Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Στ. Κολίλας: Παράδοση η Βόλφσµπουργκ και ο Βάιντενφελερ

Στ. Κολίλας: Παράδοση η Βόλφσµπουργκ και ο Βάιντενφελερ

basikh-pontarismaΕπιστρέφει µε την τελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου η Μπουντεσλίγκα.

Η διαφορά τερµάτων ανακηρύσσει για 6η σερί φορά και 22η στην ιστορία του πρωταθλήµατος πρώτη την Μπάγερν µετά τη χειµερινή διακοπή.

Στις προηγούµενες 21 περιπτώσεις που συνέβη αυτό, σήκωσε 18 φορές το τρόπαιο. Στο Φράιµπουργκ κατεβαίνει µε σύµµαχο την παράδοση που την θέλει να κερδίζει στις τελευταίες 26 συναντήσεις µε νεοφώτιστες.

Επίσης, η Μπάγερν νίκησε στους 6 αγώνες από το Νοέµβρη 2016, όταν ο Ούλι Χένες εκλέχτηκε ξανά πρόεδρος. Αν το Αµβούργο δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα τελευταία 10 µατς τη Βόλφσµπουργκ (µε τρεις νέες µετεγγραφές: Μπαζοέρ από Αγιαξ, Μάλι από Μάιντζ και Ντεπ από Ρεν), στους 40 προηγούµενους µεταξύ τους αγώνες δεν εµφανίστηκε ποτέ το 0-0!

Σε περίπτωση που η Χόφενχαϊµ καταφέρει να φύγει αήττητη από την έδρα της Αουγκσµπουργκ, εκτός του ότι θα παραµείνει η µοναδική αήττητη των 5 µεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων, θα γίνει και η 6η οµάδα σε 53 πρωταθλήµατα που ολοκληρώνει τον Α’ γύρο χωρίς ήττα.

Η Ντόρτµουντ (χωρίς Οµπαµεγιάγκ) µετρά 9 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια µε τη Βέρντερ, ενώ είναι η µοναδική που την φετινή σεζόν βρέθηκε 8 φορές πίσω στο σκορ αλλά ηττήθηκε µόνο σε έναν αγώνα.

Επίσης, ο τερµατοφύλακας, Βάιντενφελερ, δέχθηκε 10 γκολ στα 6 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Τρίτη φορά που παίζει φέτος βράδυ Σαββάτου η Λειψία (χωρίς τον τιµωρηµένο σκόρερ Φόρσµπεργκ). Τις δυο προηγούµενες νίκησε 1-0 τη Ντόρτµουντ και 2-1 τη Σάλκε.

Η Χέρτα δέχθηκε 80 γκολ σε 40 συναντήσεις µε τη Λέβερκουζεν, µε τον προπονητή της τελευταίας, Ρόγκερ Σµιντ, να µετρά 5 νίκες σε 6 αγώνες κόντρα στη Χέρτα. Στην αρνητική παράδοση της Χέρτα, προστίθεται εκείνη του επιθετικού Ιµπίσεβιτς, ο οποίος έχασε σε 7 από τους 8 αγώνες κόντρα στη Λέβερκουζεν. Με νέους προπονητές Ντάρµσταντ και Γκλάντµπαχ. Ντεµπούτο ο Τόρστεν Φρινγκς στη Ντάρµσταντ, το 333ο µατς σε πάγκο 7 διαφορετικών οµάδων δίνει ο Ντίτερ Χέκινγκ της Γκλάντµπαχ. Στη Βόλφσµπουργκ συνεχίζει ο καλύτερος παίκτης της Μάιντζ, Μάλι (6 γκολ και 6 ασίστ).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ θέλει την Σουόνσι να µην κερδίζει εκτός έδρας τη Λίβερπουλ. Ο µέσος Τζέιµς Μίλνερ πέτυχε τρία γκολ σε ισάριθµες συναντήσεις µε Σουόνσι (δυο µε Λίβερπουλ και ένα µε Μάν. Σίτι). Επίσης, καµία οµάδα του Μίλνερ δεν έχασε κάποιον από τους 46 αγώνες όπου ο ίδιος σκόραρε (37-9-0). Η Σουόνσι µετρά 9 αυτογκόλ στην ιστορία της Πρέµιερ, ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει. Οι τρεις αγώνες στην Πρέµιερ ανάµεσα σε Μπόρνµουθ και Γουότφορντ έχουν λήξει ισόπαλοι, 0-0, 1-1, 2-2.

Η Γουότφορντ κέρδισε τελευταία φορά την Μπόρνµουθ το 1997, µε τον τωρινό µάνατζερ των γηπεδούχων, Εντι Χάουι, στη βασική ενδεκάδα. Από το 1994 έχει να ηττηθεί η Εβερτον (3-2-0) στο γήπεδο της Κρίσταλ Πάλας. Ο επιθετικός της Εβερτον, Λουκάκου, πέτυχε 5 γκολ κόντρα στην αντίπαλο του Σαββάτου. Η Μίντλεσµπρο είναι η µοναδική οµάδα που δεν πέτυχε και δεν δέχθηκε γκολ το 2017, χάρη σε δυο «λευκές» ισοπαλίες. Ο µάνατζερ της Μάντσεστερ Γ., Μουρίνιο, ηττήθηκε σε δυο από τις τρεις επισκέψεις του στο Στόουκ. Στους τελευταίους 6 αγώνες στο Μάντσεστερ, Σίτι και Τότεναµ σηµείωσαν 21 τέρµατα (16-5) µε τον τερµατοφύλακα των φιλοξενουµένων, Γιορίς να έχει δεχθεί 11 γκολ σε τρεις αγώνες.

ΟΙ 4 ΒΑΘΜΟΙ διαφοράς της Μπενφίκα από την Πόρτο µε τη λήξη του Α’ γύρου, δύσκολα καλύπτονται. Στις 6 προηγούµενες περιπτώσεις µόνο µια φορά µπόρεσε η Πόρτο να κλέψει τον τίτλο από την Μπενφίκα. Η σεζόν 1958-59, που πέρασε την ιστορία ως «Υπόθεση του Καλαµπότε», βρήκε πρωταθλήτρια την Πόρτο στη διαφορά τερµάτων. Πριν τον τελευταίο αγώνα µε την CUF Μπαρέιρο η Μπενφίκα χρειαζόταν να καλύψει 5 γκολ διαφορά από την Πόρτο. Οταν η Πόρτο ολοκλήρωνε τον αγώνα µε την Τορεένσε 3-0, ο διαιτητής Καλαµπότε κρατούσε 12 λεπτά καθυστερήσεις στο Μπενφίκα – CUF, όµως δεν το τελικό 7-1 δεν ήταν αρκετό!

Χάνει τον Ιανουάριο

Νίκη µε 5 γκολ ζητά η Χεράκλες ώστε να περάσει στη βαθµολογία για πρώτη φορά στην ιστορία τη µισητή Τβέντε, όταν το πρωτάθληµα έχει… διαβεί τα µέσα της διαδροµής. Δυστυχώς η παράδοση στο ντέρµπι της περιοχής θέλει την Τβέντε να έχει κερδίσει στους προηγούµενους 7 αγώνες που έχουν διεξαχθεί τον Ιανουάριο, σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος η Τβέντε δεν κέρδισε όταν δέχθηκε πρώτη γκολ και η Χεράκλες δεν έχασε.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5)

ΠΑΡ. (21.00) 807 ΧΕΛΜΟΝΤ – ΟΣ 2  (3,60)
ΣΑΒ. (14.30) 841 ΚΠΡ – ΦΟΥΛΑΜ 1  (3,45)
ΣΑΒ. (17.00) 897 ΤΣΕΣ/ΦΙΛΝΤ – ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ 1  (2,90)
ΣΑΒ. (17.00) 1011 ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ – ΝΤΑΝΤΙ Γ. 2  (3,60)
ΚΥΡ. (15.30) 1114 ΦΕΝΛΟ – ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ 2  (4,10)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.