Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Το «δράμα» της Τζόινβιλ και το «πονηρό» ματς…

Το «δράμα» της Τζόινβιλ και το «πονηρό» ματς…

Εχουμε… χαλάσει πολλή μελάνη για να σας δώσουμε το… στίγμα της Α’ Βραζιλίας και το πόσο «τρελό» (και αμφίρροπο) είναι το πρωτάθλημα, πάντως τα ίδια (ίσως και… χειρότερα) συμβαίνουν και στη δεύτερη κατηγορία.

Το τι τραβάει ο Γιάννης Αμανατίδης για να «βγάλει» σημείο, δεν περιγράφεται σε λίγες λέξεις.

Την Τετάρτη, το μεσημεράκι, είχαμε… ιεροτελεστία στο γραφείο. Ο Γιάννης άνοιξε το pc και μας έδειξε τα στιγμιότυπα του Τζόινβιλ – Μπραγκαντίνο (τελικό 1-1).

«Εξάποντο» για τη «μάχη» της παραμονής, με την πλάτη στον τοίχο οι δύο ομάδες, και προσέξτε: Να έχεις ποντάρει τον «άσο» (λόγω έδρας, και γιατί όχι και ποιοτικού ρόστερ) και να συμβαίνουν τα εξής:

Στο 64′ να προηγείται η Μπραγκαντίνο. Στο 80′ να ισοφαρίζει ο Τζόινβιλ με τον Ζαέλ. Και εκεί που κάνει (η γηπεδούχος) την τελική αντεπίθεση να κερδίζει πέναλτι. Στο 83′!

Ποιος θα πάρει τη μπάλα – που… καίει – να το εκτελέσει. Φυσικά ο καλύτερος παίκτης της, ο Ζαέλ. Προσευχές στο γήπεδο, από τους οπαδούς, παίρνει φόρα ο Ζαέλ και το… χάνει (το «έπιασε» ο Ρενάν Ρότσα).

Πόσες ευκαιρίες να έχεις στη συνέχεια για να… πιάσεις τον «άσο»; Λογικά καμία. Η μπάλα, όμως, είναι… μπάλα.

Και κάνει παιχνίδια. Δεύτερο κερδισμένο πέναλτι για την Τζόινβιλ στο… 88′! «Εκκλησία» το γήπεδο! Κλάματα και εκκλήσεις στον Θεό για βοήθεια! Να μπει, να μπει… Ο Ζαέλ αναλαμβάνει πάλι την ευθύνη. Τι κι αν είχε χάσει το πρώτο πέναλτι; Δεν υπάρχει άλλος παίκτης με ηγετικές ικανότητες.

Τη «βάζει» στην «άσπρη βούλα», κοιτάζει στον ουρανό, πλασάρει και… ο Ρότσα βρίσει πάλι τη σωστή γωνία. Η συνέχεια (θυμίζει βραζιλιάνικο σίριαλ): Κλάματα, οδυρμοί, κατεβασμένα κεφάλια, απέραντη θλίψη.

jael

Για την 36η αγωνιστική που έχουμε στο κουπόνι, ο Γιάννης μας είπε να προσέξουμε το ματς Παρανά – Κρισιούμα.

Το κίνητρο δείχνει «άσο». Αλλά… Η Τζόινβιλ (με 34 βαθμούς) παίζει νωρίτερα, εκτός με την Γκοϊάς.

Αν κερδίζει στην Γκοϊανία, προσθέτει πίεση στην Παρανά (των 40 βαθμών).

Αν όμως «γκελάρει», τότε η Παρανά θα… κατέβει πιο άνετη στο γήπεδο, αφού κατά 90% θα έχει κλειδώσει την «παραμονή» (σ.σ. την επόμενη αγωνιστική παίζουν Οέστε – Τζόινβιλ, αμφότερες βρίσκονται πιο πίσω από την Παρανά στη βαθμολογία).

Γι’ αυτό προσοχή. Καλύτερα να ποντάρουμε σε Κλαμπ Ρεγκάτας και Σεαρά (όπως αναφέρει και ο τίτλος της Β’ Βραζιλίας), οι οποίοι παίζουν το τελευταίο χαρτί για να προλάβουν το τρένο της ανόδου, παρά να ασχοληθούμε με τα σενάρια της ουράς…

Β’ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Σε ποιο πρωτάθλημα του πλανήτη υπάρχει ομάδα που διεκδικεί την «άνοδο» και τον τίτλο και ταυτόχρονα μάχεται για να σωθεί; Να το πάρει το… ποτάμι: Στη Β’ Αργεντινής! Και το όνομα αυτής: Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια. Δεν είναι αστείο… Το έχουμε ξαναδεί, πριν από μερικά χρόνια, στην Α’ Αργεντινής, όταν η Τίγκρε την τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε δύο στόχους: Το πρωτάθλημα και την παραμονή! Στη «χώρα του ταγκό» οι κανονισμοί είναι τόσο «έξυπνοι» που σπάνια θα βρούμε αδιάφορη ομάδα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (21.30) 930 ΠΑΡΑΝΑ – ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ OVER (1,78)
ΣΑΒ. (22.30) 924 ΣΠ. ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΟΛ ΜΠΟΪΣ OVER (2,05)
ΣΑΒ. (23.30) 939 ΛΟΥΒΕΡΝΤΕΝΣΕ – ΜΠΑΪΑ (2,45/3,00)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.