Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > Στ. Κολίλας: Η… απορία του «διπλού»!

Στ. Κολίλας: Η… απορία του «διπλού»!

Ο νόμος του Μέρφι, δεν αποκλείει να συμβούν δυο συνεχόμενα θαύματα ή αποτυχίες. Ελπίζει η Μπαρτσελόνα στην δεύτερο θαύμα, ελπίζει η Γιουβέντους να επιβεβαιώσει την παράδοση που την θέλει να μην αποκλείεται όταν κερδίζει 3-0 τον πρώτο αγώνα.

«Δεν υπάρχει ποτέ χρόνος να κάνεις κάτι σωστά, υπάρχει ωστόσο πάντα χρόνος να το ξανακάνεις», αναφέρεται σε ένα αξίωμα που ακολούθησε τον αρχικό νόμο του Μέρφι.

Επειτα από την επική ανατροπή με την Παρί, η Μπαρτσελόνα καλείται να πράξει το ίδιο με τη Γιουβέντους, τη σκληρότερη αντίπαλο που μπορούσαν να της φέρει η κλήρωση.

Σε πέντε περιπτώσεις κλήθηκκε η Μπάρτσα στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης να ανατρέψει ήττα με 3 γκολ διαφορά, τρεις φορές κέρδισε 3-0 και προκρίθηκε στα πέναλτι! Αντίθετα, η Γιουβέντους προκρίθηκε και τις 5 φορές έπειτα από 3-0 εντός έδρας νίκη, αλλά έχασε τον αγώνα σε τέσσερις περιπτώσεις.

«Η Γιουβέντους δεν είναι Παρί», έγραφαν οι Ισπανοί την επόμενη της ήττας στο Τορίνο. Όντως, η Γιουβέντους δεν θα κατέβει στο «Καμπ Νόου» να υπερασπιστεί το 3-0 επιλέγοντας την μαζική άμυνα. Στο Τορίνο ο Αλέγκρι εφάρμοσε κάτι σαν 4-2-4, καταστρέφοντας τα σχέδια του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει το γρήγορο γκολ απέναντι σε μία άμυνα που έχει δεχτεί μόλις 2 τέρματα στα φετινά 9 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το επιθετικό 3-4-3 βοήθησε στο μυθικό 6-1 επί της Παρί, όμως το πρόβλημα της Μπάρτσα ονομάζεται «αμυντική λειτουργία», καθώς στα 8 τελευταία, κράτησε το μηδέν μόνο στο 3-0 επί της Σεβίλης.

Τα 13 γκολ παθητικό σε 7 αναμετρήσεις προβληματίζουν τον Λουίς Ενρίκε (15 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ), γεγονός που μπορεί να τον υποχρεώσει σε αλλαγή συστήματος. Επιπλέον, η Γιουβέντους υπερτερεί στη φυσική κατάσταση κι έχει παίκτες που αλληλοκαλύπτονται. Στο Τορίνο η Γιουβέντους έτρεξε 9,1 χλμ. περισσότερα, στο «Καμπ Νόου» αναμένεται να ζοριστεί, αλλά κανείς δεν εμποδίζει τον Αλέγκρι από το να ζητήσει ένα τρελό πρώτο ημίωρο με στόχο το γκολ που θα αλλάξει την ψυχολογία. «Διπλό» στο ημίχρονο ή «διπλό» στο τέλος; Ιδού η απορία!

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΤΕΤ. (21.45) 2168 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2 ΗΜΙΧΡ. (5,60)
ΤΕΤ. (22.00) 2169 ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ – ΦΡΕΑΜΟΥΝΤΕ 2 (4,60)
ΠΕΜ. (22.05) 2196 ΣΑΛΚΕ – ΑΓΙΑΞ OVER 3,5 (2,55)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.