. Το «άστρο» συνεχίζει να λάμπει: Συναντάει τη Ρίβερ, η οποία είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει την έδρα της (στο γήπεδο της Ουρακάν το ματς) επειδή στο «Μονουμεντάλ» θα γίνει συναυλία.

Μάλιστα η Ρίβερ έχει πολλές απουσίες στην άμυνα και ο Γκαγιάρδο εκτός απρόοπτου θα παρατάξει «υπηρεσιακή οπισθοφυλακή». Με στόπερ τους Μίνα – Πόνσιο (ο δεύτερος είναι αμυντικός μέσος) και στα άκρα, τον πιτσιρικά Μεδίνα (αριστερά) και τον Μορέιρα (δεξιά). Τα πρόσωπα θα αλλάξουν μόνο αν προλάβει το ματς ο Ρόσι (μπακ-χαφ), ο οποίος αν τελικά παίξει θα πάρει τη θέση του Πόνσιο στα στόπερ, και ο δεύτερος θα… μεταφερθεί στα χαφ. Ολα αυτά επειδή χτύπησαν οι Μαϊδάνα (στ.), Κάσκο (αρ. μπακ), τιμωρήθηκε ο Μοντιέλ (στ.) και στο ρόστερ δεν υπάρχουν άλλες αξιόπιστες λύσεις.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Η πρόταση, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Θα σταθούμε σε δύο παιχνίδια. Στα Μπάνφιλντ – Ραφαέλα και Σαπεκοένσε – Φιγκεϊρένσε. Τα «διπλά» είναι… εξωπραγματικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι διαφορές των συγκεκριμένων ομάδων (που αγωνίζονται) είναι απειροελάχιστες. Και οι 4 παίζουν το ίδιο – σχεδόν – ποδόσφαιρο, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το κίνητρο το έχουν οι φιλοξενούμενοι. Ατλέτικο Ραφαέλα και Φιγκεϊρένσε… καίγονται για βαθμούς. Και ξέχωρα από αυτό, μπορούν να τους πάρουν. Η Μπάνφιλντ αλλάζει πρόσωπο από αγωνιστική σε αγωνιστική, δεν πείθει με την απόδοσή της, η Σαπεκοένσε… έρχεται κουρασμένη από το Κόπα Σουνταμερικάνα, την περασμένη Πέμπτης έπαιζε στην Αργεντινή με την Σαν Λορέντζο…

ΣΑΒ. (21.00) 1746 ΡΙΒΕΡ ΠΛ. – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ Χ (2,80)
ΚΥΡ. (19.00) 1856 ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ – ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ Χ2 (3,20/5,60)
ΚΥΡ. (23.00) 1897 ΤΑΓΙΕΡΕΣ – ΠΑΤΡΟΝΑΤΟ Χ (2,75)
ΚΥΡ. (23.30) 1910 ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ – ΦΙΓΚΕΪΡΕΝΣΕ (4,50/3,25)
ΤΡΙ. (02.15) 1924 Α. ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ – ΟΥΝΙΟΝ 1 (2,08)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.