Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Γιατί δεν… βλέπουμε Αργεντινή

Γιατί δεν… βλέπουμε Αργεντινή

brazil-argentinaΑργεντινή… γιοκ! Δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, «σοκ» για τους ξενύχτηδες και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου της «χώρας του ταγκό».

Πως να περάσουν οι νύχτες; Κατάθλιψη. Και την τηλεόραση να ανοίξεις, τι να δεις; «Κάποιον»… τύπο να λέει σε επίδοξο τραγουδιστή ότι «μπράβο σου, ‘πάτησε’ – φωνητικά – στον Στράτο Διονυσίου»; Σαχλαμάρες. Μπούρδες.

Στην Ελλάδα έχουν ευτελισθεί τα πάντα, οι μετρήσεις της τηλεθέαση είναι μια μικρή αλλά ταυτόχρονα πειστική απόδειξη ότι «δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα».

Για να δούμε όμως τι… λέει το ρεπορτάζ. Τι συμβαίνει στην Αργεντινή. Επικοινωνήσαμε με τον καλό μας φίλο Δημήτρη Κότσικα (μόνιμος κάτοικος του Μπουένος Αϊρες) και μας μετέφερε με τίτλους ότι:

1. Το πρωτάθλημα αν επαναρχίσει, θα γίνει στα μέσα Μαρτίου, αλλά υπάρχει και πιθανότητα να μην ξεκινήσει.

2. Το Κράτος, με ξαφνική απόφαση του προέδρου Μάκρι «έσπασε» τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι ομάδες έμειναν… ρέστες. Δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν.

3. Η Ομοσπονδία έχει προτάσεις από κανάλια (και του εξωτερικού), αλλά τα λεφτά που πέφτουν στο τραπέζι δεν ικανοποιούν τις ομάδες. Το «προϊόν» έχει χάσει την αξία του, κανείς καναλάρχης δεν είναι διατεθειμένος να αγοράσει τα δικαιώματα όλων των αγώνων (30 ομάδες έχει η Α’ κατηγορία, το ενδιαφέρουν πολύ τα ματς των Ρίβερ, Μπόκα, Ιντεπεντιέντε, Ρασίνγκ, Εστουδιάντες (κ.α.) παρά να πληρώσει για το Σαρμιέντο – Πατρονάτο!

4. Λύση δεν φαίνεται στον… ορίζοντα, καθώς στην Ομοσπονδία δεν έχουν γίνει εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και τα πάντα χειρίζεται μια επιτροπή που έχει… ορίσει το Κράτος, η οποία βαδίζει από λάθος σε λάθος χειρισμούς, ενώ αδυνατεί να αποτελέσει αξιόπιστο συνομιλητή με τα κανάλια που ενδιαφέρονται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα…

Επιμέλεια: Ηλίας Ζυματούρας

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.