Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Προπονητές και… παγίδες της βαθμολογίας…

Προπονητές και… παγίδες της βαθμολογίας…

cristian-diaz-aurinegro-7128524170Στην πρώτη ανάγνωση του νέου κανονισμού στο πρωτάθλημα της Αργεντινής είχαμε προειδοποιήσει: Αφού φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, τότε (η ιστορία έχει διδάξει ότι) θα αυξηθούν τα… Under και οι απολύσεις προπονητών.

Για τα «κλειστά» ματς έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Για τους προπονητές, όμως, ασχοληθήκαμε μόνο ειδησεογραφικά. Εχουμε και λέμε: Η Σαραντί, που απομάκρυνε τον Ροντίνα, βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Τέμπερλεϊ και Σαρμιέντο, που επίσης απέλυσαν τεχνικούς, βρίσκονται κάτω από την… καυτή ζώνη.

Είχε προηγηθεί η Ουρακάν (στην 25η θέση από τις 30) και η Βελέζ (στην 24η θέση)… Ποιες απομένουν; Οι Ολίμπο και Ατλέτικο Ραφαέλα!

Στην ομάδα της Μπαΐα Μπλάνκα ο Κριστιάν Ντίας κρατιέται με νύχια και με… δόντια στον πάγκο, για να είμαστε ακριβείς τον «σώζει» η επίδοση της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Στη Ραφαέλα, ωστόσο, δείχνουν ότι εμπιστεύονται τον Γιοπ.

Αλλωστε όποιος και να αναλάβει την ομάδα, με το υπάρχον ρόστερ, θα έχει ελάχιστες πιθανότητες να πετύχει το στόχο της παραμονής.

Βέβαια, από την άλλη, η Ραφαέλα παίζει πολύ καλή μπάλα, έχει διαψεύσεις τις προβλέψεις (που έγιναν με βάσει τις μεταγραφές) και κατά κοινή ομολογία αδικείται από τη βαθμολογική της θέση.

Μέσα σε όλα ήρθε και η πρώτη «πιστολιά» από τη διαιτησία. Στο Μπάνφιλντ την… έστησε στα 11 βήματα (πέναλτι) ο ρέφερι Ραπαλίνι, δεν υπήρχε παράβαση. Δικαιολογημένα… βράζουν στην «Κρέμα» και περιμένουν καλύτερη αντιμετώπιση στο εντός έδρας ματς με τη (νεοφώτιστη) Τάγιερες, που έως τώρα δεν έχει κανένα παράπονο από την Ομοσπονδία (το… αντίθετο).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η βαθμολογία, ως «οδηγός» για το στοίχημά μας, πολλές φορές… κρύβει παγίδες. Στη «χώρα του καφέ» αυτό συμβαίνει τέτοια εποχή κάθε χρόνο.

Και εξηγούμαστε: Στο ματς Σάντα Κρουζ – Ατλέτικο Μινέιρο, αν κοιτάξουμε την κατάταξη, το χέρι μας θα… πάει χωρίς σκέψη στο «διπλό». Παίζουν η… μέρα (Μινέιρο) με τη… νύχτα (Σάντα Κρ.). Υπάρχει, όμως, στη… μέση το Κύπελλο.

Η Ατλέτικο την ερχόμενη εβδομάδα δίνει τον πρώτο τελικό (με την Γκρέμιο) και εκτός απρόοπτου θα γίνει ροτέισον, ενώ και αυτοί που θα παίξουν θα έχουν το μυαλό τους στο… μεσοβδόμαδο ματς. Δεν θέλει πολύ να «χαλάσει» το «διπλό». Γι’ αυτό το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο ισχύει και την άλλη φιναλίστ, την Γκρέμιο, που επίσης παίζει με υποβιβασμένη ομάδα, την Αμέρικα Μινέιρο. Δεν είναι ανάγκη να «μπλέξουμε».

Αφού «μιλάμε» για τη βαθμολογία αξίζει να τονίσουμε ότι η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα νέα πριμ που θα λάβουν οι ομάδες, ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσουν στο πρωτάθλημα. Υπάρχει αύξηση του ποσού κατά 67%! Είναι χαρακτηριστικό ότι δεύτερη της βαθμολογίας θα βάλει στα ταμεία της 2.900.000 ευρώ, όσα δηλαδή πήρε πέρσι η πρωταθλήτρια Κορίνθιανς. Η πρώτη φέτος θα εισπράξει 4.600.000 ευρώ., η τρίτη θα «πάρει» 1.980.000 ευρώ, η τέταρτη 1.420.000 ευρώ και η πέμπτη 1.050.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι σημαντικά για τις ομάδες της Βραζιλίας, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά «ανοίγματα» – χρέη σε τράπεζες και πρώην ποδοσφαιριστές.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. (22.00) 1110 ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΚΟΛΟΝ 2-3 G (1,70)
ΣΑΒ. (23.00) 1109 ΓΟΔΟΪ ΚΡ. – ΤΙΓΚΡΕ 2 (2,95)
ΚΥΡ. (22.00) 1720 ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ – ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ Χ2 (2,90/4,40)
ΔΕΥ. (00.15) 1107 ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ – ΤΑΓΙΕΡΕΣ 1 (2,50)

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματύρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.