Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Στ. Κολίλας: Δύο «διπλά»… φωτιά!

Στ. Κολίλας: Δύο «διπλά»… φωτιά!

Μία από τις επιθυμίες του Ερίκ Τοχίρ, όταν στα τέλη του 2013 αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Ιντερ, ήταν η διεξαγωγή του ντέρμπι του Μιλάνου την ώρα που οι Ιταλοί κάθονται στο μεσημεριανό τραπέζι.

Τέσσερα χρόνια αργότερα η επιθυμία του Ινδονίσιου έγινε πραγματικότητα. Χρειάστηκε να πουλήσει την Ιντερ στους Κινέζους. «Καημένο ιταλικό ποδόσφαιρο, η Ρόμα στους Αμερικανούς, Μίλαν και Ιντερ στου Κινέζους», έλεγε πριν από έναν μήνα ο Τζίτζι Μπουφόν.

Πρώτη φορά το ντέρμπι του Μιλάνου στις 12.30 τοπική ώρα, προσφέροντας χαρά στους ιδιοκτήτες των ομάδων.

«Τη Σουνίνγκ την ξέρουν όλοι, εκείνους που θα αγοράσουν τη Μίλαν δεν τους ξέρει κανείς στην Κίνα», σχολίαζε με νόημα ο τεχνικός της εθνικής Κίνας, Μαρτσέλο Λίπι. Χρειάζονται ακόμα ημέρες για να την ολοκλήρωση της αγοράς από την «Sina Europe» της Μίλαν, ενώ η Ιντερ ανήκει πλέον στον κολοσσό Σουνίνγκ, την εταιρία που ξόδεψε 660.000.000 για την απόκτηση των δικαιωμάτων της «Πρέμιερ Λιγκ» την περίοδο 2018-19 στη χώρα των 1,2 δις κατοίκων.

Βλέπουν μακριά οι νέοι ιδιοκτήτες της Ιντερ, αδιαφορώντας στην αντίδραση των οπαδών. Κανείς δεν θέλει στην Ιταλία να… παίζει το μεσημέρι, όμως η νέα ώρα διεξαγωγής τους βόλεψε λόγω του Πάσχα.

Πανηγυρίζουν ταυτόχρονα οι διοικούντες των μεγάλων ιταλικών ομάδων, καθώς οι Κινέζοι ετοιμάζονται να καταθέσουν γενναία πρόταση για τη απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την τριετία 2018-2021.

Πρώτη φορά ντέρμπι το μεσημέρι, πρώτη φορά που το αποτέλεσμα θα κρίνει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, τη διοργάνωση που οι σνομπάρουν εδώ και χρόνια οι περισσότερες ιταλικές ομάδες.

Το ντέρμπι είναι ντέρμπι, χωρίς προγνωστικά και προβλέψεις. Στο Τορίνο η μεγάλη μάχη της αγωνιστικής. Εκεί όπου ανεβαίνει η Κρότονε, η μοναδική που μπορεί να δώσει φέτος νόημα στη μάχη παραμονής.

Σε κανονικές συνθήκες η επιθετική και σκληρή στο γήπεδο της Τορίνο την κερδίζει με OVER από το ημίχρονο. Κι όμως, στο Τορίνο δεν έχουν ξεχάσει τον προπονητή της Κροτόνε, Ντάβιντε Νικόλα, ο πρώην παίκτης που χάρισε το 2006 την άνοδο της ομάδας στην «Σέριε Α», όταν σκόραρε το 3-0 στο μπαράζ με τη Μάντοβα. Ο Νικόλα, γεννημένος στα περίχωρα του Τορίνο, ήταν η πρώτη μετεγγραφή του ιδιοκτήτη Ουρμπάνο Κάιρο όταν αγόρασε το 2006 την ομάδα.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Μ. ΣΑΒ. (16.00) 1859 ΤΟΡΙΝΟ – ΚΡΟΤΟΝΕ 2 (5,50)
Μ. ΣΑΒ. (17.00) 1876 ΑΛΟΑ – ΜΠΡΕΧΙΝ 2 (3,80)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.