Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Ντέρμπι, «δυνατές κόντρες», πολλές επιλογές!

Ντέρμπι, «δυνατές κόντρες», πολλές επιλογές!

derby-roma«Μαγνήτης» αυτό το διήμερο στο κουπόνι το μεγάλο ντέρμπι της Πριμέρα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ,με την φιλοξενούμενη να έχει χτίσει ήδη μία διαφορά έξι βαθμών από την ομάδα της Βαρκελώνης στην οποία επιστρέφει ο Ινιέστα. Εκτός στην «Βασίλισσα» είναι οι Μπέιλ, Μοράτα και Κρόος.

Στην Αγγλία στο Μάντσεστερ η Σίτι υποδέχεται την Τσέλσι, η οποία είναι πρωτοπόρος με ένα βαθμό διαφορά από την αντίπαλο της. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, είχαν εύρος 2-3 γκολ.

Στο «Ολύμπικο» της Ρώμης Λάτσιο και Ρόμα μάχονται για τα «κλειδιά της πόλης».Πιθανό το over που εμφανίστηκε στα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους. Στην Παλέρμο τέλος» ο τεχνικός Ντε Τζέρμπι, ο Εουτζένιο Κορίνι στη θέση του.

Στη Γαλλία παρά την απουσία του Μπαλοτέλι η Νις συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή και αυτή την αγωνιστική υποδέχεται την Τουλούζ.Στην έδρα της Μονπελιέ δοκιμάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν,ενώ και η φορμαρισμένη Λυών, που προέρχεται από το 6-0 επί της Ναντ, δίνει δύσκολο εκτός έδρας ματς στην έδρα της Μετς.

Στην Γερμανία η Λειψία ζει το δικό της όνειρο, όντας πρωτοπόρος στην Μπουντεσλίγκα, έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες, οι παίκτες της, κυρίως οι Βέρνερ , Φόρσμπεργκ βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, ενώ σε όλα της σχεδόν τα παιχνίδια εκτός από τα αποτελέσματα προσφέρει και θέαμα. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η αντίπαλος της Σάλκε.

Στα… δικά μας, ο Στραματσόνι αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό που στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα έχει υπηρεσιακό τεχνικό. Βαρύ το κλίμα και τους φιλοξενούμενους μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο και τον «υποβιβασμό» του Τζαβέλα στην δεύτερη ομάδα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Τα στάνταρ)

1497 ΜΠΑΡΙ – ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ 1  (1,70
1604 ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΧΕΡΕΝΦΕΕΝ 2  (1,75)
1639 Μ. ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ – ΒΙΛΑ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ 1  (1,40)

Η Μπάρι θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Σαλερνιτάνα, ώστε να πλησιάσει τα πλέι οφ ανόδου στην Β’ Ιταλίας. Αντιμετωπίζει μια αδύναμη εκτός έδρας ομάδα (0-5-3), έχει το προβάδισμα. Η Χέρενφεν προέρχεται από δύσκολα παιχνίδια στην Ολλανδία, έχει την ευκαιρία να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών με την ουραγό Γκόου Αχεντ Ιγκλς. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η νεοφώτιστη Βίλα Εσπανιόλα στην Ουρουγουάη, παλεύει για τον τίτλο η φορμαρισμένη Μοντεβιδέο Γουόντερερς.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Τα καλοπληρωμένα)

1605 ΛΕΓΚΑΝΕΣ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2 (2,25)
1762 ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 2 (1,90)
1636 ΦΕΝΙΞ – ΝΤΑΝΟΥΜΠΙΟ 2 (2,00)

Η Βιγιαρεάλ προέρχεται από 3 ήττες στα 4 τελευταία, ενώ μακριά από το κοινό της προβληματίζει (1-3-2). Η έδρα της νεοφώτιστης Λεγκανές δεν αποτελεί φόβητρο (1-1-4), ευκαιρία για τα «κίτρινα υποβρύχια». Με «σύμμαχο» την παράδοση η Γαλατασαράι στην έδρα της Κασίμπασα στην Τουρκία, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες. Στην Ουρουγουάη, η Ντανούμπιο «φορτσάρει» για τον τίτλο, από 4 σερί ήττες έρχεται η Φένιξ, στην οποία οι παίχτες παραμένουν απλήρωτοι και απέχουν από τις προπονήσεις!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (Φουλ του Χ)

1475 ΜΑΝ. ΣΙΤΙ – ΤΣΕΛΣΙ Χ (3,25)
1515 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ Χ (2,90)
1727 ΛΑΤΣΙΟ – ΡΟΜΑ Χ  (3,10)

Ο τεχνικός της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε είναι «μανούλα» σε παιχνίδια στα οποία πρέπει να δώσει βάση στην αμυντική του γραμμή. Ένα τέτοιο είναι το ντέρμπι με την ποιοτική Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «μπλε» μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Ντέρμπι «μίσους» με κοινή έδρα («ΓΣΠ») το Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, πρώτο σημείο δείχνει η ισοπαλία. Αρκετά πιθανό να μην αναδειχθεί νικητής και στο τοπικό ντέρμπι της Ρώμης (έντονη αντιπαλότητα, κοινή έδρα) άναμεσα σε Λάτσιο και Ρόμα.

Επιμέλεια: Δαυίδ Αμανατίδης

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.